PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663465}

Wszystko dla pań

The Paradise
2012 - 2013
7,2 2,1 tys. ocen
7,2 10 1 2111
Wszystko dla pań
powrót do forum serialu Wszystko dla pań

Polski tytuł.

ocenił(a) serial na 7

Nie sadzicie, że tytuł The Paradise" bardziej oddaje treść filmu, jest bardziej wymowny. A my go spłyciliśmy maksymalnie.

kamagiselle

O ile mi waidomo to "Wszystko dla pań" jest już powszechnie przyjętą przez tłumaczy translacją tytułu. To w ten sposób w każdym przekładzie tłumaczy się tytuł powieści Zoli "The Paradise"

kamagiselle

O ile mi waidomo to "Wszystko dla pań" jest już powszechnie przyjętą przez tłumaczy translacją tytułu. To w ten sposób w każdym przekładzie tłumaczy się tytuł powieści Zoli "The Paradise"

kamagiselle

justrightnow

Tytuł oryginalny tej powieści to "Au bonheur des dames" - czyli polskie tłumaczenie jest wierniejsze niż angielskie.

kamagiselle

Trochę bez sensu zastosowano tu polski tytuł powieści Zoli, zwłaszcza że serial znacznie (podobno, nie znam powieści) od niej odbiega. Angielski tytuł tej powieści to "The Ladies' Paradise", twórcy serialu nie bez przyczyny go skrócili.

ACCb

oj odbiega od książki... dlatego też się dziwię, że trzymamy się tego tytułu..

ocenił(a) serial na 7
baletomanka

Odbiega bardzo, w serialu rzeczywiście wszystko jest jak w raju,te marzenia, przepych, cała otoczka, także uważam, że tytuł The Paradise bardziej oddaje klimat serialu.