PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706656}
6,8 7,0 tys. ocen
6,8 10 1 7040
Assassin's Creed: Unity
powrót do forum gry Assassin's Creed: Unity

Twórcy chyba chcieli połowę fabuły umieścić w DLC, których za dużo jednak nie wyszło, zapewne przez wysoką krytykę Unity. Ja też powiem od siebie, że pod względem fabularnym to była jedna z najgorszych części AC. A szkoda, bo mieli naprawdę ogromne pole do popisu! Wymienię tylko parę takich najważniejszych braków, które wbiły mi się w oczy...
- Arno tak naprawdę przez całą grę ma w du**e kto zabił jego ojca. Bardziej się głowił nad morderstwem ojca Elise. A szkoda! Jak wielkie było moje rozczarowanie, gdy dowiedziałem się, że Shay (morderca ojca Arno) nawet nie został wspomniany. A przecież to by była wciągająca misja! Przez pierwsze sekwencje gry miałem cichą nadzieję, że głównym bossem będzie Shay, a tymczasem twórcy go zupełnie olali.
- drugą postacią, której mi zabrakło był Connor, również w ogóle nie wspomniany (natomiast Connor był wspomniany na koniec Rogue, więc mogło to sugerować, że jednak ta postać wystąpi w Unity). Marzyła mi się misja, w której Connor jako Mistrz Amerykańskich Asasynów przybywa do Paryża i razem z Arno polują na Shaya. Trzy części, których akcja toczyła się prawie, że w tym samych czasach i w ogóle tego nie powiązali. Szkoda...
- wątek Napoleona był strasznie krótki. Przed premierą twórcy tak się chwalili Napoleonem, a był tylko w paru misjach. Też wiele można było z nim zrobić.
- ostatnią rzeczą, która mnie zdenerwowała było to, że gra skończyła się wraz ze śmiercią Germaina. A rada? Czemu twórcy olali na koniec gry wątek Rady Asasynów? Myślałem, że Arno jakoś będzie chciał wrócić do Rady, poinformować ją o śmierci Mistrza Templariuszy, a tu nic! Nazwa stroju odblokowanego po ostatniej misji sugeruje, że Arno jest Mistrzem Asasynów. Strasznie brakowało mi jakiegoś wtargnięcia Arna na Radę i przereformowanie jej...
A co wy o tym wszystkim sądzicie? Też wam brakowało tych wątków?

ocenił(a) grę na 6
Gaeth_I

Unity nawet nie ma co porównywać do AC IV Black Flag. Tam aż się chciało pływać po morzu, zwiedzać każdą wysepkę, napadać na każdy statek w zasięgu wzroku. A w Unity, gdyby nie główny wątek to nie chciałbym jej nawet za darmo. Gra w żaden sposób nie zachęca żeby się w niej zagłębić i spędzić przy niej miło czas. Biega się w tą i z powrotem i zbiera pieniądze na lepszy ekwipunek, a tylko dlatego żeby móc robić misje na najwyższym stopniu trudności. Sterowanie jest gorsze niż w jedynce, nie da się przeskoczyć ze ściany do ściany ? DAFAQ ? Grafika jest beznadziejnie zoptymalizowana, mam Wiedźmina 3 i na swoim sprzęcie gram na ustawieniach Full bez żadnych zacięć, a w Unity rekomendowane ustawienia mam na LOW ! Dałem ocenę 6 główny wątek i za DLC. bo tylko to ratuje tą grę. Oczekiwałem czegoś lepszego...