PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606063}
7,7 8,5 tys. ocen
7,7 10 1 8456
Alan Wake
powrót do forum gry Alan Wake

Ludzie... Toż to arcydzieło. Właśnie ukończyłem grę. Dawno nie grałem w tak rozbudowaną i
megafabularną grę. Piękna muzyka i przede wszystkim klimat. Choć gra długa to troszkę
wkurzające jest takie ciągłe wracanie się i akcje w lesie lecz na tym to polega. Gracze, grajcie
w tą grę tylko w nocy i nie na zasadzie arcade, tylko naprawdę szukajcie gadźetów itd.
Zdecydowanie polecam Wake. ŚŁyszałem że są jeszcze dodadtki no to jutro podganiam i
znów wczuwam się w piękną i klimatyczną historię Alana i jego maszynki hehe. Polecam
Moja ocena 9,5/10

ocenił(a) grę na 9
Pyszniak

Aż tak cudowne to to niestety nie jest. Gra stoi okrakiem ponad rozwidleniem na sandbox a horror i to widać.. Fabuła jest interesująca, ale niespecjalnie - bo grając w chociaż nowego Exa widać, jak rozbudowana jest rozbudowana fabuła. ;) Oprócz tego, nie ma strachu. Szkoda, bo zwykle wiadomym jest, gdzie będą przeciwnicy i to zabija klimat. Sumując: łatwiej wymieniać wady, bo jest ich znacznie mniej. :P Dałem grze 9/10 bo zasłużyła. Cieszę się, że przeniesiono ją na PC i to z tak dobrą optymalizacją.

ocenił(a) grę na 9
IamFancy

No po dniu odpoczynku od gry faktycznie idzie zauważyć kilka wad, o których również wspomniałeś ale jednak pokaż mi ostatnią tak ciekawą i wczuwającą grę. Gram już ok 18 lat w gry i nie było dawno takiej fajnej przygodówki z dobrym scenario. Fakt są błędy ale więcej zalet i to się liczy w dobie niedzielnych gier.

ocenił(a) grę na 9
Pyszniak

Zagraj sobie w ' Fahrenheit '. ;) Może i rzadko gram, ale wiem, kiedy coś jest ciekawsze od reszty. Może i nie jest to typowa gra przygodowa, ani w ogóle typowa gra ale.. cholera, wciąga! Gra jest stara, idzie dorwać za grosze.

ocenił(a) grę na 9
IamFancy

Grałem, przeszedłem dawno temu na PS one. Ale ja mówiłem o dobrych grach z ostatnich 3 lat. Znalazły by się może z 3, 4 tytuły ale nic więcej dlatego takich gier jak Alan ze świecą szukać.

ocenił(a) grę na 9
Pyszniak

.... a właściwie z latarką

ocenił(a) grę na 9
Pyszniak

Dziś takich historii to można szukać jedynie w grach z gatunku ' Indie '. I choć nie mają dobrej grafiki, bo są amatorskie to fabułą i złożonością przebijają niejedną nową produkcję. ;)

ocenił(a) grę na 8
IamFancy

Ogólnie gra jest dobra ale jako horror jest dość słaby i ma trochę wad ale jest pod względem klimatu i historii na bardzo wysokim poziomie. Ciekawe jakby wyglądał Sillent hill na tym silniku graficznym bo myślę że idealnie nadawałby się zresztą na początku jak zagrałem to pomyślałem kurde klon sillenta =]. Mieliście podobne odczucie ?

Bombeldinio

ja miałam takie odczucie na początku że to sillent ale fabuła i prowadzenie zuepłnie inne-lepsze niż silent. bije na głowę więcej się dzieje ciągłę zwroty akcji, REWELACJA, choć kocham sillen ale za coś zupełnie innego...LEPSZEGO

ocenił(a) grę na 8
ankha74

Pod względem nowszych Sillentów napewno jest lepszy ech miałem nadzieje że Downpour będzie dobry ale cóż =(. Polemizowałbym jeżeli chodzi o starsze np Sillent Hill 2 gdzie było czuć zagrożenie ,zepsute radio co brzęczało gdy w pobliżu byli wrogowie , latarka , mgła , piramidogłowy , sporo zagadek i klimat naprawdę świetny horror za to ALAN WAKE jest typowym dreszczowcem który owszem posiada klimat świetny soundtrack ale nie straszy ma mało zagadek i jest liniowy ( przejdź odcinek z punktu A do B) i troszeczkę jest za krótki 10 godzin

Pyszniak

Alan wake świetny ale sh2 lepsze .