Przeciez to byla jedna z lepszych postaci.. W niewielu filmach wolimy czarne charaktery od postaci pozytywnych a Ares byl lepszy niz np Gabriele
Xena trochee go wyrolowała xd W poźniejszych odcinkach to przeciez on uratuje Gabrielle i Eve..
Xena była dziś o krok, albo nawet o pół kroku od osiągnięcia moralnego zepsucia i degeneracji .. a na końcu jeszcze oszukała biednego chłopa .. skandal !
po prostu wykorzystała jego słabość do niej, zeby ratowac swoja córke, popieram ja xd
Zeus tez nie kochal np Aresa... Hera byla malpa.
W sumie wg. mitologii Hera jak wywalila Hefajstosa to tez bylo ze kocyk byl sliski itp.. Mówi wam to cos?
Ares mial prawo do wszystkiego co robil.. Jest Bogiem a ludzie sa gorszymi istotai (czego nie da sie obalic czy nawet podważyc)
Ja akurat aż tak bardzo bym nie dyskryminował ludzi w stosunku do bogów, po prostu mieli szczęście urodzić się we właściwej "rodzinie" ...
Ludzie istnieje bo Bogowie tego chca.. Prometeusz ulepil czlowieka dla zabawy... Ludzie istnieja tylko dlatego ze Bogowie pozwalaja im istniec..
no i chichot, bo wiekszosc z nich zejdzie z ręki Xeny - smiertelniczki. to tak jak z ludzmi i maszynami, ze w przyszlosci maszyny bedą na tyle ogarnięte, ze zniszczą ludzi. to tak jakby pinokio zabił Gepetto!:(
W prawdziwej mitologii to by bylo nie do pomyslenia bo czaas byl tylko ksiega i mozna bylo cofac rozdzialy.. Byo to tylko zakazane.. Chronos (jeden tytan - wylonil sie z chaosu lub byl synem gai) strzegl czasu..
no tak, ale w Kseni jest miks wszystkich mozliwych mitologii swiata, zreszta wykorzystanych w sposob, najdelikatniej to ujmujac "pobieżny". a juz sezon 5 i cala historia o zmierzchu bogow ma ewidentny moralizatorski aspekt, wpisujący się dobrze w całą konwencję serialu.
zgadzam sie. ale wiesz, to bylo z tego powodu, ze Lawless zaszla w ciaze i zmienili caly sceariusz do 5 sezonu. poki co (nie widzialam sezonu 6), ale sezon 5 jest dosc durny
Ja od 5 sezonu ogladam (niedlugo zaczne ogladac od poczatku) wiec nie wiem ale 5 faktycznie wydaje sie durnowata..
to moze ci sie zdawac dosc glupi ten serial, ale nie zrazaj sie. 3 wynagrodzi z nawiazka
Wiesz w prawdziwej mitologii by było tak:
Atena-jako bogini mądrości zrobilaby z Xeny totalną debilke.
Afrodyta i Eros-jako że są to bóstwa miłości sprawiliby by zakochała sie w Joxerze
Eris(Diskordia)-bogini niezgody sprawiłaby by ich wszyscy (swiat)znienawidzili.
Ares-jako bó0k rwawej okrótnej brutalnej wojny zabiłby wszystkich trioje (Xena Gabriel Joxer) we śnie
Apollo-bóg chorób i sztuk pięknych zesłałby na nie jakąś zaraze i odebał talent pisarski Gabrieli (natchnienie).
Hades-pan podziemi skazałby je na wiekuiste Męki w Tartarze.
I troche mnie denerwuje już że nikt nie potrafi dowalic jednej babce jakikolwiek bóg demon czy cała armia.To nie dopomyslenia-w realu jakbym nabluzgał pseudokibicom to bym wyszedł jako rekonstrukcja mumii Tutanchamona.Więc to niemożliwe.Już myslalem ze ją Cezar zniszczy ale ta zmartwychwstała (to mi sie nawet podobało że jest lepsza niż Chrystus ktory zmartwychwstał tylko raz a ona 3 razy^^).Jawne szyderstwo z mitologii i historii.
