PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=220466}

Zagubieni z lotu 29

Flight 29 Down
2005 - 2007
6,7 1,9 tys. ocen
6,7 10 1 1912
Zagubieni z lotu 29
powrót do forum serialu Zagubieni z lotu 29

No, film może i kopią zagubionych w jakiś sposób jest. Ale oglądać się da ;D zwłaszcza kiedy są jacyś fajni faceci ^^ Ja oglądałam 1 odcinek i moim zdaniem Jackson jest słodki :D A wam który chłopak się podoba?

Sheesha

Uhm podzielam Twoje zdanie ;) Jackson jest milusi ;*

ocenił(a) serial na 4
Cinder

ERIC!!

Sheesha

100% się z wami zgadzam Jackson jest słodziutki;*

Sheesha

Zgadzam się z wami. Jackson jest przecudowny ;*

ocenił(a) serial na 3
Miss_S

Słodziutki.?
Milusi.?

To o zamkniętym sobie outsiderze.?
Hmm, chyba inaczej rozumiem te przymiotniki ^^

Sheesha

po ile wy macie lat? 13? Moja siostra dzisiaj to oglądała i ma tyle samo lat i takie samo podejście...

a jest to kicz i plagiat...

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

Ja co prawda nie jestem 13-latką, ale...masz coś do nich.?

Okej, serial nie należy do najambitniejszych.
Ale plagiat niby czego.?
LOST.?
Uu. Skoro tak twierdzisz to albo nie widziałeś Lotu, albo Lost ^^

Blaczek

ok zacznijmy od początku ->
tytuł, podobny;
tematyka, podobna
wiem że rozbitkowie to już od dawna był temat oklepany, ale Lost przywrócił go do życia paroma złamanymi schematami, i pomimo, iż 3 sezon był raczej słabszy, to jemu należy się monopol. Po co kolejny serial o rozbitkach z samolotu? To tak jak wypuszczono by np serial o ucieczce dwóch kuzynów z więzienia, 0 plagiatu...

postacie to dzieci zamiast dorosłych, żeby dzieci łatwiej to przyjęły, bo bardziej się wczują w zawiłą fabułę, gdy na ekranie zobaczą rówieśników.

Co do motywów, nie będę wymieniał wszystkich bo przecież nie oglądam tego, z tego co podejrzałem wrak statku leży na plaży, bohaterowie zaczęli polować na czarne świnie, niektóre postacie są również podobne (nie kojarzę imion, jest taka rozwydrzona małolata podobna do Shannon i taki kurdupel, może nie czarny, ale od razy na myśl przywodzi Walta, też taki mądrusi, np poucza w.w. małolatę) itd itp w sumie gdybym obejrzał więcej odcinków to bym znalazł więcej podobnieństw, ale nie mam zamiaru,

Przekażcie mi tylko, gdy pojawią się Inni :D

aaa jeszcze co mam do 13-latek... Zamiast zająć się fabułą serialu to zakładają takie posrane tematy jak ten (najładniejszy chłopak, kto z kim będzie, kto kogo rzuci, zakochała się w tym bohaterze)...

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

"tytuł, podobny;"

Perfect day, Perfect Score, Perfect World - trzy zupełnie różne filmy, a tytuły mają tyle samo wspólnego co Lost i Zagubieni(...) ^^

"tematyka, podobna"

Lepiej, żeby dzieciaki oglądały to i się jarały, ze oglądają 'prawie Lost' niż oglądały oryginał i potem bały się w nocy, że przyjdzie Ben i je zje :roll

"wiem że rozbitkowie to już od dawna był temat oklepany"

A który temat nie jest oklepany.?
Wszystko się powtarza ^^ Znaleźć teraz nowy film, który nie ma swojego pierwowzoru jest praktycznie cudem.

"Po co kolejny serial o rozbitkach z samolotu? To tak jak wypuszczono by np serial o ucieczce dwóch kuzynów z więzienia, 0 plagiatu..."

Okej, ale nie zapominaj o grupie docelowej: Lost jest od 12 lat, a Lost29 [nazywając w skrócie] do 13.

