The Grand Tour: Sezon 6 The Grand Tour sezon 6, odcinek 1

The Grand Tour | The Grand Tour: Ostatni na drogę

The Grand Tour: One For The Road 2h 10m
9,2 427  ocen
9,2 10 1 427
The Grand Tour
powrót do forum s6e1

Już poprzedni odcinek był na podobnym poziomie, niestety. Widać, że Panowie już nie czują tego co kiedyś, nie jest to spontaniczne i szczere. Brakuje im tego wspólnego flow...

Czuc te mocno naciągane na siłę dialogi, wspominki, nieszczery uśmiech, żarty na siłę...

Jakoś tak średnio sklejony jest ten odcinek, jakby cały był bez pomysłu byle dojechać na koniec i porównać to z pierwszym odcinkiem specjalnym jaki nakręcili i koniec... na deser kilka randomowych słówek z przeszłości i mamy odcinek idealny na koniec. Niestety im nie wyszło.

unexplained_space

dla mnie był to bardzo przyjemny odcinek, to zwykła nostalgiczna podróż. trzech weteranów wybiera się w miejsce, w którym to wszystko się zaczęło. nie wyczuwam, by "nie czuli tego co kiedyś", to jest po prostu inne i w mojej ocenie stali widzowie zatrzymali się na tym "kiedyś", podczas gdy oni "dojrzewali" przez te wszystkie lata. uznałbym, że odcinek jest serio kręcony na siłę, gdyby koniecznie chcieli czymś zabłysnąć wciskając jakiś nietrafiony pomysł, lecz tak nie jest. chłopaki ot postanowili przejechać po swojemu z pkt A do pkt B przy tym wplatając pewne smaczki z dawnych sezonów. fajnie, że odtworzyli sceny z pierwszego ich pobytu w Botswanie, ale myślę, ze mogłoby być ich trochę więcej. niekoniecznie w samym odcinku, ale na przykład zamiast tych randomowych słówek, których trochę dziwnie się słuchało.
podsumowując, wiedząc, ze to ostatni raz, gdy widzę to trio razem (a przynajmniej pod szyldem Top Gear/Grand Tour) oczekiwałem stonowanego odcinka z pewnymi nawiązaniami do przeszłości i to dostałem i nie wiem co lepiej można byłoby zrobić.

ocenił(a) program na 8
johnny11p

Ja też jestem usatysfakcjonowany. Uważam, że fajnie zakończona cała przygoda trzech właśnie jakże różnych od siebie Panów.

unexplained_space

Ktoś wie, dlaczego to ostatni odcinek w tym składzie? Kto odchodzi? Każdy z Panów ma własne show, mi najbardziej podoba się Farma Clarksona, Warsztat Hammonda dużo mniej a kulinarne przygody Jamesa mnie nie kręcą.

perun_6

Wyczerpała się formuła. Nie ma.nowych pomysłów, no i nie oszukujemy się. Oni nie młodnieją.

krlchelm

No i są nowe wiadomośći, nie wyczerpała się formuła, tylko panowie postanowili już sobie dac spokój i zając się własnymi programami. Grand Tour będzie kontynuowane, tylko z nowymi prowadzącymi.

perun_6

James ma jeszcze inny program Our Man In... i moim zdaniem jest równie ciekawy jak Farma Clarksona