widziałem taki w mediamarkcie i też mnie to zastanowiło więc postanowiłem sprawdzić.
Mam nadzieje że te nieoficjalne wymagania rzeczywiście są nieoficjalne. Bo jeśli są prawdziwe to mój gtx 660 być może, ale tylko prawdopodobnie uciągnie na najniższych.
Jeżeli są prawdziwe to nie powinno odpalić wcale. Na 99% te wymagania to ściema i gtx660 powinien wystarczyć na średnie co najmniej, a jeżeli nie to ubi specjalnie skopie optymalicacje, żeby konsolowcy nie mieli bulu dupy.
Jednak to prawdziwe wymagania. Martwie się o procka phenoma 3.0Ghz 8gb ramu i gtx 660. Black Flag chodził na najwyższych, ta powinna chodzić przynajmniej na najniższych. Jak nie, to naprawdę Ubisoft spierd**** sprawe. Poprzednia część chodziła na najwyżscyh a ta miałaby nie pójść w ogóle? Wolne żarty.
To masz podobnego kompa co ja, black flag też mi dobrze chodził ;D Mam phenoma x955@ 3,5gzh, też 8gb ram, ale nieco słabsza karta - gtx 650ti boost 2gb.
Odnośnie procesora tam jest troche dziwny zapis :
http://blog.ubi.com/assassins-creed-unity-pc-specs/
"Minimum
Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz or AMD FX-8350 @ 4.0 GHz or AMD Phenom II x4 940 @ 3.0 GHz"
Czyli wychodzi na to, że phemon 3.0ghz jest na równi z i5 i fx xd
A wiadomo coś czy będzie ograniczenie do 30 fps?
Też mnie zdziwił ten wpis. Może Ubi żarty sobie stroi z tymi wymaganiami? Mam taką nadzieje, ponieważ nie ma wielkiej przepaści między zalecanymi a minimalnymi. Co do ograniczenia do 30 fps to na pewno na konsolach, nie wiem czy również na PC. za taki procesor to ja moge sobie całe PS4 kupić, no bez jaj. I chyba trzeba będzie poważnie się nad tym zastanowić.