Rap generation: Sezon 1 Rap generation sezon 1, odcinek 6

Rap generation | odcinek 6

56m
5,7 33  oceny
5,7 10 1 33
Rap generation
powrót do forum s1e6

Zacznijmy od montażu występów, których człowiek nie może wysłuchać od początku do końca bo są miksowane, przerywane komentarzami spod sceny i tak sklejone, że można dostać choroby lokomocyjnej.
Po drugie program powinien mieć nazwę "POP rap generation", bo tendencja wśród jurorów jest widzę taka, by wybierać ludzi, którzy napierdalają na autotunie, a nie takich którzy lecą czystym rapem. Dobry i zrozumiały dla odbiorcy tekst widzę też ma tu małe znacznie. Mnie ten "współczesny" rap kompletnie nie przekonuje i wiele razy miałam zupełnie odmienne zdanie, niż sędziowie. No ale może się nie znam...
Ale to co najbardziej mnie w tej produkcji uwiera, to kompletnie niesprawiedliwy sposób oceniania. W pierwszym challengu, wywalili połowę zajebistych ludzi z domu, totalnie dając się ponieść emocjom podczas oceny. System w której zaledwie 3 osoby decydują i to jeszcze często się przekrzykując i w ciągu sekundy zmieniając zdanie co do losu danego uczestnika, jest kompletnie niesprawiedliwy. W każdym normalnym konkursie tego typu jest najpierw jakaś bitwa, a potem dogrywka dla zagrożonych. Wtedy każdy ma równe szanse jeszcze się uratować. A tutaj totalny chaos i samowolka.

SPOILER!

Jedyna fajna osoba która jeszcze została to Kamka, jak ją wywalą to kończę oglądać...

Suzen

Napisane w punkt do tego jedyną kompetentną osobą do oceniania jest Pezet. Również jeżeli Kamka odpadnie kończę ten program

ocenił(a) program na 3
Maniak39

SPOILER!

To, że Zdunek która bardziej śpiewała, niż rapowała zaszła dalej niż Kamka to moim zdaniem jakiś żart. Disappointed but not surprised, bo wiadomo było, że Malik z Leosią wybiorą kogoś bardziej popowego

ocenił(a) program na 3
Suzen

Miesiąc po programie, piosenka zwycięzcy ma zaledwie 100 tys. wyświetleń, a Kamki (która odpadła) 500 tys. wyświetleń...

Suzen

Jestem na trzecim odcinku. Oglądanie tego to jakaś tortura. Forma w jakiej to jest zrobione powinna zostać co najwyżej na tiktoku. Oprawa graficzna - beznadzieja. Występy przerywane kompletnie nic niewnoszącym gadaniem jakichś typów. CAŁY CZAS TEN KLAKSON. Dzieki za info że Kamka odpadła, już wiem że nie mam po co tego męczyć dalej.

ocenił(a) program na 4
Suzen

Ja jeszcze dodam że większość wypowiedzi jury opiera się o słowa "mega, w sensie, jakby, nawijać". Pezet widać że się dusił, chciał kogoś kto faktycznie rapuje ale w ostatnich odcinkach robił fikołki i odrzucał to co faktycznie chce. Malik wybrany do jury, bo jest kontrowersyjny, starał się dawać dobry feedback ale jego decyzje to jakiś absurd i momentami wychodził z niego burak. Leosia pokazała że zasób słów ma ograniczony do wspomnianych wyżej. Żadna jej wypowiedź nie dawała jasno do zrozumienia co można poprawić w swoich wykonaniach.

A odrzucenie Kamki czy Moneparka to absurd. W finale odrzucić czysty rap na rzecz autotunów i maślanych tekstów Destro czy tej laski to największe nieporozumienie w polskiej telewizji. Już Hanka wjeżdżająca w kartony była bardziej wiarygodna niż te decyzje.