PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236095}

Zaklinacz dusz

Ghost Whisperer
2005 - 2010
7,3 31 tys. ocen
7,3 10 1 31226
7,0 2 krytyków
Zaklinacz dusz
powrót do forum serialu Zaklinacz dusz

Niestety. Serial, wraz z siedmioma innymi został anulowany. Większej ilości sezonów już nie będzie.

Szczegóły -> http://showtv.pl/news_item_2773.htm

Jednocześnie spokojnie. Serial ma podobno przejąć stacja ABC.

michelangelo

No niestety nie ma jeszcze oficjalnej wypowiedzi ze strony przedstawicieli ABC. Jednocześnie fani GW rozpoczęli szturm na stronę kontaktową ABC. Miejmy nadzieję, że jeśli nie powstanie VI sezon to chociaż zrobią film, który jako tako zakończy historię z sensem. W najbliższy piątek będzie miał miejsce finał V sezonu, który ogółem nie cieszy się zbytnim zainteresowaniem, notowania są słabe. Ten ostatni odcinek zostawi wiele niedomówień. Może jakimś cudem wróci profesor Payne? Ponieważ show Jaya Mohra "Gary unmarried" również zostało odwołane. Smętną postacią jest Eli. No i ten wątek ze śmiercią Jima. To od tego wszystko zaczęło sie psuć.

Ewcia78

nie no jak oni mogli ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( ((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

michelangelo

No i jestem po projekcji ostatniego odcinka. W sumie to mam mieszane uczucia. Powiem tak. Żeby nie spoilerować - jak dla mnie szału nie było. Biorąc pod uwagę ostatnie odcinki poprzednich sezonów człowiek przez okres wakacji siedział wbity w fotel i zastanawiał się co też go spotka we wrześniu podczas premiery nowego sezonu GW. Czyli tak jakby scenarzyście wiedzieli, że będzie to ostatni odcinek i być może serial nie doczeka się kontynuacji. Zawsze to powtarzam - dla mnie serial stracił na wartości w momencie kiedy uśmiercili Jima. Już lepiej by było / chociaż ubóstwiam Davida Conrada w tej roli / , żeby Melinda była wdową albo żeby tego zabiegu nie było wcale. Bo to dla mnie bez sensu. Facet przeżył operację a za moment przyplątało się śmieszne zakażenie i zmarł. Nie było pogrzebu na cmentarzu, jakaś potańcówka w remizie , a potem pojawił się Sam. Normalnie kicz godny Mody na sukces. I od tej pory serial stał się fantasy. Nie wiem co dalej, ABC stawia na cieszące się popularnością serial i chyba trochę boi ciągnącego w dół GW. Jako wierny ale zarazem trzeźwo myślący fan zastanawiam się - jeśli ABC przejmie serial twórcy musieliby stanąć na głowie żeby nas czymś zaskoczyć. Bo co można pokazać? Tylko jakieś sensowne historie o duchach. Jim i Mel się pobrali, brnęliśmy razem z nimi od ślubu poprzez urządzanie domu, aklimatyzowanie się w Grandview , teraz mają dziecko. Wątpię by serial miał 10 sezonów a my doczekamy się wnuków Deli ;). Wersja kinowa? Nie wiem może się mylę ale chyba się nie sprawdzi z tego typu serialem. X-Files czy Sex and the City to jedno a tutaj , sama nie wiem . Jeszcze ten związek Jennifer z Jamim a potem ich rozstanie. Każdy to jak gdyby utożsamiał z serialem. Podobno CBS wkładał mało środków w promocję serialu tak jakby już go skreślił. Na pewno GW ma wielu zagorzałych i wiernych fanów. Pocieszmy się tym, że przetrwał aż V sezonów, niektórym serialom nie jest to dane. Pożyjemy, zobaczymy. Chociaż smutno będzie bez cotygodniowego oczekiwania na perypetie bohaterów GW.

użytkownik usunięty
michelangelo

Właśnie wczoraj obejrzałem ostatni odcinek, a dzisiaj dowiaduję się, że to koniec GW. Prawdę mówiąc, zakończenie jako takie było, nie spojlerując, nie rozpoczął się nowy wątek, wszystkie się praktycznie zakończyły. Myślę, że skoro GW należy do przeszłości, powinien już tam zostać.

