Czy ktoś już grał na słabszym sprzęcie? Jak to wygląda z optymalizacją? Czy i5 2,66Gh z Radeonem
6550M 1gb 3GB ramu wystarczą, żeby się nie cięło? Czy wyłączenie cieni daje dużo fps?
Już grałem, śmiga na lapku z wyżej wymienionym sprzęcie. Śmiga na średnich bez ŻADNYCH tnięć, na wyższych czasem zamuli, ale ogólnie to optymalizacja jest niesamowita. Wielkość gry za to powala.
Mi na trochę lepszy sprzęcie chodziło na średnio wysokich powyżej 30 klatek (może poza wybuchami) na 720p, dane podane przez producenta są zawyżone, mam nadzieje że tak samo będzie z asasynem
Mi płynnie chodziło ustawione wszystko na ultra z jedynie średnimi teksturami na L5420 4x2,5Ghz, 4GB RAM i GTX560. Dla poprawienia efektu, nawet na "posprzątanym" komputerze warto odpalić grę w optymalizatorze typu Game Booster - zawsze to kilkanaście usług w tle wyłączonych etc.
Myślisz, że na 4GB ramu, procesorze 2,4 Gh pójdzie? Wiedźmin 3 na najniższych chodził całkiem ok, dało się grac, no moze poza Novigradem, gdzie nieco "szalała" grafika, ale po wyłączeniu pewnych programów na kompie działało nieźle. Bo ta gra ma chyba niższe wymagania niż Wiesiek 3, co nie?
Zależy jeszcze od karty graficznej i rodzaj procesora (nie tylko jego prędkość) oraz docelowej rozdzielczości. Jeżeli wiesiek 3 chodził ci w miarę stabilnie na najniższych, to prawdopodobnie mordor pójdzie na co-najmniej średnich albo i wyższych (na uber będzie palił komputer tylko) powyżej 30 klatek.