Ewidentnie mi brakuje tego serialu.. 5sezon pozostawił tyle pytań bez odpowiedzi, że po prostu musi być 6sezon...
Jenifer Love Hewitt jest genialna i godna autorytetu :D.
Dlaczego nie ma kontynuacji? To na razie zagadka dla nas wszytkich...MOżemy tylko przypuszczać:
Stacja CBS dokładnie nam nie poddała powodu anulowania 6 sezonu GW,możemy tylko przypuszczać,iż co z sezonem oglądalność malała(choć to dla mnie dziwne,ponieważ oglądalność była na wysokim poziomie) część fanów zakończyła swoją podróż przy odcinku 6 sezonu 4 (dla mnie ten zabieg był bardzo dobry,przez to jeszcze bardziej doceniłem Jim'a oraz jego związek z Mel).Dla mnie każdy sezon jest wspaniały,każdy ma trochę inny klimacik;D Wiesz pewnie jak to jest w Ameryce,ludzie pragną krwi,mordu i erotycznych scen(głupota) a nie jakiegoś przesłania i morału na życie(jednakże,jest duża/wielka rzesza fanów w USA i UK) a drugim powodem mógł być ograniczony budżet. Aktorzy i cała ekipa "serialowa" nie zrezygnowała,gdyż liczyli że stacja bodajże ABC przejęła formułę Ghost Whisperer-sama wspaniała Jennifer Love Hewitt nagrała pożegnalną wiadomość do fanów,gdzie sama się na końcu popłakała-jakby rzecz,przecież ten serial jest jakby jej dzieckiem,to ona stworzyła postać Melindy(do dziś sobie nie wyobrażam innej Melindy niż J.L.Hewitt);)
Musimy też zauważyć, że Ghost Whisperer miał na celu pobudzić nas do głębszej refleksji nad życiem i śmiercią. Z każdego odcinka zawsze płynie morał,to czyni Ghost Whisperer innym, wspaniałym serialem od innych "tasiemców". Melindę Gordon można z pewnością opisać jako godny wzór do naśladowania(zawsze widziała te dobre strony człowieka, a te złe tylko jako życiowe pomyłki-zagubienie) z własnej woli i z dobrego serca pomagała ludziom, ułatwić zabliźnić rany.(a nie tylko na celu złapać przestępcze jak w przypadku CSI lub innych kryminałów) dlatego jest czymś nowym na tym komercyjnym rynku. W każdym sezonie nie zabrakło chwili wzruszenie(tu można podać każdy odcinek-np. tragiczna śmierć dziecka na torach- wiele innych epizodów) bądź dreszczyku emocji (Romano,Katastrofa lotnicza,porwanie Melindy,prześladowca,Obserwatorzy,tajemnicze pojawienie się "cieni" i wiele innych budzących dreszczyk emocji sytuacji).
Ten serial ukazał nam ludzi ,cierpiących ludzi, potrzebujących pomocy a nie tylko sprawy do rozwiązania.
A Ghost Whisperer powinien być bardziej doceniony;)
Reasumując Ghost Whisperer jest wyjątkowym,niepowtarzalnym serialem w dzisiejszych czasach;)
P.S Przepraszam za mój monolog;)
Kocham ten serial ponad wszystko(już go oglądam bez przerwy chyba z 10 raz i nadal budzi we mnie respekt i emocje);)
Ale długa wypowiedź =] z miłą chęcią przeczytałam.
Szkoda, że stacja abc jednak nie postanowiła kontyunować przygód Melindy..
Ale czy tylko ja mam odczucie, że wiele spraw zostało nie wyjaśnionych To miasto podziemne, cienie sobie ot tak zniknęły, Romano i jego stowarzyszenie złych dusz albo "brat" Melindy - Gabriel..
Na te wątpliwości dotyczące niektórych wymienionych wątków odpowiedziałem na forum już kilka razy;) (jak znajdę czas to Ci odpowiem na te pytania;))
Moim zdaniem scenarzyści chcieli pozostawić sobie otwartą furtkę na kolejny sezon. Zakończenie choć smutne to chylę czoło ku sztabu scenarzystów oraz obsadzie za pięknie spędzone 5 lat z nimi;)
Na te "niedokończone wątki" odpowiedziałem w tych tematach(wystarczy tylko poszukać odpowiedzi;)):
-http://www.filmweb.pl/serial/Zaklinacz+dusz-2005-236095/discussion/duch+w+kapel uszu,1694420
-http://www.filmweb.pl/serial/Zaklinacz+dusz-2005-236095/discussion/Dzia%C5%82+z +pytaniami+%29,1722769
-http://www.filmweb.pl/serial/Zaklinacz+dusz-2005-236095/discussion/O+co+chodzi, 812848