PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236095}

Zaklinacz dusz

Ghost Whisperer
2005 - 2010
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 31226
7,0 2 krytyków
Zaklinacz dusz
powrót do forum serialu Zaklinacz dusz

Pytanko

ocenił(a) serial na 8

Mam takie pytanie... Czy przez wszystkie pięć sezonów w każdym odcinku jest osobna sprawa, czy tak jak w "Supernatural" od któregoś sezonu zaczyna być wątek główny, a osobne sprawy rzadziej się zdarzają?
P. S. Jeśli był taki temat to przepraszam, ale szukałam go i nie znalazłam.

użytkownik usunięty
alex36

Tak na szybkiego:
W każdym odcinku jest osobna,oddzielna sprawa danego ducha,lecz z każdego epizodu wątki się przeplatają się z kolejnymi. W każdym sezonie jest tzw. Big Bad,a każdy motyw ze wszystkich sezonów przedstawia pewien ważny element występujący w V sezonie. Z każdego odcinka,sezonu dowiadujemy się coraz więcej co później rzutuje na większe zobrazowanie głównego wątku.
Przepraszam,że tak szyfrem piszę,niemniej jednak nie chcę ci bezzasadnie spoilerować Ci;)
Pozdrawiam i miłego dnia;)
P.S Jeśli chcesz więcej się dowiedzieć na temat danych wątków: to zapraszam to mojego tematu "Dział z pytaniami" oraz "Duch w kapeluszu".

ocenił(a) serial na 8

Dziękuję bardzo ;)

użytkownik usunięty
alex36

Jak chcesz się dowiedzieć więcej to służę pomocą;)

ocenił(a) serial na 10

Hej. Nie wiesz, czy jest jakiś odcinek Zaklinacza Dusz,w którym jest dokończona historia z odc. 2 sezonu 5 "Pechowa wiadomość" Chodzi o tą kobietę z zaszytymi ustami i oczami.

użytkownik usunięty
Elena0808

To jest kolejny -negatywny- duch,który pewnie pozostał po stronie Romano i cieni(albo już się zamieniła w cienia).
Podaję tylko moje teorie. Czytałem gdzieś,że na 6 sezon(przed anulowaniem go) twórcy planowali, znów jak w II sezonie włączyć do fabuły wątków okultystycznych dzięki rozwinięciu postaci antropolożki okultystycznej z V sezonu(bardzo mi się spodobała ta postać). Żałuje,że 6 sezon nie został wyprodukowany,gdyż uwielbiam najbardziej właśnie II sezon ze względu na tą mieszankę okultystyczną z nutką tajemniczości. Choć mam nadzieję,że VI sezon zostanie wyprodukowany.:)

ocenił(a) serial na 10

Dzięki. Też mam nadzieję, że wyprodukują nowy sezon. Jeszcze jedno pytanie, bo sporo odcinków straciłam i nie wiem o co chodzi z Jim'em. Widziałam coś, że on zmarł czy coś. I w 1odc. 1 sezonu brali ślub, a na koniec 4. był kolejny ślub. I nie wiem o co chodzi. :)

użytkownik usunięty
Elena0808

UWAGA SPOILER
Ceną za pomoc przeprowadzeniu duchów i współistniejąc w świecie duchów jest "dotyk śmierci". Możemy tylko spekulować,iż to kolejny cios zadany przez Cienie,aby pogrążyć Mel oraz zadać jej wszelakie cierpienie. Jim'a i Melinda darzą się nawzajem wielką prawdziwą miłością,więc dzięki pomocy "świecących", Jim wstępuje w wakujące ciało Sam'a. Na początku doświadczył amnezji,jednak pamięta silne uczucie co do Mel. Gdy był bliski następnej śmierci,pamięć komórkowa Sam'a przepadła.a wspomnienia Jim'a wróciły. Więc tak na dobrą sprawę Jim nigdy nie umarł;)Jak zapewne wiesz,na skutek wstąpienia do wakującego ciała doświadcza się amnezjii ani co się wydarzyło przed śmiercią ani jak już Jim wędrował po świecie duchów. Na wskutek pamięci komórkowej ciała, Jim na początku otrzymywał tak zwane "przebłyski" pamięci przed śmiercią jak np. uczucie co do Melindy,wiedza na temat I pomocy a nawet postrzał i ból w ramieniu. Jim'a w 18 odcinku IV sezonu wyrusza na ratunek Melindzie. Niefortunnie jego plecak zaczepił się rury pod wodą,wówczas doświadcza śmierci klinicznej. Pamięć komórkowa znika,Jim'owi wraca pamięć przed śmiercią.(Na youtube jest dostępny filmik z tego odcinka). Jim sam żałuje,że nie pamięta niczego jak był duchem. Na wskutek tej amnezji,albo "stanu" jego ducha,nie widzi on duchów(tak jakby dusza wróciła do stanu przed śmiercią).Poza tym on już tak na dobrą sprawę nie jest duchem a już żywym człowiekiem,więc nie jest w stanie widzieć duchów.
W Finale IV sezonu Melinda i JIm(dla reszty Sam) celebrują tylko,swoją wielką nieśmiertelną miłość.

ocenił(a) serial na 10

Ok, dzięki. :)

ocenił(a) serial na 10

Mam jeszcze jedno pytanie, dotyczące kolejnego ducha. Chodzi o odc. 4, V sezonu. Były tam dwa duchy lekarza i ten z kostnicy, ale nie wyjaśniło się kto to jast ten z kostnicy. Będzie coś o tym w V sezonie czy to ta sama historia jak z tym duchem z zaszytymi oczami i ustami?

użytkownik usunięty
Elena0808

Właśnie ten duch z kostnicy jest jednym z przykładów duchów błąkających się po ziemi,który zamienił się w cienia(ostatnie scena). To była namiastka tego co się stanie w dalszych odcinkach.

ocenił(a) serial na 10

A, ok. To czekam na następne odcinki na Fox life. :)

ocenił(a) serial na 8
Elena0808

A ja dopiero teraz zaczęłam oglądać "Zaklinaczkę duchów" i wpadłam po uszy! Uwielbiam ten serial:)

ocenił(a) serial na 10
masachiko

Ja też go dopiero co zaczęłam oglądać. Oglądałam wcześniej, ale to tak na zasadzie: jak trafie na serial to obejże. Teraz oglądam V sezon na Fox i kończe I sezona na necie. I troche mi się już mieszają te odcinki :D

użytkownik usunięty
masachiko

Ja tak wpadłem po uszy w ten serial,że go oglądam chyba z 17 raz.;)
Miłego oglądania i odkrywania miłych i mrocznych sekretów Melindy i spółki;)

ocenił(a) serial na 8

Dziękuję, Mateo:) Ja oglądam od pierwszego odcinka, ponieważ ściągnęłam sobie wszystkie sezony(wiem, popełniam przestępstwo ale w imię miłości;p) Serdecznie pozdrawiam!

użytkownik usunięty
masachiko

Więc będę siedział z miłą osobę w tej samej celi-"Zrobić z miłości";)
Najlepiej oglądać tak jednym hurtem od początkowego sezonu do ostatniego;d
Zawsze pod koniec sezonu siedzę wgnieciony w fotel z chusteczkami przy sobie.
Również pozdrawiam;d