PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=663465}

Wszystko dla pań

The Paradise
2012 - 2013
7,2 2,1 tys. ocen
7,2 10 1 2111
Wszystko dla pań
powrót do forum serialu Wszystko dla pań

kiedy 2 sezon?

ocenił(a) serial na 8

Orientuję się ktoś kiedy będzie drugi sezon? Znalazłam informacje, że w 2013...ale teraz jakoś czy dopiero jesienią?
Właśnie oglądnęłam 1 sezon i bardzo mi się podobał. Strasznie mnie ciekawi co będzie dalej :)

gosiagp

Ja też się nie mogę doczekać i nie wiem, dlaczego jeszcze nie jest znana data premiery drugiego sezonu :( Zakochałam się w pierwszym sezonie.

ocenił(a) serial na 6
gosiagp

Nowy sezon pojawi się na ekranach na pewno nie wczesniej niż jesień 2013. :( No cóż, tak to jest.
Ale jest sporo seriali kostiumowych, które można obejrzec w międzyczasie. Już mam parę w kolejce. ;]

milkaway

a możesz podać tytuły?

ocenił(a) serial na 6
dorcus

Zależy jaki gatunek Cię interesuje i czas akcji serialu. Z seriali, które są aktualnie emitowane to np. "Mr. Selfridge" - bardzo podobna tematyka do "The Paradise", o założeniu domu towarowego.
BBC natomiast pokazuje "Ripper Street", serial kryminalny osadzony w Londynie czasów Kuby Rozpruwacza.
Z czekających na kolejny sezon to np. "Call the Midwife", jeszcze nie oglądałam, ale z tego co się orientuję to dramat obyczajowy, czasy - lata 50. XX w. i "Maison close" - francuski serial o losach francuskich prostytutek z luksusowego domu publicznego.
Jeszcze mogę dodać do listy "Young Doctor's Notebook" - oglądam właśnie, świetny komediodramat dziejący się w Rosji początku XX w. "Parade's End" - I wojna światowa.
Jest jeszcze cała masa seriali kostiumowych, klasyków i mniej znanych.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Downton Abbey
Titanic (serial bbc)
The Hour
Birdsong
Wives and Daughters
długo by wymieniać : )

GreenButton

Ja polecam hiszpański Gran Hotel - akcja dzieje się w hotelu w latach 20. XX w.

ocenił(a) serial na 8
dorcus

Jeszcze The room on the top czy jakoś tak, lata tuż po wojnie, Anglia . Cięższy serial niż the Paradise

Ciastecko

Dziękuję wszystkim za tytuły :)
Sporo z nich już widziałam. Resztę powoli nadrobię :)

ocenił(a) serial na 8
dorcus

Nie oglądałam, ale dużo osób poleca Parade's End, Garrows Law i Desperate Romantics

ocenił(a) serial na 10
GreenButton

Mogę dorzucic Lark Rise to Candleford, tego samego scenarzysty co The Paradise:-)

ocenił(a) serial na 8
lonia171

Lark Rise bardzo przyjemne, chociaż nie obejrzałam do końca : )

milkaway

O .ile dobrze zrozumiałam 2 sezon zaczyna się dzisiaj 10-06 ,niedziela na bbc one ,9 PM .Kiedy będzie można pooglądać online trudno powiedzieć.

ocenił(a) serial na 6
kalcjakl

Sprawdziłam ramówkę kanałów BBC i na żadnym dzisiaj nie ma. Chyba chodzi Ci o amerykański kanał PBS, tam dziś zaczynają emitować 1 serię. 2 sezon mają pokazać rzeczywiście w październiku, ale z tego co wiem jeszcze nie podali kiedy.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

Na facebooku jest info o 20.10... http://flyhigh-by-learnonline.blogspot.it/2013/10/the-paradise-whats-in-store-fo r-denise.html

ocenił(a) serial na 10
gosiagp

Są nowiny co do drugiej serii: http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2013/paradisecasting.html. Mamy tu informację, że druga seria będzie miała miejsce rok po wydarzeniach z pierwszej serii. Do obsady dołączy Ben Daniels, który będzie grał męża Katherine, Toma Westona! Oprócz tego pojawią się inne nowe postacie. Już się nie mogę doczekac!!!