"Co do motywów, nie będę wymieniał wszystkich bo przecież nie oglądam"

I to jest najpiękniejsze: wypowiadasz się na temat serialu, którego nie widziałeś. Genialnie, po prostu genialnie.

"bohaterowie zaczęli polować na czarne świnie"

Taa, tyle że nic z tego więcej nie wynika.

"niektóre postacie są również podobne (nie kojarzę imion, jest taka rozwydrzona małolata podobna do Shannon"

Teraz połowa dziewczyn jest takich, więc trudno, żeby nie znalazła się takowa na pokładzie.

"i taki kurdupel, może nie czarny, ale od razy na myśl przywodzi Walta, też taki mądrusi, np poucza w.w. małolatę"

Ta, mhm jasne.
Tylko, że ten nie-czarny jest naprawdę inteligentny, a Walt był skończoną sierotą [nie w sensie stracenia matki ;]]

"aaa jeszcze co mam do 13-latek... Zamiast zająć się fabułą serialu to zakładają takie posrane tematy jak ten (najładniejszy chłopak, kto z kim będzie, kto kogo rzuci, zakochała się w tym bohaterze)..."

Mój Boże, człowieku, a czego Ty się spodziewasz.?
Rozumiem, że jesteś wybitnie uzdolniony i będąc w 6-klasie podstawówki analizowałeś dogłębnie wszystkie schematy psychologiczne w każdym filmie, no ale wybacz....nie kazdy ma taki talent.

Blaczek

"tytuł, podobny;"
"tematyka, podobna"
"wiem że rozbitkowie to już od dawna był temat oklepany"
Ta wypowiedź tworzy jedną całość :/ rozbijając ją przytłumiłaś jej sens. Ale ok, skoro tak Ci łatwiej...

"Po co kolejny serial o rozbitkach z samolotu? To tak jak wypuszczono by np serial o ucieczce dwóch kuzynów z więzienia, 0 plagiatu..."
Okej, ale nie zapominaj o grupie docelowej: Lost jest od 12 lat, a Lost29 [nazywając w skrócie] do 13.

Co to niby ma do rzeczy? Odwołując się do mojej wyppwiedzi - nakręcę Prison Break dla dzieci i to będzie wporządku?

"Co do motywów, nie będę wymieniał wszystkich bo przecież nie oglądam"
I to jest najpiękniejsze: wypowiadasz się na temat serialu, którego nie widziałeś. Genialnie, po prostu genialnie.

"Nie oglądam" -> nie oglądam systematycznie, standardowy skrót myślowy w języku polskim, gdybyś chodziła do gimnazjum wiedziałabyś o co chodzi.
Po obejrzeniu 2 odcinków mogę już stwierdzić że to plagiat, aż boję się co będzie dalej...

"bohaterowie zaczęli polować na czarne świnie"
Taa, tyle że nic z tego więcej nie wynika.

A jak zaatakuje ich niedźwiedź polarny to też nic nie będzie z tego wynikać? (wiem że nie ładnie odpowiadać pytaniem na pytanie ;) )

"niektóre postacie są również podobne (nie kojarzę imion, jest taka rozwydrzona małolata podobna do Shannon"
Teraz połowa dziewczyn jest takich, więc trudno, żeby nie znalazła się takowa na pokładzie.
Nie wiem w jakim wieku są dzieciaki z tego serialu, ale gdyby mogli pracować to bym się nie zdziwił jakby był tam lekarz... I co, też byś powiedziała, że połowa Polski to lekarze?

