i jestem zdziwiona jak to możliwe, że do tej pory go nie widziałam. Moim zdaniem świetny pomysł, fabuła miejscami kuleje, ale w "Archiwum X" było podobnie. Trochę nie wykorzystano potencjału jakie mogła nieść fabuła. W ostatnim odcinku odniosłam wrażenie, że ktoś nie wiedział jak to skończyć, więc skończył to byle jak. W ogóle jakoś ten serial był jednym wielkim zlepkiem mało pasujących sytuacji, ale jednak wciągających. Tak myślę, że z bardziej dopracowaną fabułą byłby z tego świetny film fabularny. Mimo to za sam oryginalny scenariusz daję 8, bo w tym potoku wtórności na filmowym rynku ciężko o coś naprawdę innego.
Oglądałem do na jakimś polskim kanale kilka miesięcy temu.
Nie wiedziałem, że to taki krótki. Po ostatnim odcinku siedziałem jeszcze z 10 minut nie mogąc się otrząsnąć, że to na prawdę koniec. :)
Serial był dosyć nietypowy i w sumie to się dopiero rozkręcał, a już się musiał skończyć.
Ja też natknęłam się na niego przypadkiem, żałuje że nie ma dalszej historii gł. bohaterów... Świtny pomysł na film!
Jestem przekonany, że początkowe założenia były inne niż efekt końcowy. Myślę, że serial miał być dłuższy, bo ostatni odcinek przebiegał w dość dziwny sposób - jakoś za szybko.
Być może producent ograniczył budżet.