PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236095}

Zaklinacz dusz

Ghost Whisperer
2005 - 2010
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 31245
7,0 2 krytyków
Zaklinacz dusz
powrót do forum serialu Zaklinacz dusz

Witam. Czy odcinki tego serialu sa jakoś ze soba połączone? Czy np jak w mentaliscie pare odcinkow o dopie maryny potem o jasiu i znowu o dopie maryny etc etc.?

użytkownik usunięty
klonex

Aby Ci tak nadmiernie nie spoilerować.
Każdy odcinek przedstawia osobno historię ducha,którego Melinda stara się przeprowadzić na tamtą stronę, Z każdego epizodu dowiadujesz się skrawka informacji,który rzutuję na dalsze losy Melindy. Każdy wątek w serialu jest dopracowany na tak dobrym stopniu,że jest on prędzej czy później powiązany z główną intrygą. Serial nie skupia się głównie na intrydze, tylko na losach Melindy. Każdy sezon zbliża nam z jakich pobudek działa ta ciemna strona.
Jestem świadom,że to wszystko jest ogólnie napisane,ale nie chcę Ci zdradzać wątków i ogólnego zarysu intrygi aby Ci nie zaspoilerować.

użytkownik usunięty
klonex

Dodam jeszcze,że zadaniem Melindy jako tej jedynej jest "Pilnować równowagi".

aż tak bardzo wieje nudą?;s

użytkownik usunięty
klonex

To już musisz przekonać się sam/a.
Do dziś nie spotkałem takiego serialu jak Ghost Whisperer,który był na tyle specyficzny o wyjątkowy,ze coś zmienił w moim życiu. A uwierz mi oglądałem sporo seriali. (Propos Mentalistę rzuciłem po 10 odcinkach).
W moim przypadku oglądam serial już po raz 10 i wciąż mnie trzyma w napięciu,choć wiem dokładnie co się stanie.
Melinda jest najsilniejszą na świecie Zaklinaczką Dusz (Ghost Whisperer) ten dar wzmacniał się z pokolenia na pokolenia. Wiele dowiadujemy się podczas sezonów o mrocznej tajemnicach rodziny Melindy. Melinda jest celem ciemnej strony,gdyż oni nie chcą aby przeprowadzała dusze na tamtą stronę (w V sezonie dowiesz się dlaczego,choć już wcześniej pojawiają się przesłanki). Struktura serialu jest podobna do Buffy czyli z każdego osobnego przypadku dowiadujemy się dlaczego,kto i co chcą zadać najboleśniejszy cios głównej bohaterce. W każdym sezonie zagęszcza się akcja, wątki nabierają znaczenia. Telewizyjna łamigłówka.

ocenił(a) serial na 9
klonex

W sporym uproszczeniu: jak kilka odcinków sobie odpuścisz, to zrozumiesz historię ducha, któremu pomaga aktualnie Melinda, ale główny wątek może być dla ciebie niejasny.

ocenił(a) serial na 9
klonex

W sporym uproszczeniu: jak kilka odcinków sobie odpuścisz, to zrozumiesz historię ducha, któremu pomaga aktualnie Melinda, ale główny wątek może być dla ciebie niejasny.