"i taki kurdupel, może nie czarny, ale od razy na myśl przywodzi Walta, też taki mądrusi, np poucza w.w. małolatę"
Ta, mhm jasne.
Tylko, że ten nie-czarny jest naprawdę inteligentny, a Walt był skończoną sierotą [nie w sensie stracenia matki ;]]

Walt był sierotą? Przed przeczytaniem tego posta myślałem, że oglądałaś Losty

"aaa jeszcze co mam do 13-latek... Zamiast zająć się fabułą serialu to zakładają takie posrane tematy jak ten (najładniejszy chłopak, kto z kim będzie, kto kogo rzuci, zakochała się w tym bohaterze)..."
Mój Boże, człowieku, a czego Ty się spodziewasz.?
Rozumiem, że jesteś wybitnie uzdolniony i będąc w 6-klasie podstawówki analizowałeś dogłębnie wszystkie schematy psychologiczne w każdym filmie, no ale wybacz....nie kazdy ma taki talent.
13 lat to również 1 gimnazjum :P może nie przesadzajmy w drugą stronę: nie analizowałem wszystkich psycho-schematów jak to tam napisałaś, ale kurde, na pewno miałem gdzieś kto z kim będzie itd itp widocznie takie dyskusje prowadzą ludzie, którzy sami mają z tym problemy...

pozdrawiam

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

"Ta wypowiedź tworzy jedną całość :/ rozbijając ją przytłumiłaś jej sens. Ale ok, skoro tak Ci łatwiej... "

Wybacz, że zatraciłam sens i głębię Twojej wypowiedzi.

"Co to niby ma do rzeczy? Odwołując się do mojej wyppwiedzi - nakręcę Prison Break dla dzieci i to będzie wporządku? "

To, to niby ma do rzeczy, że Lost jest jednym z najpopularniejszych seriali dla młodzieży i dorosłych, a Lost29 podrzędną produkcyjką dla dzieciakow. Gdyby nie młodsze rodzeństwo pewnie bym go nawet nie obejrzała.

""Nie oglądam" -> nie oglądam systematycznie, standardowy skrót myślowy w języku polskim, gdybyś chodziła do gimnazjum wiedziałabyś o co chodzi"

O my fuckin'...tym mnie rozwaliłeś. Otuż kolego chodzę do gimnazjum, już od dłuższego czasu. I nie rób rzeczy, które robią Twoje 'ukochane' 13 latki w dyskusjach: nie czepiaj się mnie tylko pisz o problemie/serialu o którym dyskutejmy. No, ale przepraszam...to ja tu jestem małolatą.

"Walt był sierotą? Przed przeczytaniem tego posta myślałem, że oglądałaś Losty "

Lostów nie oglądałam, oglądałam Lost ^^

"na pewno miałem gdzieś kto z kim będzie itd itp widocznie takie dyskusje prowadzą ludzie, którzy sami mają z tym problemy..."

Nie wiem, nigdy o tym nie rozmawiałam ;]

ocenił(a) serial na 4
LiMiTED_UNCUT

Ja jestem 13latką, ale nie jestem posraną klijeną!! W tym wieku zazwyczaj myśli sie o chłopakach i zakochuje sie w aktorach!!! A jak ty jesteś stary i zamążny (czy jakoś tak)to sie nie odzywaj jak ci sie coś nie podoba!! "Zamiast zająć się fabułą serialu to zakładają takie posrane tematy jak ten (najładniejszy chłopak, kto z kim będzie, kto kogo rzuci)..." <--- Z tym sie zgadzam ;] Ale nie musisz krytykować! ;] Wyluzuj... :]

ocenił(a) serial na 10
yyy_

Popieram... w 100 procentach
WIek nie decyduje o tym jacy jestesmy... :)
I racja ten co tak wkolo pisze ze 13 latki to to tamto wszystko zle itd . to chyba jakis emeryt albo co ?

ocenił(a) serial na 4
Kamilla_Bleu

oo. Nie sądziłam że ktoś sie ze mną zgodzi :* xD Po obrazku z twojego profilu widze że podoba ci sie nathan tak??

ocenił(a) serial na 10
Sheesha

o taaak Jackson jest baaardzo łady i mnie sie naj bardzij podobał na początku ale teraz to jakoś wole Ericka :P:P

ocenił(a) serial na 3
Victoria_FrancesxD

..................................................................

Blaczek

- Wybacz, że zatraciłam sens i głębię Twojej wypowiedzi.

