wie ktoś jak jest z optymalizacją Alana Wake'a? Na muve.pl jest do kupienia za 12.50, a pamiętam, że grając na piracie miałem pokaz slajdów nawet na low.
Świetna to ta optymalizacja nie jest - nisko-srednie i kolo 27 FPS mam
Dla porównania Crysis 2 na średnich nie ma zadnej scinki ( A graficznie jest kilkakrotnie lepszy)
Dziwne... może najzwyczajniej w świecie masz słabą kartę graficzną?
Ja mam 260GTX i śmiga na full max i rozdzielce 1920x1080, brat ma jakiegoś mocniejszego Radeona i gra nie spada mu poniżej 40FPS.
Moja karta to dno i wiem o tym, ale jednak Alan nie ma tak wspaniałej grafiki żeby tak wiele wymagać. Co ciekawe, American Nightmare na średnich nie zacinał się prawie wcale.
No to masz problem rozwiązany. Owszem Alan ma grafikę bardzo potężną i wymagającą wyświetlaniu wielu detali, drzew, cieni, mroku/mgły. Zatem zainwestuj w grafikę a zobaczysz, że to wina tylko i w yłącznie karty a nie optymalizacji.
A co do American Nightmare to tak, zgadzam się, mniejszy power pobiera gra niż oryginalna część. I może śmigać nawet na słabszej karcie.
a znowu u mnie gra chodziła bardzo płynnie na full detalach, jedna z lepszych optymalizacji, a Crysis 2 bardziej się ciął. Może dlatego że miałem wersję z patchowaną