PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606063}
7,7 8,5 tys. ocen
7,7 10 1 8455
Alan Wake
powrót do forum gry Alan Wake

Gra

ocenił(a) grę na 1

Kupiłam ją z CD-Action. Lubię horrory ( grałam w Amnezję MO, Outlast ,Penumbrę, Fatal Frame ), ale żadna gra horror mnie tak nie zawiodła. Klimat może i byłby dobry gdyby nie myszka. Wystarczy ją przesunąć o centymetr i leci na koniec ekranu ( nawet na minimalnej czułości), dlatego walka z przeciwnikami jest bardziej denerwująca niż straszna. Do tego las. Gra powinna nazywać się Symulator Łażenia po lesie. Na początku myślałam, że to tylko chwilowe, ale tak 10min fajnego miasta/mieszkania i 2 godziny lasu. Dlatego gra niema klimatu, denerwuje chodzenie po lesie nie cieszy oraz walka jest ....paskudna. Zdecydowanie nie polecam.

ocenił(a) grę na 9
eleanora

Wiec nie jesteś fanem horrorów, prawda gra nie straszy, ale za to posiada zajebistą fabułę np czego Outlast nie miał a mimo tego Outlast też nie straszy w ogóle więc jest to gówno jak dla mnie, z myszką to coś u ciebie u mnie jest wszystko ok. Jak dla mnie jeden z najbardziej ambitnych aczkolwiek nie strasznych horrorow

ocenił(a) grę na 7
KulturalneOcenianie

Ta gra jest mistrzowska. Może faktycznie myszka z początku troszkę szwankuje ale da się to zmienić w opcjach. Klimat gry jest natomiast fenomenalny, a fabuła powala na kolana. Sekwencje "dzienne" raczą nas pięknym krajobrazem, a telewizorki w dwóch bonusowych rozdziałach, które pokazują co się za chwilę wydarzy są genialne. Aczkolwiek faktycznie, gra nie straszy wogóle.

ocenił(a) grę na 9
Robert_Gliniecki

Gra nie straszy, bo to w dużej mierze thriller, a nie czysty horror.

ocenił(a) grę na 9
eleanora

Ta gra to raczej thrillero-horror, a nie czysty horror. Jak dla mnie lokacje, klimat i fabuła były świetne. Zgodzę się, że sterowanie nie powala, ale reszta, którą wymieniłem w poprzednim zdaniu, wynagradza to ;)