PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=646697}
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 16571
Assassin's Creed III
powrót do forum gry Assassin's Creed III

Dużo narzekania

ocenił(a) grę na 10

Nie wiem dlaczego tyle osób narzeka na tą część, według mnie to jedna z lepszych części bo wprowadziła coś nowego, we wszystkich wcześniejszych Asasynach mieliśmy to samo tylko inne lokacje, raz Wenecja, raz Konstantynopol może coraz nowsze ale nadal to samo, i mówiąc, że III to coś nowego odnoszę się do lasu po którym mogliśmy radośnie hasać, wiele osób pewnie się ze mną nie zgodzi ale ja nie wiem ile godzin spędziłem polując na zwierzynę, wykonując zadania od ludzi spotkanych właśnie w lesie, a nie główne misje, nie wspomnę nawet ile czasu po prostu "polowałem" na Anglików przechadzających się po lasach i zabijałem ich na wszelkie sposoby. No może jest parę minusów takich jak przekonania głównego bohatera : koloniści spalili mi wioskę, no to najpierw się trochę zdenerwuje ale potem im pomogę. Co do samego Connora to raczej nie będzie dla mnie lepszy od Altaira czy Ezio ponieważ ten pierwszy ujął mnie swoją bezinteresownością, liczyło się dla niego tylko bractwo, był takim zimnym sukinsynem i to było miłe w nim. Tam bracia giną, kij z nimi ważne, że wykonam zadanie, zupełnie inaczej postrzegam też pierwszego AC ponieważ akcja działa się w okresie krucjat czyli według mnie jednym z lepszych okresów historycznych tak więc dodatkowo wczułem się w klimat. A co do Ezia to bym typowy kozaczek który myślał, że jest najlepszy i nikt mu nie podskoczy, z biegiem czasu się to zmienia, ale mowa o AC II, zabito mu rodzinę, przysiągł zemstę i dotrzymał słowa, z wiekiem stał się dojrzały ale w i tak w "Revelation" możemy zobaczyć, że mimo starszy to i tak podrywy mu w głowie, po prostu dało się go lubić, ale ludzie ile można grać Ezio po wyżej wymienionym "Revelation" miałem wrażenie, że kolejnego assasyna będziemy przechodzić Ezio w wieku 80 lat i o lasce będziemy skakać po dachach ( mieliśmy próbkę w 'Revelation"). A co do Connora to jest on taki nijaki ale po pewnym czasie do polubienia, dla mnie taki dobry assasyn z plemienia, Indianin, taki symbol sprytu i zwinności i to było fajne.
Tak więc podsumowanie : Dla mnie jako gracza który od pierwszej części AC jest z tą grą to rzygać już mi się chciało miastami w tej grze, a III bardzo dobrze wykorzystała fakt dzikich terenów Ameryki Północnej. Do tego możliwość stoczenia bitwy morskiej, no cudo. Przepraszam za nie do końca składne zdania ;)

ocenił(a) grę na 7
Glladius

Jedynka i dwójka najlepiej wyszły.
Dwójka to zdecydowanie najlepsza część Asasyna.
Jedynka dała nam oryginalność, pomysły, klimat, fajną epokę średniowiecza i ładne miasta.
Dwójka prócz ciekawych pomysłów, klimatu, interesującej epoki i ładnych miast dodała świetną fabułę i więcej skradania.
Do dwójki były też stworzone 2 udane dodatki Brotherhood i Revelations.
Kolejne części nie były już tak udane. Raz, że nie trafiały do mnie epoki jakie oferowały dając przeważnie XVIII wiek.
To jeszcze co raz mniej było w nich Asasyna z prawdziwego zdarzenia, skrytobójcę, a więcej nawalanki.

Tak oceniam serię:

Assassin's creed 1 2007 - 8,5

Assassin's creed 2 2010 - 9,5

Assassin's creed 3 2012 - 7,5-8,0 w porywach

Assassin's creed 4 2013 - 8,5 Ta część mogłaby nie nazywać się Assassin's creed.
Jak miałbym ocenić 4 część pod względem ile ma wspólnego z Asasynami ukazanymi nam w 1 i 2 max 7,5 dałbym.

Assassin's creed Unity 2014 - 7/10 Zmarnowany potencjał. To mogła być udana część.
Do tego gra wydana o co najmniej pół roku za szybko, byleby tylko zmieścić się z premierą.
Dopiero po patchach gra jest grywalna.
Kpina jak ta firma odcina kupony i wydaje średnio co roku kolejne części co raz słabsze zamiast wstrzymać się i
dać po na przykład po 3 latach przerwy lepszą i bardziej dopracowaną grę.

Assassin's creed Syndicate 2015 - 7/10

Jedno trzeba przyznać. W całej serii świetnie wyglądają miasta i dość szczegółowe w detale są wnętrza budynków.

Dobrze prezentuje się w zapowiedziach Assassin's creed Origins.
Trafili z epoką po raz trzeci w moje gusta po 1 i 2. Starożytny Egipt może mieć wspaniały klimat.
Przypomina się Tomb raider 1 (3 etapy) i cały Tomb raider 4.
Ma być wielki otwarty świat. Eksplorowanie terenu łącznie z jaskiniami.
System walki podobny do Wiedźmina 3. I dość rozbudowane drzewko rozwoju postaci.
Oby to wypaliło, bo ta seria prócz 1, 2 i ewentualnie 4 nie prezentuje się zbyt dobrze.