Dokładnie.

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

Wielka szkoda , że już zakończyli emisję tego serialu , będę za tym serialem tęsknić

michelangelo

http://www.contactmusic.com/news.nsf/story/abc-chiefs-giving-ghost-whisperer-a-l ifeline_1143686
Stacja ABC nie powiedziała "tak" ale nie powiedziała też kategorycznie "nie!" Aktorzy serialu uspokajają fanów i zamieszczając na swoich kontach twitter informacje o tym,że jest nadzieja na VI sezon.

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

Jak jest nadzieja to bardzo dobrze

ocenił(a) serial na 7
dorka0141

Jako fanka serialu, która widziała każdą serię myślę, że czas zakończyć serial. Żaden serial nie powinien trwać w nieskończoność. Myślę, że po długich V sezonach jest czas na koniec. Tym bardziej, że wszystkie wątki zostały już raczej rozwiązane. Myślę, że w zamian za to można by było zrobić wersję kinową.

ocenił(a) serial na 9
Solarie

Amerykańskie serwisy informacyjne poświęcone wydarzeniom telewizyjnym donoszą, że stacja ABC uzyskała pełne prawa do emisji nowych odcinków "Ghost Whisperer". Możemy być pewni ze wkrótce stacja ABC oficjalnie poda do informacji, że serial dostał zielone światło na kolejny sezon.

LordSkylar

Niestety ABC nie podjęła się uratowania Zaklinacza. Twórcy serialu dziękuja obsadzie za 5 lat pracy.

http://www.variety.com/article/VR1118019934.html?categoryid=14&cs=1&ref=bd_tv

ocenił(a) serial na 10
Ewcia78

du pa, mogliby zrobic z 10 odc 6 sezonu zeby jakos to poskladac i PORZADNIE zakonczyc. Amerykanie sa durni, głupie tluki nie ogladaja madrych seriali i fajnych (na poziomie) tylko takie gdzie sie pier dolą co odcinek z innym/a gdzie sa gole laski i faceci miesniaki i historie pustych lalek itp ŻAL!!!!!!

meredith21

zgadzam sie ,skoro nie bedzie 6 sezonu mogli chociaz ostatni odcinek 5 sezonu jakos inaczej zakończyc ;/ no trudno

ocenił(a) serial na 8
michelangelo

Ja za to myślę, że "Ghost Whisperer" nie dałoby się zakończyć tak, żeby nie było niedosytu. Według mnie mnie zrobienie kilku odcinków "6 sezonu", np. 10 jak meredith21 napisała mogłoby pozostawić większy niedosyt niż jest teraz. Takie w miarę otwarte zakończenie, to była najlepsza rzecz jaką mogli zrobić. No bo Melinda i Aiden nie przestaną nagle widzieć duchów, duchy się nie rozpłyną, cienie nie przestaną się tworzyć (chociaż się uspokoją po porażce), a lśniący nie znikną. Melinda będzie się pewnie zajmować duchami do śmierci tak jak jej babka, a Aiden jak dorośnie prawdopodobnie pójdzie w jej ślady i razem ze swoim większym "polem widzenia" będzie się musiał użerać z duchami i innymi wkurzającymi rzeczami.

ocenił(a) serial na 9
wilkszary

Szkoda, naprawdę wielka szkoda, że już więcej nie będzie nam dane zobaczyć. Tego serialu nie mogę odżałować, za bardzo się z nim zżyłam (chociaż oglądam dopiero od roku, a "Heroes" np. od trzech lat i mniej żałuję). Ale zgadzam się, że takie zakończenie było względnie satysfakcjonujące.

ocenił(a) serial na 10
Avilla.

