PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=814645}

Wychowane przez wilki

Raised by Wolves
2020 - 2022
6,7 17 tys. ocen
6,7 10 1 17219
6,2 12 krytyków
Wychowane przez wilki
powrót do forum serialu Wychowane przez wilki

Dwoje bezdusznych(w koncu roboty) lewakow jeden czarny druga krotko scieta feministka zabijajaca krzykiem( krzyk -bron feministek) probuja wychowac grupe roznych etnicznie dzieci na lewakow i antyklerykalow karmia ich zatruta bulwa symbolizujaca zatruty owoc marksizmu ktory doprowadza większość dzieci do smierci . Ojciec widzac ze zawiedli chcial oddac ostatnie dziecko wierzacym ale matka majac zaprogramowana slusznosc swojej lewackiej drogi niszczy go( choc wie ze ostatni dzieciak i tak by nie przetrwal sam) i marduje statek niewinnych ludzi i uprowadza biedne dzieci aby ich indoktrynowac po czym dzieci znow zaczynaja chorowac. Serial przedstawia niszczaca lewicowa ideologie zatruwajaca mlode pokolenia ktora moze doprowadzic do zaglady ludzkosci( zniszczenie arki nie mal zgladzilo ludzkosc )

ocenił(a) serial na 10
Korbendallas_Q

ilu ludzi tyle interpretacji. Ktoś niżej napisał, że to satanistyczny produkt, jeszcze inni twierdzą, że serial antyreligijny - dawno nie było takich rozkmin :D

ocenił(a) serial na 7
dezertx

Ojciec chcial wyslac sygnal do arki bo wiedzial ze Campion jako jedyny ocalaly nie ma szans na odbudowę ludzkosci za co zostaje zniszczony przez matke dla ktorej ideologia jest wazniejsza niz przetrwanie ludzkosci . Gdy naprawia ocjca mowi mu ze to on mial blad systemu nie widzac ze jej utopijna ideologia nie dziala raz juz doprowadzila do smierci niemal wszystkich dzieci teraz ma nowe i robi to samo . Wogole matka to symbol marksizmu niby czula i opiekuncza matka( wolnosc tolerancja itp.) a naprawde potwor maszyna do zabjiania bez duszy i sumienia zdolna dla swojej ideologii zgladzic ludzkosc.

ocenił(a) serial na 10
Korbendallas_Q

też tak to widzę - ona jest głównym czarnym charakterem, a Campion zdaje sobie sprawę z jej fałszu i bezduszności.

ocenił(a) serial na 6
dezertx

Póki co tak to wygląda, ale jesteśmy dopiero po trzech odcinkach, więc w sumie jeszcze nie do końca wiadomo ku czemu to wszystko zmierza. Nie można wykluczyć, że w następnych odcinkach zrobią jakiś twist i się okaże, że ci religijni fanatycy krzywdzą jakoś te dzieci, wykorzystują, zjadają albo cokolwiek. Albo uczą ich wojny i zabijania, podczas gdy ona uczy ich pokoju i miłości i chce je ocalić od losu gorszego niż śmierć. Także ja bym jeszcze nie przesądzała na tym etapie. Mam tylko nadzieję, że rozpisali całą historię od początku do końca i będzie miała spójność, a nie że był tylko ogólny zamysł a resztę scenariusza dopisali na kolanie w trakcie kręcenia.

Magda_Auraxik

Ateiści posyłali dzieci na wojnę, wierzący nie. Za to drugi najważniejszy kapłan zgwałcił dziewczynę, arcykapłana-idiotę noszą na lektyce, a dzieci były separowane od rodziców i wychowane bez śmiechu i miłości na modlitwie, z zakazem opowiadania historii innych niż przypowieści.

Imho obrywa się obu stronom (może póki co ateistom/lewicowcom trochę więcej). Film dla mnie ma wydźwięk anty-ideologiczny ogółem. Z czym się zgadzam. Każdy fanatyzm jest zły. Nieważne czy lewicowy czy prawicowy.

ocenił(a) serial na 10
predict4u

Brawo! Też tak to odbieram!

Korbendallas_Q

Serial przedstawia niszczący fanatyzm pod każdą postacią, zarówno lewicową jak i prawicową.
Póki co się okazało, że to niby bulwy są napromieniowane, więc nie matka zabija dzieci. Tak więc za wcześnie na tak mocne interpretacje. Kto wie jak się to potoczy ;)

ocenił(a) serial na 10
predict4u

Pytanie co się stanie gdy jakieś dziecko się sprzeciwi zacznie się modlić czy coś w ten deseń... Ona je wtedy zabije - taki protokół czyli w sumie definicja fanatyzmu. Niby cię kocham itd ale muszę cię zabić w imię protokołu

ocenił(a) serial na 6
predict4u

Tak, niby to bulwy, nie ona, ale ona bardzo pasuje jako czarny charakter. Ta jej postać nekromancerki jest dość przerażająca i fajnie wygląda, a na ten statek wparowała jak T1000 :) Ogólnie wizualnie jest super. Każdy fanatyzm jest niebezpieczny, zgadza się.

ocenił(a) serial na 10
Korbendallas_Q

Jeszcze zauważyłem dyskretne autozaoranje lewicy: Matka kiedy dowiaduje się , że dziecko Tempest jest efektem gwałtu wyskakuje z narracją że to dar i dziecko nie jest niczemu winne gdzie to wojujące lewicowe feministki domagają się aborcji na życzenie do 9 miesiąca

;D

Korbendallas_Q

Każdy ma prawo do swojej interpretacji. Ja jestem zdania, że ten serial promuje wartości uniwersalne. Pokazuje, że na wojnie nie ma dobrych i złych. Do czego prowadzi religijny fanatyzm. Że dopóki religia będzie ingerować w życie polityczne i będzie czymś więcej niż tylko indywidualna sprawą człowieka, ludzkość czeka zagłada.

ocenił(a) serial na 10
Anna_Kowalczyk_2

Historia pokazuje że nie jest tak. Np. epoka oświecenia w Europie miała miejsce w czasach dużego wpływu kościoła katolickiego

dezertx

Skutkiem epoki oświecenia było odchodzenia od religii. Rewolucja francuska w równym stopniu uderzyła w arystokracje i kościół, z uwagi na sojusz tronu i ołtarza.

ocenił(a) serial na 10
Anna_Kowalczyk_2

Niby tak, ale cały ten rozwój był umożliwiony dzięki ładowi jaki wtedy panował w dużej mierze dzięki zasadom etycznym wziętym z religii

ocenił(a) serial na 8
dezertx

Noo , tylko ma się to nijak do AKTUALNEGO sojuszu ołtarza z tronem w PL ... Mamy cywilizacyjną cofkę.

ocenił(a) serial na 10
jacek2

A konkretniej to jakie efekty tego sojuszu? Bo jakoś nie widzę żeby ksiądz ingerował w moje życie

dezertx

Niekoniecznie z religii. Oświecenie czerpie z dorobku starożytności. Moment, w którym rozwijają się idee oświeceniowe następuje po okresie baroku i czasie szalejących procesów inkwizycyjnych, wyniszczających wojen religijnych. Ludzie szukają uniwersalnych wartości poza religią, w przyrodzie, ideach humanistycznych, kulturze plemion tradycyjnych.