Widze gra kontrowersyjna i podzielila ludzi. Chce wiedziec czy gra jest warta uwagi? Do jakiej gry mozna ją porównać? Czy jest wciągająca? Jest duzo akcji czy tylko łażenie po lesie i czasami cos wyskoczy? Prosze o konkrety czy warto ją kupić czy się obejde bez tego tytułu??
Gra warta uwagi. Każdy fan Silent Hilla czy psychologicznych thrillerów i horrorów musi w tą grę zagrać. Gra jest wciągająca z początku trochę potem nudzi. Jest pełno akcji, ale niestety zaczyna ona potem doskwierać schematycznością. Cały czas strzelamy jak porąbani. Pierwszy raz w życiu miałem dość masakrowania botów i czekałem z utęsknieniem na cutscenkę. Łażenia po lesie jest dużo, ale jest w tym też dużo akcji jak powiedziałem wcześniej. Początkowo straszna, potem irytująca.
Jest jednak coś co pozwalało mi tą grę ukończyć.
Przepiękna fabuła.
Jeżeli masz w jakiejś promocyjnej cenie tą grę to kupuj bez namysłu :)
No pewnie, że gra jest warta uwagi! Przede wszystkim chodzi tutaj o złożoną, niekiedy ciut skomplikowaną fabułę, ale jeżeli lubisz tajemnice, to na peno Ci się spodoba; w grze można znaleźć dużo smaczków i motywów np. z filmów; mi bardzo spodobała się również muzyka Poets of the Fall. Sam gameplay nie jest jakoś bardzo urozmaicony, bo zzwyczaj po prostu biegasz i strzelasz do przeciwników, ale nastrój i fabuła na pewno to zrekompensują.
Spoiler ------- Scena pośrodku pola i w jaki sposób Barry uruchamia elektronikę :)
zdecydowanie grac! Juz dlugo zadna gra nie wciagnela mnie jak Alan Wake pod wzgledem fabularnym - jako ze jestem fanem Twin Peaks, to jeszcze bardziej wkrecilem sie w klimat gry. Polecam grac wieczorem/w nocy, najlepiej w ciemnym i na sluchawkach. Obecnie jestem juz w ostatnim rozdziale ale przede mna jeszcze 2DLC i dodatek. Pozdrawiam
wlasnie koncze gre, i stwierdzam, ze bylo warto, wciagajaca gra. mogla byc troche berdziej skomplikowana i trudna, ale i tak jest spoko;)
bieganie po lesie troche monotone ale gra warta kupna moja ocena to mocne 7 na 10