PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15806
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

https://www.angora.com.pl/
W najnowszym numerze Angory jest kilka stron o Wspaniałym Stuleciu,m,in,wywiad z Meyrem o tym jak miała dosyć serialu i jak ją zniszczył psychicznie,że próbowała popełnić samobójstwo,a na koniec uciekła do Niemiec by walczyć o swoje życie.Trzeba przyznać,że w Turcji niezły był szał w trakcie wyświetlania serialu.Było sporo przeciwników,protestów,Halit Ergenc grający Sulejmana dostawał nawet pogróżki.
A po śmierci Mustafy Turcy masowo pielgrzymowali do prawdziwego grobu Mustafy.:D

avosette

Meryem też zdradziła,że interesowała się pewnym osobnikiem męskim w trakcie trwania serialu,ale on o tym nawet nie wie i to takie uczucie platoniczne.Ciekawe o kogo chodziło.Obstawiam Ibrahima na pierwszym miejscu..

ocenił(a) serial na 9
avosette

Wywiad z Meryem bardzo ciekawy. Szkoda, że taka fajna babka trafiła na takiego d**ka, jak ojciec jej córeczki.
Po lekturze tego wywiadu mam też wrażenie, że widzom w Turcji zatarła się granica między serialem a rzeczywistością...

PS. Co do aktora z serialu też obstawiam Ibrahima.

madgge

Co do Ibrahima, to wcale bym się jej nie dziwiła ale on był wtedy zajęty, z tego, co wiem. Przynajmniej od 2013 do niedawna był w związku z Hande Dogandemir. ale przedtem miał podobno 3 lata przerwy, czy wiadomo, kiedy miała niby się interesować tym aktorem z serialu? Pewnie wcześniej, to miałoby sens. Też czytałam, że miała poważne problemy psychiczne i dlatego zrezygnowała. Były też pogłoski, że zrezygnowała, bo zarabiała mniej niż inni aktorzy serialu. Inne źródła podają, ze miała po prostu syndrom "wypalenia zawodowego". A moim zdaniem było tam wszystkiego po trochu: i ten playboy boyrfriend ( który chciał, żeby dokonała aborcji) i wypalenie i pieniądze i może jeszcze jakaś platoniczna miłość. Ale to wszystko są informacje tabloidowe, którym nie można ufać w 100%.

ocenił(a) serial na 6
avosette

A czemu obstawiacie tego aktora co grał Ibrahima?

ocenił(a) serial na 8
sybilla_filmweb

ona miala spięcie i z z filmowym sultanem i ibrahimem.mieli spięcia w temacie budowania rol i sposobu grania.mieli duzo scen ze soba i cos im tam nie szlo.w koncu sie dogadali, wiec chyba zaden z tych dwoch skoro jakies komplikacje byly

aloiv77

Skąd to wiesz? Możesz podać jakieś wiarygodne źródła?

ocenił(a) serial na 8
Karina_15

to jest do odnalezienia bo pisali o tym w kilku miejscach

aloiv77

O czym piszesz? Miałam na myśli źródła dotyczące spięć aktorki grającej Hurrem z aktorami grającymi Ibrahima i Sulejmana :) Mnie też już się te wątki i tematy mylą :) Odpowiedziałaś na mój post z innego wątku, tutaj pytałam o coś innego :)

ocenił(a) serial na 8
aloiv77

sorry nachrzanilo mi sie z postami.atykul czytalam gdzies w necie

ocenił(a) serial na 8
Karina_15

o spieciach czytalam w necie w jakims artykule

aloiv77

Ale to pewnie jakieś tabloidowe plotki.

aloiv77

właśnie, nie dogadywali się ze sobą, z Ibrahimem ponoć nie było źle, ale z Sulejmanem była tragedia. Tak pisano na plotkarskich portalach w Turcji. Pewnie było w nich trochę prawdy. Ogólnie najmniej lubiana osobą wśród obsady był aktor grający Sulejmana. Większość aktorek go nie lubiła. Zupełnie inaczej jak w serialu:) Ulubieńcem był...Sumbul :))) parodiował poza planem sam siebie.
Wszystkie aktorki lubiły się bardzo. Między Hurrem a Hatice zawiązała się przyjaźń, która trwa nadal :)
Ibrahim nie lansował się na salonach, ale był lubiany i nazywany pustelnikiem, ma naturę domatora:)
Hatice wygadała się ponoć na jakims bankiecie, że Hurrem podobał się.....Mustafa:)))

ocenił(a) serial na 9
filmona81

Obstawiałam Ibrahima, bo ma charyzmę, ale Mustafa też jest OK ( w wersji z zarostem ;-))

madgge

Mustafa w realu ma żonę i 2jkę albo 3jkę dzieci,także Hurrem i tak mogła sobie tylko pomarzyć. :D

ocenił(a) serial na 9
avosette

To rzeczywiście, pozamiatane ;-). A poważnie to szkoda, że nie wytrwała do końca, że nie miała wystarczającego wsparcia. I ten mało odpowiedzialny (delikatnie mówiąc) boyfriend. Życzę aktorce wszystkiego dobrego. Serial bardzo stracił na jej oodejściu.

avosette

tak mi się też zdaje, bo skoro on o tym nie wiedział, być może chodzi o żonatego mężczyznę :) To takie na polskie realia mogą być pudelkowe plotki. W serialu nie brakuje moim zdaniem ciekawych mężczyzn, a kobiety są naprawdę urodziwe. Nic dziwnego, ze coś tam zaiskrzyło, chociaż platonicznie :)

filmona81

gdzie czytałaś o tej przyjaźni Selmy i Meryem ? Z wywiadu wynika że raczej z nikim w Turcji się nie przyjaźniła

ocenił(a) serial na 8
marekwyszosiat

tez o tym czytalam, o przyjazni meryem i selmy.oraz o tym, ze hurrem wyznala iz halit jest najlepszym aktorem jakiego ona poznala w swoim zyciu.jest jakas wielbicielka, ktora prowadzi blog o meryem i gromadzi o niej newsy. a moze nawet kilka wielbicielek.transportuja info z wywiadow