Kupiłam ją z CD-Action. Lubię horrory ( grałam w Amnezję MO, Outlast ,Penumbrę, Fatal Frame ), ale żadna gra horror mnie tak nie zawiodła. Klimat może i byłby dobry gdyby nie myszka. Wystarczy ją przesunąć o centymetr i leci na koniec ekranu ( nawet na minimalnej czułości), dlatego walka z przeciwnikami jest bardziej denerwująca niż straszna. Do tego las. Gra powinna nazywać się Symulator Łażenia po lesie. Na początku myślałam, że to tylko chwilowe, ale tak 10min fajnego miasta/mieszkania i 2 godziny lasu. Dlatego gra niema klimatu, denerwuje chodzenie po lesie nie cieszy oraz walka jest ....paskudna. Zdecydowanie nie polecam.
Wiec nie jesteś fanem horrorów, prawda gra nie straszy, ale za to posiada zajebistą fabułę np czego Outlast nie miał a mimo tego Outlast też nie straszy w ogóle więc jest to gówno jak dla mnie, z myszką to coś u ciebie u mnie jest wszystko ok. Jak dla mnie jeden z najbardziej ambitnych aczkolwiek nie strasznych horrorow
Ta gra jest mistrzowska. Może faktycznie myszka z początku troszkę szwankuje ale da się to zmienić w opcjach. Klimat gry jest natomiast fenomenalny, a fabuła powala na kolana. Sekwencje "dzienne" raczą nas pięknym krajobrazem, a telewizorki w dwóch bonusowych rozdziałach, które pokazują co się za chwilę wydarzy są genialne. Aczkolwiek faktycznie, gra nie straszy wogóle.