oglądałem ten serial lata temu jak emitował go polsat.Serial był dobry trzymał poziom a muzyka zwłaszcza ta z końcówki intro gdzie jest planeta i księżyce była mroczna nieznana i bałem się jej.Co do serialu to miał w sobie coś więc oglądałem go na necie znowu i nic się nie zmieniło dalej jest dobry wędrówka do nowej Pacyfiki problemy z ludźmi Glendlery, Terranie, Więźniowie Yale jego dialogi i sposób w jaki mówił,i inni to był klimat.Szkoda że nie było Happy end-u bo z tego co widzie po sezonie 1 i ostatnim serialu to Devon została zamknięta w krio -komorze z powodu braku implantu którzy posiadali inni członkowie grupy a także nie było odnalezienia Nowej Pacyfiki a serial zmierzał właśnie do tego znalezienia nowego domu na obcej planecie więc jeśli chcieli zakończyć serial powinni zrobić to z klasą na jaką zasługiwał...
zapomniałem dodać niektórzy piszą że 2 sezon byłby możliwy ale po tylu latach skompletowanie starej ekipy ciężko by było przecież nie których zabraknie i to na zawsze. J. Madison Wright (True Danziger) zmarła na atak serca w wieku 22 lat w 2006 r z tego co wyczytałem na filmweb jak na ironie to na drugi dzień po swoim ślubie teraz jak oglądałem serial i widząc True łza się w oku kręcił wiedząc że nie żyje...
R.I.P True