PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236095}

Zaklinacz dusz

Ghost Whisperer
2005 - 2010
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 31226
7,0 2 krytyków
Zaklinacz dusz
powrót do forum serialu Zaklinacz dusz

Mama problem widziałam odcinek z sezonu 3 i nie wiem o co chodzi. To jest ten odcinek gdzie melinda schodzi do świata po miastem i wtedy spotyka ojca. Nierozumiem o co chodziz tym ojcem ijej bratem którzy są w jakiejs zmowie. czy wiadomo co stanie się z tym miastem czy Melinda wygra z siłami ciemność które są w tym mieście?( bo w tym odcinku niestety przegrała)

ocenił(a) serial na 10
monte12

Widziałaś odcinek 3x05...
Tam Melinda zeszła pod miasto, potem uciekła...
W najbliższych odcinkach na pewno okaże się co jest pod tym miastem i co ojciec ma wspólnego z Gabrielem...

LEO_13

Oglądałam czały sezon 3 czyli 12 odc. i nie pokazali o co chodziło.

ocenił(a) serial na 10
monte12

No ale 3 seria ma 18 odicinkó(nie wyemitowanych) więc się pewnie dowiemy ;p

ocenił(a) serial na 10
monte12

ta seria jest troszke bez sensu i wlasnie taki bedzie koniec. nie wiem co stanie sie z bratem melindy? i o ile pamietam to co juz kiedys ogladalam na fox to nie wyjaśniono tego co sie z nim stalo.

użytkownik usunięty
monte12

UWAGA SPOILER
Ghost whisperer jest specyficznym serialem gdzie reszty trzeba się domyśleć(nie wszystko jest wyłożone na tacy)dlatego ten serial jest bardzo tajemniczy.
Co do twojego pytania jak za pewnie wiesz "ojciec"-ojczym Melindy: Tom Gordon opuścił ją w 1969r. kiedy Melinda miała 9 lat,wtedy gdy Tom zniknął zapoznał się z inną Ghost Whisperer czyli matką Gabriela-skończyła tak jak on w szpitalu psychiatryczny.Sam Gabriel poprzez kłamstwa i wmawianie lekarzom,wyszedł on wraz z otrzymaniem pełnoletności.Nienawidził on wszystkiego co jest związane z żywymi,z tego powodu był on łatwym łupem dla "cieni" którzy kontrolowali kolekcjonerów=zbieraczy dusz(np.Romano).Związku z tym, że odziedziczył on dar po matce,z łatwością okłamywał dusze,aby poszerzyć zakres dusz nękanych i wykorzystanych przez Cieni,jedna z nich przekształciły się w Cienie(ponieważ byli tak złamani i do szpiku kości przesiąknięci złem,iż stali się Cieniami)/Ciemne dusze uwielbiają przebywać w dużych aglomeracjach(ponieważ żywią się nawzajem).a to że w kościele zginęli niewinni ludzie(a duchy są związane z miejscem,gdzie dobiegło końca ich życia)ksiądż zarażony wirusem znajdującym się w chlebie,pozbawiony rozsądku i rozumu podpalił kościół z uwięzionymi ludźmi,dlatego przebywali w tym miejscu.Później rząd miasta Grandview postanowił zakopać całą aleje wraz kościołem,przebudować ją-dlatego duszą są uwięzione są w podziemi.Wracając do "ojca" Toma Gordona,przez jakiś okres czasu był opętany przez Paul Eastmana*był tak potężny,że wyparł duszę Toma).Melinda nie widziała ducha,lecz wypartą duszę Toma.Wrócił on do Grandview aby dowiedzieć się ile Melinda pamięta z wieczoru gdy zabił Paul Eastmana(biologicznego ojca Melindy) .Próbował on zamordować Melindę w starym domku,ponieważ obawiał się, że ujrzy to światła dziennego.W ostatniej chwili przybywa duch Paula Eastman, wybawia Melindę z opresji zabijając Toma Gordona.
Gabriel i Tom współpracowali ze sobą aby przekonać Melindę(najpotężniejszą Z Ghost Whisperer) aby przeszła na ciemną stronę,aby już nie przeprowadzała dusz(wówczas Cienia nie posiadali by wrogich im Święcących,co się wiąże z tym ,że zmarli przejęli by kontrolę nad żywymi).Gdy balans między święcącymi-dobrymi duszami,które przeszły na tamtą stronę a cieniami-rozgniewanymi duszami zmienia się to takoż zmienia się sytuacja możliwości earthbound spirits,zasłona między dwoma światami zmniejsza się(również do tego dążą cienie i kolektorzy ale nie tylko).
Sądze,że po przegranej Gabriel wyjechał z miasta i nadal zbierał dla cieni nękanych dusz. Melinda za pomocą Aiden(jej syna) pokonała Cienie.
Jeśli masz więcej pytaj,służę pomocą ;)

użytkownik usunięty

Przepraszam ale nie mogę poprawić moich literówek z poprzedniego postu min. Tom Gordon znikł z życia Melindy w 1989r.(Melinda w 1 sezonie ma ok. 25 lat-młodziutka z niej piękna mila,wspaniała,kobieta);) a pożar Kościoła św. Agnes znajdującym się na alei Clay miał miejsce w ok 1848r.;)
Jaszcze raz przepraszam za moje literówki,lecz o tej godzinie już mój mózg nie pracuje sprawnie;)
Pozdrawiam;)

użytkownik usunięty

W końcu dzięki tobie do końca zrozumiałem;)

użytkownik usunięty

Bardzo się cieszę,że jakoś pomogłem;)
Jakbyś miał pytania dotyczących Ghost Whisperer i nie tylko,to mogę Ci poddać nr.gg lub adres e-mail;)

ocenił(a) serial na 6

też dziękuje bo nie ogarniałem o co chodzi z Paulem ;P