PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606063}
7,7 8,4 tys. ocen
7,7 10 1 8412
Alan Wake
powrót do forum gry Alan Wake

optymalizacja

ocenił(a) grę na 9

wie ktoś jak jest z optymalizacją Alana Wake'a? Na muve.pl jest do kupienia za 12.50, a pamiętam, że grając na piracie miałem pokaz slajdów nawet na low.

ocenił(a) grę na 9
Revan_7

Świetna to ta optymalizacja nie jest - nisko-srednie i kolo 27 FPS mam
Dla porównania Crysis 2 na średnich nie ma zadnej scinki ( A graficznie jest kilkakrotnie lepszy)

ocenił(a) grę na 10
waldeck

Dziwne... może najzwyczajniej w świecie masz słabą kartę graficzną?
Ja mam 260GTX i śmiga na full max i rozdzielce 1920x1080, brat ma jakiegoś mocniejszego Radeona i gra nie spada mu poniżej 40FPS.

ocenił(a) grę na 9
Szajba

Moja karta to dno i wiem o tym, ale jednak Alan nie ma tak wspaniałej grafiki żeby tak wiele wymagać. Co ciekawe, American Nightmare na średnich nie zacinał się prawie wcale.

ocenił(a) grę na 10
waldeck

No to masz problem rozwiązany. Owszem Alan ma grafikę bardzo potężną i wymagającą wyświetlaniu wielu detali, drzew, cieni, mroku/mgły. Zatem zainwestuj w grafikę a zobaczysz, że to wina tylko i w yłącznie karty a nie optymalizacji.
A co do American Nightmare to tak, zgadzam się, mniejszy power pobiera gra niż oryginalna część. I może śmigać nawet na słabszej karcie.

ocenił(a) grę na 9
Revan_7

a znowu u mnie gra chodziła bardzo płynnie na full detalach, jedna z lepszych optymalizacji, a Crysis 2 bardziej się ciął. Może dlatego że miałem wersję z patchowaną

AlpH

Możesz podać jakieś konkrety, co do tej wersji? Wersję patcha, czy cokolwiek?

ocenił(a) grę na 9
Revan_7

masz poczatkową wersje