ostatni odcinek /5 sezon/ byl chyba najlepszy, taki wzruszajacy zwlaszcza jego koncowka :) KOCHAM TEN SERIAL (fajnie byloby zobaczyc chodz 10 odc 6 sezonu- mogliby pokazac juz Aidena jako nastolatka itp)
SERIAL JEST JEDNYM Z MOICH ULUBIONYCH <3 !!

ocenił(a) serial na 10
meredith21

Wielka szkoda, że to koniec, generalnie moge się pogodzić, że serial się skończył tak jak skończył, pozamykano większość wątków z 5 sezonu, aczkolwiek wolałbym, żeby serial dostał jeszcze jedną serie tą ostateczną w której by chociażby dali zakończenie dla reszty bohaterów jak Delia, czy Ned. Zresztą oryginalnie to miałoby zakończenie tylko dla sezonu, nikt nie wiedział, że będzie koniec, a jednak głupia CBS skasowała serial, co uważam za głupotę, gdyż Ghost był wartościową produkcją i tak bardzo różniącą się od monotematycznej ramówki tej stacji w któej na pęczki jest serialów kryminalnych, procedularnych, któe dawno mi się przejadły, za dużo tego. A Ghost Whisperer z Jennifer był świetny i robiony z sercem, a to rzadkość. Będę go miło wspominał, a CBS skreślam na całego, tak się nie robi/

pufek_1986

Ja tak troszkę myślę, że to już dawno zaczęło się psuć. Podczas kręcenia serialu miał miejsce jeden lub dwa strajki scenarzystów. W pożarze spłonęły dekoracje będące pierwotnym Grandview. Śmierć Jima położyła serial na łopatki. Dla mnie to dziwny zabieg, serial cieszył się powodzeniem , trzeba było Jima wyeliminować całkowicie jak już coś. Zastanawiam się czy gdyby scenarzyści zamiast tego wypadku skupili się na wyszukanych a przez to ciekawych historiach o duchach to serial może nadal budziłby zainteresowanie. No i na koniec - nie żebym się ja czepiała ale na wielu forach spotykam się z tym tematem - związek Jennifer i Jamiego. Ludzie zaczęli żyć plotkami o ich życiu prywatnym. Może w CBS zależało komuś aby serial nie był odpowiednio promowany ? Osobiście tęsknie za Zaklinaczem. Czas bez kolejnych odcinków wydaje mi się taki dziki. Zawsze w sobotę oglądałam piątkowy odcinek. Nawet jakby powstał VI sezon i okazałby się klapą to ja i tak bym go oglądała :). Bo dla mnie nie tylko liczyła się w tym serialu adrenalina ale historie zwykłych ludzi. Zgadzam się z Pufkiem - chętnie obejrzałabym jak się dalej potoczyły losy Neda i Delii a także jakimi mocami dysponował Aidan. Wilkszary też ma rację. Nigdy byśmy nie byli usatysfakcjonowani końcówką i zrobiła by się Moda na Sukces :) aż przestaliby być potrzebni egzorcyści. Serial jest moim ulubionym i będę często do niego wracać. Dużą sympatią darzę pierwsze sezony kiedy Miranda wyszła za mąż i zaczęli budować swoje życie w nowym mieście. Miałam nadzieję, że wróci profesor Payne chociaż na troszkę. Och jakie on miał riposty :). Albo, że Gabriel znowu namiesza. V sezon był trochę dziwny ze względu na Aidana. To tak jak w życiu każdej kobiety, macierzyństwo zmienia wszystko. Wyobrażacie sobie Agentkę Scully karmiąca piersią i goniącą za Ufoludkami ?. To zmieniło Melindę, serial w większości skupił się na próbie ochraniania Aidana a ludzie są żądni sensacji a nie familijnych obiadków przerzucili się na inne seriale. Dobrze chociaż, że udało się w miarę zakończyć V sezon. Scenarzyści i tak wykazali się tutaj dobrym refleksem bo moglibyśmy zostać z niczym.