Wybaczam

- To, to niby ma do rzeczy, że Lost jest jednym z najpopularniejszych seriali dla młodzieży i dorosłych, a Lost29 podrzędną produkcyjką dla dzieciakow. Gdyby nie młodsze rodzeństwo pewnie bym go nawet nie obejrzała.

No i właściwie po co to napisałaś? Powtórzę raz setny - to, że jakaś produkcja jest podrzędna, dla dzieci, niezależna, chińska czy nie wiem jaka jeszcze to znaczy że może być niudaną kserokopią innego serialu?

- O my fuckin'...tym mnie rozwaliłeś. Otuż kolego chodzę do gimnazjum, już od dłuższego czasu. I nie rób rzeczy, które robią Twoje 'ukochane' 13 latki w dyskusjach: nie czepiaj się mnie tylko pisz o problemie/serialu o którym dyskutejmy. No, ale przepraszam...to ja tu jestem małolatą.

Oh oh oh... no to przepraszam, już się nie odzywam. Nie wiedziałem że zadzieram z kimś z gimnazjum... cóż, ja uczęszczając do liceum nie oceniam raczej nie oceniam ludzi po ich wieku, ale jak widzę że ktoś zakłada temat pod takim tytułem, jak ten, no to nietrudno oszacować płeć i wiek takiego jegomościa...
"nie czepiaj się mnie tylko pisz o problemie/serialu o którym dyskutejmy"
problemem tego serialu jest to, że to imitacja Zagubionych...

- Lostów nie oglądałam, oglądałam Lost ^^

Nie no, rozbiłaś mnie. Teraz już nie wiem czy chciałaś pojechać po mnie, czy po języku polskim, czy po setkach fanów którzy mają gdzieś dugi tytuł "Lost - Zagubieni" i wolą mówić po prostu "Losty"

- Nie wiem, nigdy o tym nie rozmawiałam ;]

chociaż w jednym się zgadzamy :)

---

Uwaga: w dzisiejszym serialu, o ile dobrze pamiętam imię, Eric dowiedział się o jakieś przerażającej tajemnicy innego kolesia z dzielnej brygady zagubionych 13-latków i zaraz ja wygłosi bo jest taki dzielny i cwany i lubi robić innym na złość... ej, chwila, czy my już czegoś takiego nie widzieliśmy?! ano tak, w LostACH był ktoś taki jak Sawyer! ... :/

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

1) Uff, całe szczęście. Bo nie spałam od tygodnia ^^
2) No dobra. Ale serial jest. Istnieje. Sprzedaje się w innych krajach. I.?
3) Jesteś z liceum. I.? Mam się czuć gówniarą.? Nie zamierzam. Poza tym nie ja założyłam ten temat, więc takie przytyki to miej do autorki - nie do mnie.
4) Nie jadę po Tobie. Po prostu nienawidzę spolszczonych nazw. I średnio mnie interesują 'setki fanów' tak mówiące. Jestem taka jak ja i mówię tak jak ja, a nie jak inni ^^
5) Nie w tym jednym, bo:
przez tą dyskusję wychodzę na fankę tego serialu. A nią nie jestem.
Wytwórnia robi to na co jest popyt - przez Lost takie scenerie stały się popularne. To logiczne, że powstały, powstają i będą powstawać imitacje. Teraz mamy wersję 'kids'. Pewnie powstanie 'Prison break kids' o dwóch dzieciakach, które uciekają z poprawczaka.
Dzieci się będą cieszyć, dorośli zgarniać kasę, a to coś po środku czym jesteśmy narzekać na plagiaty.
Tylko stworzenie kolejnego serialu o problemach w szkole byłoby jeszcze gorsze.
A cos oryginalnego.?
Nie wymagajmy za wiele od producentów.

Blaczek

No dobra. Ale serial jest. Istnieje. Sprzedaje się w innych krajach. I.?
>sprzedajność nie jest odznaką jakości...

