Miałam nadzieję, że te anime będzie lepsze. Kilka niedociągnięć w fabule, czy też aktów czystej głupoty, może braku logiki i już przyszło te uczucie rozczarowania. Mimo tego oglądało się w miarę przyjemnie, ładna grafika i powalająca muzyka plus dobry i aktualny pomysł na fabułę (niestety tak jak wcześniej wspomniałam te anime zaszkodziło sobie paroma szczegółami, na które ciężko przymknąć oko).
Niestety w tej chwili nie potrafię już przytoczyć konkretów, niekoniecznie mam je w pamięci, a nie chciałabym czegoś pomylić. Musiałabym jeszcze raz obejrzeć serial, a na to szkoda mi czasu. Chodziło mi o pewne zachowania poszczególnych bohaterów, które obniżały jakość fabuły, które nie wynikały z logiki tego anime, te które cechowała przede wszystkim lekkomyślność, jeżeli nawet już nie głupota.
Moim zdaniem wręcz przeciwnie, po całej masie głupot jakie widziałem w różnych anime to anime wygląda całkiem przekonująco. Piszesz po próżnicy, zakładając temat mogłabyś dodać argumenty przemawiające za swoim zdaniem a tak to jest zwykłe pisanie dla samego pisania.
Nie chciałam przynudzać, tylko wyrazić swoja opinię. Nie ma sensu teraz rozpisywać każde mało logiczne zachowanie, bo zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie się wykłócał i przekonywał, że ma to ręce i nogi (chociaż nie ma). Oczywiście zgadzam się, że jest to serial całkiem przekonywujący i właśnie dlatego tych kilka momentów szczególnie zeszpeciło w miarę udane anime.
No jak chcesz, ja tam nie zamierzałem się kłócić. Dyskusja to nie kłótnia. No ale cześć.
Nie bierz tego do siebie . To o kłótni było ogólnikowe, na pewno nie do Ciebie. Żałuję, że mam tak krótką pamięć - chyba oglądam już tego za dużo i po krótkim czasie wszystko mi się miesza. Tuż po obejrzeniu odpisałabym bardziej konkretnie.