PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10004927}

Zostań przy mnie

Stay Close
2021
6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 11920
4,0 2 krytyków
Zostań przy mnie
powrót do forum serialu Zostań przy mnie

ktos na poczatku znika, glowny bohater ma zawsze mega tajemnice do rozwiazania, 120 tys watkow pobocznych ktore nie maja kompletnie zadnego znaczenia i tak polowa gdzies tam znika w trakcie bez wyjasnienia,
to jest chyba w zasadzie pierwszy serial na podstawie jego ksiazki gdzie tak w zasadzie wszystko sie wyjasnilo, rozwiazalo, kazdy watek zostal dokonczony chyba, no koncowy twist standard w sumie, i te pol godz przemowy killera w ostatnim odcinku na temat motywu, u cobena to normalne
minusem jest to ze mozna sie domyslec kto jest prawdziwym zabojca, w zasadzie chyba od pierwszego odcinka wiedzialem, kierujac sie mysla omijaj tych oczywistych patrz na tych co sa niby swieci a jednak wszystkim cos tam wciskaja nieprawdziwego zero zaskoczenia bylo..
no i ten durny z d.. wyjety watek z lysym, koles pol filmu lata za laska, sledzi, podrzuca zdjecia, ogolnie probuje zastraszyc w jakis tam sposob po to zeby na koniec.. sami zobaczycie..
czekam teraz na nasz polski kolejny cobenowy netflixiak, czytalem ze juz wkrotce..

Seba24

Który ma być kolejny? :-)

Na końcu odcinka 6 szef Policji zamyka Megan z córką w jakims pokoju w piwnicy żeby wystawić je dla parki zabójców. Potem ta ruda go zabija, koniec odcinka. W odc. 7 już Megan z córką składają zeznania... Kto je uwolnił? Kto je znalazł? Czemu ruda ich nie zabiła??

ocenił(a) serial na 8
edyska92

to akurat bylo chyba wyjasnione, faktem jest ze to ich zamkniecie bylo bez sensu, ale w koncu zwabia ruda i to ja zamyka, wiec pewnie w trakcie cos tam mu sie przestawia w glowce i postanawia zakonczyc bezsensowna rzez, to ze pozniej skladaja zeznania to dlatego ze pewnie je wypuscil zaraz po tym jak zamknal tamta, w montazu pewnie dupy dali, ta scena akurat by sie przydala zeby wszystko sens mialo to wszystko, tylko dlaczego przydupas rudej od razu go zabija nie wiedzac nawet ze zamknal ruda, teraz to sensu nie ma..
ZACHOWAJ SPOKOJ niby nie ma to byc kontynuacja W GLEBI LASU ale jednak ma wrocic prokurator i ta wykladowczyni, pewnie jakims watkiem pobocznym beda oni

Seba24

Właśnie mega wpadka między 6, a 7 odcinkiem, poza tym serial calkiem spoko w mojej ocenie ;-)

Zacznę już czytać Zachowaj spokój to jak wyjdzie będę w stanie porównać co i jak. Akurat W głębi lasu czytałam już wiele lat temu i muszę powiedzieć, że w serialu skopali na maxa, bo u Cobena najważniejsze i wręcz kultowe są moim zdaniem te twisty na końcu. To Jego element rozpoznawczy wprost! A tam W głebi lasu to w ogóle pominęli i zrobili miałki nijaki koniec ;/

ocenił(a) serial na 8
edyska92

nie czytalem, ale byc moze zostal taki koniec po to zeby pociagnac fabule dalej, w koncu tam wiele rzeczy sie nie wyjasnilo, a czytajac o ZACHOWAJ SPOKOJ pisza ze wszystkie watki z GLEBI LASU zostana wyjasnione, nie wiem okaze sie

Seba24

o wow, to by już musieli mega to chyba ponaciągać żeby ten twist zrobić na końcu drugiego sezonu teraz, ale nic nie jest niemozliwe ;-)

ocenił(a) serial na 8
edyska92

Ojciec rudej chciał skończyć z tym całym zabijaniem: zamknął Megan z córką w pokoju B104 następnie rudą w innym pokoju. Ruda dzwoni do niego widząc, że ją oszukał, on mówi: koniec z zabijaniem, ukryłem je. Ruda odpowiada: To był błąd.
On leci wypuścić Megan z córką a ona zapewne dzwoni do lalusia i mówi mu co się stało.

ocenił(a) serial na 8
cekarolcia

A nie, ona nie dzwoni do lalusia, laluś podsłuchuje jak on z nią rozmawia i mówi: to koniec, nigdy się na to nie godziłem, przyznam się do wszystkiego. Ale jak się tam dostał - nie wiem.