Minimalne wymagania sprzętowe:
Procesor: Core i5-2500K 3.3 GHz lub FX-8350 4.0 GHz lub Phenom II x4 940 3.0 GHz
Karta grafiki: kompatybilna z DirectX 11, GeForce GTX 680 lub AMD Radeon HD 7970 (2 GB VRAM)
RAM: 6 GB
Dysk twardy: 50 GB
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c oraz posiadająca aktualne sterowniki
System operacyjny: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64-bitowy)
Zalecane wymagania sprzętowe:
Procesor: Core i7-3770 3.4 GHz lub FX-8350 4.0 GHz
Karta grafiki: kompatybilna z DirectX 11, GeForce GTX 780 lub AMD Radeon R9 290X (3 GB VRAM)
RAM: 8 GB
Dysk twardy: 50 GB
Karta dźwiękowa: kompatybilna z DirectX 9.0c oraz posiadająca aktualne sterowniki
System operacyjny: Windows 7 SP1, Windows 8/8.1 (64-bitowy)
Mam pytanie. Tylko nie hejtujcie, że laptop nie służy do gier i pewnie większość z was tak uważa, ale to już nie moja sprawa.
Przechodzę do sedna sprawy. Wie ktoś może czy jakiś laptop do 3000 zł dałby radę AC:Unity ?
PS Prosiłbym o w miarę normalne odpowiedzi. :)
Powiem ci ze sprawa z laptopem wygląda tak ze za cenę 3000zł możesz się spodziewać następujących podzespołów:
PROCESOR: Intel Core i5-3230M
GRAFIKA: GeForce GT 650M
RAM: 6-8GB
DYSK: 500-750GB
SYSTEM: Win7/8 ( to już zależy od ciebie jaki wybierzesz )
Na dzień dzisiejszy AC:U jest najbardziej wymagającą grą na PC o ile wierzyć twórcą. Z wymaganiami sprzętowymi różnie dzisiaj jest na ogół są one przesadzone tylko dlatego iż producent gry ma jakiś "układ" z firmą produkującą karty ( i chyba dalej nie muszę tłumaczyć jak to działa ) a w rzeczywistości wyjdzie na to że w dniu premiery uruchomisz gierkę na GTX560 bądz 660 w mirę przyzwoitych detalach. Myślę ze w twoim przypadku wstrzymałbym sie do dnia premiery AC:U i zobaczył jak wygląda sprawa z optymalizacją gierki i wtedy dobierał sprzęt ale za 3000zł myslę ze jest to najbardziej wydajny laptop w tym przedziale cenowym choć wolałbym zainwestować pieniążki w komputer stacjonarny chyba że to koniecznie musi być laptop? Ale to już twoja decyzja.
http://laptopy.benchmark.pl/test-laptopa/msi-gx60-1ac-096xpl.html
a czy ten dałby radę ?
http://www.x-kom.pl/p/157507-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-2oc-i5-4200m-8gb-750- gt750m.html
ewentualnie ten. Sorki za dubla :)
Czy jak mam GeForce 660 zamiast 680 oraz 12 giga ramu i procesor i5 3570 k to oznacza że gra nie odpali czy mam szanse zagrać chociaż na niskich - średnich . Dziękuję z góry za odpowiedz . Bo obie karty są dwu gigowe wiec aż takiej równicy chyba nie ma
W tym momencie raczej nikt nie odpowie na twoje pytanie czy odpalisz gierkę, trzeba poczekać do premiery i zobaczyć jak będzie wyglądała sprawa z optymalizacją bo faktycznie gra może potrzebować potężnego układu graficznego. Sprawa z kartami ma się tak iż faktycznie są one 2GB z tym iż GTX680 jest wydajniejsze od twojej karty o jakieś 50%
http://www.hwcompare.com/13301/geforce-gtx-660-vs-geforce-gtx-680/
na zagranicznej stronie ludzie z Nvidii powiedzieli że gra będzie zadowalająco działała na.. gtx 750. Więc nie ma strachu. No ale procka trzeba jednak dobrego mieć. Tylu npc obdarzonych Si w żadnej grze nie było.
XO chyba ma zbliżoną wydajność do twojego kompa jeśli dobrze pamiętam, bo były takie porównania w internecie więc się nie martw na zapas.
tak ale ma zunifikowaną pamięć i nie jest obciążone przez system więc nie da rady kalka w kalkę porównać tej konsoli do peceta:)
I jak to w przypadku Ubisof-tu wymagania znów wyssane z palca, gierkę spokojnie można odpalić na " Wysokich Detalach" GTX760 FPS w granicach 30 -45 Choć na tą chwilę gra ma pełno bugów i już chyba jest tradycją serii ze gra jest słabo zoptymalizowana więc potrzeba naprawdę sprzętu min z średniej półki żeby w miarę komfortowo pograć.
Grę odpaliłem na L5420(4x2,5Ghz), GTX560 OC i 4GB RAM. Niestety, nie da się pograć nawet na niskich ustawieniach. Gra nie pożera specjalnie dużo RAMU, bo na niskich to było 1,6 GB, podejrzewam, że na wysokich to będzie ok 2GB. Gorzej z CPU i GPU - tutaj trzeba zainwestować jakieś 2tys. złotych by cieszyć się płynną grą na wysokich detalach.
Szkoda, bo to bardzo ograniczy target na PC, a sam będę musiał sobie odpuścić tytuł aż nie przejdę generalnego remontu.
Czy odpali na:
Procesor: Intel Core i7-4702MQ
Karta graficzna:NVIDIA GeForce GT 755M
Ekran: full HD
Dysk: 1000 GB
RAM: 8 GB
?
Czy odpali? Odpali ale gra ma poważne problemy z zachowaniem stałego fps nawet na zalecanej konfiguracji sprzętowej potrafi zwolnić nawet do 12 FPS :( Ale to już nie pierwszy przykład Ubiosoftu gdzie wydawane porty na PC maja całkowicie skopaną optymalizację i do tego dochodzą liczne błędy, jeżeli tak dalej będzie pozostanie nam granie na konsolach w 30 klatkach i 720p ;)
Kiepska optymalizacja to jedna z wielu coraz częstszych wad we współczesnych grach. Oby aktualizacje poprawiły stabilność gry.