PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10061840}

Zero litości

Gwangjang
2025
6,9 575  ocen
6,9 10 1 575
Zero litości
powrót do forum serialu Zero litości

Koreańscy gangsterzy nie znają broni palnej - pistoletów, pistoletów maszynowych itp.
Jedna seria z daleka i problem z głównym mścicielem rozwiązany - niestety nie potrafię powtórzyć jego imienia.

StanPI

no nie mają. Rocznie się tam zdarza mniej niż 10 nielegalnych użyć broni palnej. Myśliwi muszą odnosić na policję jak skończą dzień polowania. Nikt nie przechowuje poza strzelnicą ani policją, wojskiem.

ocenił(a) serial na 9
StanPI

Już wyjaśniam drogi panie, w Korei i Japonii posiadanie broni to najwyższe wyroki, nawet jeśli w Japonii policja współpracuje z Yakuzą to każdy tam wie, że łatwo można stracić całe życie z powodu nielegalnej broni. Zwykle jeśli czegoś używają to zrobione jednostrzałowe bronie z drukarek 3D, to ma sens, bo po wystrzeleniu po prostu się to wyrzuca, oczywiście trzeba nosić rękawiczki albo wyczyścić broń. Oczywiście zgadzam się, że czasami to naprawdę śmieszne, że jakiś BOSS nie może sobie załatwić małego pistoletu co może sobie schować do skarpety nawet. Wszyscy tylko noże, inne bronie białe i oczywiście każdy jest wyćwiczony w walce xD

Są seriale gdzie broń mimo iż niedostępna za bardzo jest fajnie użyta, polecam serial Tokio Vice. No i niestety są takie gdzie przez CAŁY serial nie ma jednej spluwy, ale pod koniec nagle się pojawiają, ale i tak nie mają znaczenia, bo SPOILER główny bohater jest jak Neo z Matrixa lub jak nie umie uniknąć kul to je po prostu dostaje i nic mu nie jest. No śmiech na sali i niestety w Zero Litości pod koniec są takie głupotki.

Garrus2

Ale gość jest naprawdę niezniszczalny: dostał 3 kule, dostał nożem kilka razy w tym na pewno w nerkę. A jeszcze przebita dłoń i wielokrotne uderzenia - a w filmach amerykańskich goście umierają od jednej kulki lub draśnięcia nożem.

ocenił(a) serial na 9
StanPI

Ja się z tym zgadzam, nawet w innych tematach pisałem, że bohater ma fabularną zbroję niestety, szczególnie pod koniec. Mogę wybaczyć głupie zachowania bohaterów, ale aż takie nielogiczności tez mnie rażą ;)