PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606063}
7,7 8,4 tys. ocen
7,7 10 1 8411
Alan Wake
powrót do forum gry Alan Wake

Kurcze

ocenił(a) grę na 9

Jestem zaskoczony ta gra :o przechodzilem ją dobre hmm 15 godzin szok :D Fabuła bardzo fajna
podobała mi się bardzo akcja z helikopterem i jak musieli dojść do pokoju światła . Początkowo
myslałem , ze będzie to latarnia ze wstępu , ale cóż . Później trochę nudnawo - bohater w
pojedynkę rusza do jeziora - jest to monotonne i bez sensu . Ledwo przyjechał na wyspę , a już
doskonale wie jak się po niej poruszać , las ma w jednym palcu itp . Ogólnie poza dennym
zakończeniem daję 8/10 . Alan Wake(up) czyli Alan obódź się haha nie trudnno się domyślić kiedy
się zna angielski .
P.S Kiedyś oglądałem film , że gość chodził z latarkami bo go upiór ścigał . Czy ktoś wie co to za
film ?

ocenił(a) grę na 9
JNike79

Dlaczego nie podobało ci się zakończenie? Dla mnie bardzo słabe były dodatkowe rozdziały.

ocenił(a) grę na 9
metka_shadowsong

W dodatkowe rozdziały nie grałem w sensie pisarz i ten drugi . No zakończenie takie słabawe trochę potworów już się nie chciało ubijać było ich za dużo , mape znał jak własną kieszeń itp

JNike79

Dokładnie, Powinno być więcej kombinowania a mniej strzelania :)

JNike79

Siadając do Alana Wake mi osobiście czas płyną niesamowicie szybko. Dopiero 21... A nie to już 3 w nocy.. Coś takiego naprawdę rzadko mi się zdarza, bo zwykle gry nudzą mnie po jakiejś godzinie - dwóch. Alan Wake, to świetna fabuła, doskonały klimat, świetnie zrealizowany dialogi, znakomita muzyka, genialna grafika (Gra świateł, krajobrazy na najwyższym poziomie), no i rewelacyjna końcówka. Wake to stosunkowy hołd dla moich ulubionych pisarzy Hitchcocka oraz Kinga. Zawarte w nich odniesienia, ukłon dla niektórych dzieł jak "Lśnienie" czy "Ptaki". Dodatkowo straszy bardzo subtelnie, a nie jest w tym nachalne.. 9/10...
Jedno oczko mniej za to że twórcom wpadło do głowy robienie dwóch DLC. Grałem na Xbox-ie, jak wiadomo na tej konsoli dodatki nadal są płatne (na PC są natomiast dodawane od razu z grą, jest więc sens tego posunięcia ?) oba są piekielnie słabe i nie polecam ich zakupu nikomu, gra kończy się dużo lepiej w pierwotnej wersji.