Tak czy siak widac ze cos czuje do Aresa.. To fajny Bóg.. lepszy niz Zeus.. Zeus serialowy bo w filmach Herkules Zeus byl fantastyczny
Zachowala sie jak świnia.. Aczkolwiek fajnie by bylo jakby pokazali stosunek xeny i aresa ze szczególami....
No ale widzisz coś im przerwało a tak byś sobie popatrzył .. szkoda tego Aresa .. tak go wykorzystać ..
aa, to te odcinki ze zmierzchem bogow, to niewiele mnie ominelo. no a co do zachowania Kseni... coz, i nie zdziwiloby mnie jakby sie za free oddala, bo z tych wszystkich co ja otaczali to najbardziej wygledny Ares, nie ma co. no i bog, nie ma bata. no chyba, ze Hercules bylby w poblizu.
Joxer to Joxer, on nie od tego. a co do ukladu to kazde z nich (z tego co kojarze) mialo w tym swoj interes. Xena dodatkowe wsparcie w ochronie dzieciaka, a Ares chcial zbrzuchacic ją, żeby miec potomka. no a tak poza tym i ją kręcil Ares (tak sadze) i jego Xena, wiec oboje siebie warci.
Nie do końca pani Sylwio .. proszę też zwrócić uwagę na to że to co chciała zrobić Xena to już chyba jest prostytucja .. tak!
ale nie zrobila, tak! zreszta, Ares to nie przypadkowy typ, mający chętkę i oferujący w zamian zapłatę/przysługę. tak naprawde wszelkie zwiazki damsko-meskie (lub tez niby damsko-damskie) są w tym serialu niedookreślone totalnie. byc moze Xena nic nie czula do Aresa, a moze bylo zupelnie odwrotnie. byc moze Ares tylko gral wielkie uczucie do Xeny, a moze bylo to prawda. jednak ich losy sa mocno zwiazane, a od nienawisci do milosci juz blisko. z tego co widzialam dotad to Ares nie jest jednak emocjonalnie jej calkiem obojetny. Ona jemu tym bardziej. wiec nie wiadomo co by bylo, gdyby do czegos doszlo, i Xena nosilaby potomka Aresa. a zreszta zawsze mozna powiedziec, ze oddalaby sie dla "wiekszego dobra"
Oj tam prostytucja.. Czy prostytucja to co zlego? Nie rozumiem sprzedawac swoje cialo za 40 zl ale z Bogiem.. dodatkowo miala niezly interes..
poza tym wez pod uwage w jakiej ona ascezie żyła! no toż od poznania z Gabriellą to ile ona miała stosunków? o ile mnie pamięć nie myli... żadnego? to już Gabby chyba nawet miala jeden z Perdicusem. pomijając niedorzeczną hipotezę jej związku z Gabriellą to ona była w takim razie non stop niewyżyta seksualnie (no chyba, ze zalozymy, ze w miedzyczasie korzystala z uslug panów, tylko nie mogli tego pokazać w serialu). no i bah, Ares przychodzi z taka propozycja, a jeszcze wczesniej miala ten sen. no wezże badz bardziej wyrozumialy...
Czy ja wiem? a może pokątnie były jakieś romansiki z Joxerem, kto wie? przecież sporo razem podróżowali? nikt nie udowodni że nie? Wiem chciała ratować swoją mała Cali ale mimo to czułem się zniesmaczony, zgorszony tą sytuacją i przynajmniej w moich oczach Ksenia straciła ..
wiesz co ona by zrobila Joxerowi, gdyby ja ruszyl? zreszta byl taki odcinek (ktorys z serii Warrior... Princess... Priestess.... chyba), gdy Joxer lapie Ksenie za dupsko, myslac ze to Meg. to bylo jedno z najbardziej morderczych spojrzen Kseni, a Joxer wyladowal w drugim koncu pomieszczenia. zreszta Joxer czul miete do Gabby. iii tam, teraz stracila, potem odrobi, z nawiazka:((
Joxer? Zwariowales? Nie mozna udowodnic ze nic nie bylo ale.. to widac. Za sama propozycje urzadzila by go jak rzeznik knura..
Gabi i Joxer - Okey.. Pasuja od siebie.
Xena pasuje do Herkulesa.. Herkules byl niesmiertelny wiec to troche by bylo dziwne ale nie takie zle.