Oglądałam wczoraj (poniedziałek 16.06) Zbuntowanych i zauważyłam że scena z Diego i Tomasem dotycząca zakładu została mocno skrócona. Wcześniej oglądałam ją na youtube i była dłuższa.
Link do całej scenki:
http://youtube.com/watch?v=9BMIKSFAzmU
Po raz pierwszy to zauważyłam, ale może zdaża sie im to częściej. Jeśli też cos zauważycie wpisujcie!!!
Nie wydaje mi się aby TV4 skracało sceny. Wersja z Meksyku różni się od tej, która została sprowadzona do Europy. Niektóre odcinki i sceny są skrócone, ale każda wersja w Europie wygląda tak samo. Porównywałam kiedyś odcinki Rebelde z tymi z Rumuni, w tamtych odcinkach pewne sceny także zostały skrócone. Wersja rumuńska była identyczna jak polska.
A skracanie odcinków zdarza się często. Odcinki w Kanadzie zostały częściowo skrócone, to samo ma się np. odcinka 147, gdzie w oryginale zespół wyjechał do Guadalajary na spotkanie z Kumbia Kings i Lu. W naszej wersji tego zabrakło.
a właśnie z jakiego powodu oni się założyli bo wiem że o płyty ale co było powodem?:D bo nie usłyszałam dobzre :D
On sie założyli dlatego bo Diego powiedział że może miec kazdą dziewczynę w szkole a Tomas na to że ale nie Robertę bo ona go nienawidzi a Diego na to że jakby chciał to bylaby z nim a Tomas że ie wierzy a Diego zaklad?? i tak się założyli
mam tylko nadzieje ze w wazniejszych niz zaklad momentach nie skroca.to jest straszne niby wszystko jest wiadome(sceny itp.)ale duzo jednak nie widzimy:/szkoda...
szkoda że niektóre scenki są skrócane, to bardzo brzydko wygląda i tak nie estetycznie. Jeszcze nie zauważyłam ale to sie nie może powtórzyć.
Tak naprawdę to dobrze, że ktoś poruszył ten wątek serialowy! Czyli w Europie serial jest taki sam jak w Polsce. A jak wygląda to na innych kontynentach, czy też jest zmienione. I gdzie serial nie jest w żaden sposób skrócony?? W Meksyku??!! To najbardziej logiczne i prawdopodobne. O zbuntowanych nigdzie nie pisało żeby serial był skracany!! I jaki jest cel tego całego skracania czy jest w tym jakiś zysk? Ba przecież to dodatkowy kłopot. TV 4 na pewno nie skraca odcinków, bo poco by mieli? Czas odcinka jest określony w programie i to nie pauje, czas emisji jest też zmienny i czsem opóźniony.
Pełną wersje serialu, można było obejrzeć w Meksyku. Nie wiem czy w innych krajach Ameryki Południowej, była emitowana pełna wersja. Wiem tyle, że pełny odcinek 147 był wyemitowany wyłącznie w Meksyku. Jaki jest tego cel? Nie wiadomo. Jedno czego jestem pewna, to to, że Televisa sprzedała Europie minimalnie skróconą wersję. Jak już mówiłam, nie sądzę aby TV4 skracało samodzielnie odcinki.
Ja też to zauważyłam..
Oglądałam na youtube cała scenke i była dłuższa.Ale nie sądze zeby tv4 skracało scenki mysle że już takie zostały im sprzedane :)
Pewnie macie racje i to nie wina TV4... Ale skoro oglądamy skróconą wersje to mam nadzieję, że chciaż na pocieszenie wyemitują wszystkie temporady:) Oby...
kazdy odcinke jest skrócony znalazlam stronke gdzie sa wszystkie wyciete sceny ale po hiszpansku ;)))
Ja też zauważyłam niedawno nie było sceny... W tym odc. Co diego zabierał samochód Simona nie było sceny gdzie interweniuje policjant !
Jeżeli chodzi o skaracanie to też to zauważyłam przykład
nie pamiętam który to był odcinek ale w każdym razie w tedy kiedy Mia uciekła ze szkoły a Celina powiedziała o tym Miguelowi i w orginale było że one wszedł do pokoju Mii zaczą płakać albo wposminać trzymając jej list pożegnalny w rękach a w tv u nas po dostaniu listu następna scenka była taka że siedział na krawężniku .