Ciekawe, co to za głosy kierują Marcusem i mówią do innych bohaterów? Bo raczej to nie jest Sol ani schizofreniczne urojenia. Kto tym wszystkim steruje i jaki ma cel? To chyba jeden z najciekawszych aspektów serialu. Chyba, że wprowadzą efekty ze starych horrorów okaże się, że to duchy ;) Głosy sugerują, że na planecie jest ktoś/coś jeszcze. Zastanawiam się, w którą stronę zostanie poprowadzony ten wątek...
Jeśli głosy okażą się duchami albo czymś nadprzyrodzonym to moja ocena leci z 8 na 4 :(
Zwróćmy uwagę na tajemniczy ,,obiekt ,,budowle przy której grzali się Mitraici... Obstawiam jakaś obca inteligencje która nie chce zniszczenia ,,matki być może jest zainteresowana jej technologia... Inny scenariusz który mi przychodzi na mysl.... Wszyscy są dalej w ,,symulacji i tak naprawdę nie wyszli z kapsuł
Mam nadzieję, że to jednak nie będzie fabuła w stylu "jesteśmy w symulacji symulacji symulacji" ....
Mnie zastanawia czy to ma związek z istotami- no biegaja na czworaka i mają ogony, ale poza tym sa dosyc humanoidalne (twarz, konczyny, brak owłosienia).
To może być wirtualna świadomość hakera-Campiona która w jakiś sposób żyje tam jako wirus, albo coś z zaświatów ...
BTW, erotyczna wizja Matki i wizja Marcusa są do siebie podobne... Czary Mary z sufitem, gwiazdy itd... to że człowiek ma zwidy, to jedno, ale że robót? Zbyt duży zbieg okoliczności.