Aiden Lucas Clancy Gordon odziedziczy po swej mamie dar widzenia earthbound spirits (zabłąkanych dusz). Zważając na to,ze dar z pokolenia na pokolenia wzrasta na sile to jest on w stanie widzieć również święcących i cienie, dodatkowo jest empatą (doznaje doświadczenie jak i żywych i zmarłych). Ze względu na łączącą go więź z Melindą jest w stanie jej przekazywać wizję i "intuicyjnie" podpowiadać Melindzie ;). To chyba na tyle.
PS. Jestem takiego samego zdania co Koputeromoniak, szkoda sobie psuć oglądanie spoilerami. Mnie bardziej ekscytuje tzw. "niespodzianki" podczas seansu.
Miłego oglądania.
Ale jak to jest z tym darem Aidena? On wie, że ma ten dar? Bo jak oglądałam pierwszy odc. 5 sezonu to właśnie Aiden mówił, że widzi duchy.. ale na końcu było coś takiego, że Melinda powiedziała, że nie chce mówić swojemu synowi o łączącej ich więzi... no ale przecież jej syn wie o tym że Mel widzi duchy, no i on też je widzi... Czy to chodzi o tą empatię, tak?
Sny Aidena bywają (jak u Melindy) przejawem wizji wywołanym przez ducha. Melinda jedynie ukryła fakt,że otrzymuje od niego/przekazuje jej własnie te wizje, a sam na drugi dzień o nich zapomina. Pragnęła,aby jej syn śnił jak normalny chłopczyk w jego wieku.
Od samego początku Aiden jest świadomy swojej umiejętności widzenia duchów jak i o darze Melindzie. Tylko jak to małe dziecko jest bardzo ciekawy i zadaje mnóstwo pytań na ten temat ;)