Poza tym nie ja założyłam ten temat, więc takie przytyki to miej do autorki - nie do mnie.
>na początku zacząłem jechać po autorce, ale to Ty odp więc co miałem zrobić

I średnio mnie interesują 'setki fanów' tak mówiące.
>zainteresuj się czasem tym, co mówią prawdziwi fani serialów, tzw wyjadacze. Można się nauczyć wielu ciekawych rzeczy...

Jestem taka jak ja i mówię tak jak ja, a nie jak inni
>ooo to jest to co lubię - ludzie, którzy myślą, że są tacy indywidualni, samodzielni, niezależni... tak na prawdę to brednie, chłoną wszystko co dadzą im na tacy i interpretują wszystko tak, jak im zakodowano. Nie obchodzi mnie czy inni mówią tak, czy inaczej: to jest plagiat, a tematy o miłosnych rozterkach filmowych bohaterów są co najmniej żałosne.

przez tą dyskusję wychodzę na fankę tego serialu.
>dokładnie

Wytwórnia robi to na co jest popyt
>na tym polega biznes, nie ma w tym nic złego. Zależy, czy robi to za wszelką cenę - w tym wypadku tak.

Dzieci się będą cieszyć, dorośli zgarniać kasę, a to coś po środku czym jesteśmy narzekać na plagiaty.
>jakoś nie zauważyłem, żebyś narzekała na to, że ten serial to plagiat :/

Nie wymagajmy za wiele od producentów.
>czemu nie? jestem konsumentem i mam prawo do zastrzeżeń w stronę produktu jaki otrzymuję

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

sprzedajność nie jest odznaką jakości...
> Nie powiedziałam ani słowa o jakości ^^

na początku zacząłem jechać po autorce, ale to Ty odp więc co miałem zrobić
>Nie jechać po mnie za to co napisała ona ^^

zainteresuj się czasem tym, co mówią prawdziwi fani serialów, tzw wyjadacze. Można się nauczyć wielu ciekawych rzeczy...
> Nie zamierzam. Poza tym odmiana nazwy akurat nie jest taką 'ciekawą rzeczą'.

ooo to jest to co lubię
> Też Cię lubię.

ludzie, którzy myślą, że są tacy indywidualni, samodzielni, niezależni...
> Takich ludzi to ja też nie lubię ^^ Nie twierdzę, że jestem samodzielna i niezależna. Indywidualna.? Może. Staram się ^^

tak na prawdę to brednie, chłoną wszystko co dadzą im na tacy i interpretują wszystko tak, jak im zakodowano.
> Boski stereotyp. Ty serio jesteś z liceum.? Tobie też coś zakodowano. I to bardzo mocno. Nie potrafisz nie posługiwać się uprzedzeniami. To, że używam tej nazwy, której nie używa większość polskich fanów nie znaczy, że jestem od razu pozerską indywidualną. Chill out, kolego.

Nie obchodzi mnie czy inni mówią tak, czy inaczej: to jest plagiat, a tematy o miłosnych rozterkach filmowych bohaterów są co najmniej żałosne.
> Taaa, zajebiście. Tyle, ze to nie mój temat ^^ Więc to nie ja jestem żałosna.

jakoś nie zauważyłem, żebyś narzekała na to, że ten serial to plagiat :/
>To się nazywa uogólnienie. I wykrzywiaj się tak, bo Ci się śliczna buźka pomarszczy. Bo dla mnie nie jest plagiatem.

czemu nie? jestem konsumentem i mam prawo do zastrzeżeń w stronę produktu jaki otrzymuję
> To nakręć swój własny serial - jestem pewna, że będzie super oryginalnym odkryciem i zgarniesz przy okazji pare nagród ^^

Blaczek

Nie powiedziałam ani słowa o jakości ^^
> Nie, a niby o co się spierasz? o jakość tego serialu :P

