8,8 11 tys. ocen
8,8 10 1 11185
The Grand Tour
powrót do forum programu The Grand Tour

Słaby sezon 2

ocenił(a) program na 6

Nie wiem co jest grane, albo panowie się wypalili, albo się starzeją, albo Amazon przycina fundusze.
W porównaniu do Poziomu starego Top Gear the Grand tour wypada słabo. O ile nie mam nic do zarzucenia pod względem prezentowania nowoczesnych pojazdów.
Tak np odcinek ze rupieciami (tym razem padł na odcinek zdezelowanych Jagurałów) Wypadł słabo z odpowiednikami Top gear/
Tak samo Test Suwów też wydał się nijaki. Fajny odcinek wyszedł z amfibią ale do poziomu Top Gear nadal daleko.
Wisienką na Torcie Każdego sezonu Top Gear był odcinek specjalny. Przeważnie składał się on z dwóch części.
Po obejrzeniu odcinka specjalnego z Mozambiku jestem bardzo zawiedziony. Cel sztucznie naciągany, przeróbki robione na siłę też ze względu na krótki dystans podróży nie za wiele się działo. Dla porównania chyba odpalę sobie nowe sezony Top Gear. Przy Grand Tour czuję duży niedosyt.

ocenił(a) program na 7
Dziadek1991

mają już swój wiek. odcinku jak szukali źródła Nilu, czy jechali do Betlejem były naprawdę super, ale byli dużo młodsi i mieli więcej energii, werwy, siły i chęci. teraz mają koło 60tki. i tak robią fajne show moim zdaniem. ale jest to show, nastawione na ciekawostki, ładne zdjęcia i zabawę. ale mnie się podoba. będę oczywiście oglądał młodszych kolegów w nowym Top Gear 25, ale nie porównywałbym tych dwóch już odmiennych serii. odc z Jaguarami był jak dla mnie ciekawy, śmieszny i absurdalny. tak jak test SUVów. jak chcemy wiedzieć ile palą, jakie mają zdolności na wyprawie po zakupy to oglądamy programy o recenzowaniu samochodów. Jak Automaniak, czy Autocentrum, gdzie tabelki i wyniki wylewają się na ekran. ja chcę się wyluzować, pooglądać trochę samochodów i dobrze się bawić przez godzinę. GT 2 to daje w zupełności. a nowy TG 25 będzie pewnie tak samo dobry albo i lepszy niż sezon 24.

ocenił(a) program na 4
Dziadek1991

Clarkson to stary pijak i palacz i widać że to go niszczy, generalnie chłopaki się zestarzeli, na starego top geara czekałem z wypiekami na twarzy, oglądałem odcinki po kilka razy, a w przypadku grand toura - no cóż tak naprawdę nie oglądałem ani jednego odcinka od samego początku do samego końca, a ten odcinek specjalny drugiego sezonu - nie wiem co to było, kto coś takiego wypuścił? Widać że trio w drugim sezonie mocno zaczęło kopiować top geara ale kopia to kopia - to nie oryginał.