Nie jechać po mnie za to co napisała ona ^^
> trzeba było nie odpowiadać

Też Cię lubię.
> To była ironia :P :D

Boski stereotyp. Ty serio jesteś z liceum.? Tobie też coś zakodowano. I to bardzo mocno. Nie potrafisz nie posługiwać się uprzedzeniami. To, że używam tej nazwy, której nie używa większość polskich fanów nie znaczy, że jestem od razu pozerską indywidualną. Chill out, kolego.
> ja tu nie mówię o żadnych uprzedzeniach. Co do tamtej wypowiedzi splotłem ją na miejscu na podstawie obserwacji tego co się dzieje na forum/forach (nie tylko filmwebu)

Taaa, zajebiście. Tyle, ze to nie mój temat ^^ Więc to nie ja jestem żałosna.
> no ale akurat w tym temacie gadasz :D

To się nazywa uogólnienie. I wykrzywiaj się tak, bo Ci się śliczna buźka pomarszczy. Bo dla mnie nie jest plagiatem.
> dobra, nie chce mi się po raz n-ty wymieniać dowodów na to, że ten serial to plagiat. Bardziej jestem do cholery ciekaw skąd wiesz że mam śliczną buźkę :P bez takich proszę

To nakręć swój własny serial - jestem pewna, że będzie super oryginalnym odkryciem i zgarniesz przy okazji pare nagród ^^
> tu nie chodzi o kręcenie, tu chodzi o scenariusz. Z chęcią bym się czymś takim zajął - mam mnóstwo dobrych pomysłów a i interesowałem się techniką, aplikacjami itd. do pisania takich rzeczy, ale niestety nie mam czasu (wiążę przyszłość z czym innym) więc moje pomysły zostają w głowie. Ale na pewno nie byłoby to o grupce rozbitków z jakiegoś lotu na bezludnej wyspie (która jak się później okazuje nie jest bezludna).
Poza tym w Polsce nie ma pieniędzy i możliwości żeby każdy dobry pomysł realizować, a w USA jak widać przyjmie się każdy chłam (tym bardziej że, ekhm, realizacją tego zajęło się Discovery :D )

użytkownik usunięty
Sheesha

ja też uważam że Jackosn jest świetny... i tak na marginesie nie mam 13 lat tylko więcej...:)

ocenił(a) serial na 10

Serial przejdzie ale niektóre odcinki są tak zabojczo nudne że szok ale wczorajszy był fajny:)a co do wieku to mam 17 lat.

Sheesha

nie wiem czemu, ale jakoś wszyscy czepiają się trzynastolatką... a tak naprawdę większość głupich postów na różnych forach zapełniają szesnastolatki... ja nic do nikogo nie mam, jakby co......

iMeshQa

Tak juz jest. Stereotyp "ShaaLoNeJ TsYnAsTk!" krąży wszędzie... ale ja, podobnie jak większość tutaj nie mam 13 lat tylko troche więcej :)

ocenił(a) serial na 3
Sheesha

No okej, tak jest, ale ja nadal nie będę się na to godzić.
Dobra mój głos nie znaczy praktycznie nic, ale dobija mnie to, że młodsza osoba jest traktowana jako głupsza.
Paradoksalnie: mam 15 lat, 25-latka traktuje mnie właściwie na równi ze sobą, a 20-latka wywyższa się i udaje mądrą ^.^

Blaczek

bez obrazy ale rzadko się zdarza żeby młodsza osoba była mądrzejsza od starszej, szczególnie gdy różnica wynosi 5-10 lat.
tyle że te młodsze osoby zawsze będą uparte i "dobite"

Sheesha

nie używam tego określenia w formie stereotypu ale eufemizmu (Tak jak dziecko neostrady)

ocenił(a) serial na 3
LiMiTED_UNCUT

Nie chodzi mi o mądrość samą w sobie tylko podkreślanie: 'jestem starszy, więc mądrzejszy'.
zresztą, gdy starsza osoba wypowiada się na temat serialu, którego nawet nie oglądała - nie mam tu na myśli Ciebie - a młodsza jest fanatykiem to jednak ta druga wie więcej.

ocenił(a) serial na 4
Sheesha

Eric xD On jest taki słodziusi ;) :*:*:*

yyy_

Jackson ma niesamowity charakter no i gra na gitarze więc tym to mnie zupełnie ujął:)