PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=646697}
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 16571
Assassin's Creed III
powrót do forum gry Assassin's Creed III

Ja mam taki otóż problem. Dzisiaj zakupiony oryginał w sieci sklepów Empik, jednakże mimo wszystko gry nie mogę zainstalować. Podczas procesu wyskakuje mi tekst, bodajże "błąd transferu plików, plik data2.cab, błąd danych crc". Nie mam zielonego pojęcia co z tym zrobić gdyż jestem kompletnym laikiem na płaszczyźnie technologii komputerowej. Prosiłbym o pomoc. Chcę jeszcze nadmienić, że grę próbuję zainstalować na laptopie marki Samsung RC520. Próbowałem również na zwykłym PC. Proces przeszedł bezproblemowo, ale tam znowóż problem z kartą graficzną i też nie chce chodzić. Jeżeli jest ktoś kto mógłby mi udzielić jakiś wskazówek byłbym wdzięczny.

tomb2525

taki problem jest jedynie przy piratach;) oryginał nie masz szans na błąd crc;)

ocenił(a) grę na 4
suicone

No niestety, ale błąd CRC pojawił mi się przy oryginale stąd moje zdziwienie, gdyż nigdy wcześnie z czymś takim styczności nie miałem. Grę zamówiłem w pre-order w sieci sklepów Empik. Przyszła mi w czwartek, w tedy próbowałem zainstalować i niestety ale się nie udało.

ocenił(a) grę na 9
tomb2525

Ja za to miałem problem najpier "uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się ponieważ nie znaleziono d3d11.dll", znalazłem d3d11.dll dzieki dll fixer po czym wyskoczyl mi blad "nie znaleziono punktu wejścia procedury createdxgifactory1 w bibliotece dxgi.dll" znalezienie dsgi.dll nie pomoglo, probuje sciagnac do swojej visty 64 service packa zobacze co to da. Jakies porady? I tak mam oryginał i to jest mój problem bo wszyscy znajomi z piratami nie mają problemów a ja wydaje ciężką kasę i wszystko to jak krew w piach -,-

ocenił(a) grę na 4
iamhardkor

Mi taki problem pojawił się gdy podjąłem próby zainstalowania gry na stacjonarnym komputerze, ale przy systemie XP. Dowiedziałem się jednak, iż gra chodzi jedynie w nowszych systemach jak Vista czy 7.

Zdecydowałem się na kupno oryginału mając nadzieję, że w końcu zagram bez żadnych problemów. Laptop ma odpowiedni sprzęt do udźwignięcie wymagań ACIII. Mimo wszystko i tak mam problemy, a tak szczerze nie wiem co z tym zrobić. Zastanawiam się obecnie nad reklamacją tytułu.

ocenił(a) grę na 9
tomb2525

Akurat trąbili o tym że nie pójdzie AC3 na XP, zaś na laptopach zawsze są problemy z grami. A Vista musi być Service Pack 2 i podobno Directx 11 jakimś dziwnym patchem.

ocenił(a) grę na 4
iamhardkor

Ja naprawdę nie wyszukiwałem informacji na temat gry więc nie wiedziałem czy pójdzie na XP czy nie. To była tylko próba czy instalacja pójdzie normalnie. Ja ogóle rzecz ujmując wszelkie tytuły wyszukują pod laptopa. Do tej pory nie miałem większych problemów z odpalaniem czegokolwiek i mówię tutaj o wszelkich nowościach, a tu nagle bum. Najbardziej wyczekiwany przeze mnie tytuł, a tutaj nawet zainstalować nie mogę.

tomb2525

Spróbuj ściągnąć instalacje ze strony Ubi

ocenił(a) grę na 4
suicone

Byłbym wdzięczny jakbyś poinstruował mnie gdzie to znaleźć, gdyż szukam już od samego rana i jakoś nie mogę trafić.

ocenił(a) grę na 9
tomb2525

Problem u mnie rozwiązany. Zainstalowałem zgodnego z moim kompem SP 2 na 64 pl (chyba znalazłem na oryginalnej stronie, pierwsze lepsze z google), sciaga sie koło 745mb poźniej koło godziny instalacji bez używania komputera. Następnie zainstalowałem Directx11 z cho-mika(ten z oryginalnej strony uważał że nie ma czego aktualizować)
linku nie mogę podać, ale wziałem DirectX 11 dla Windows Vista SP2 32-bit i 64-bit
od Mark63 na cho-miku
Rozpakowywujesz i któryś z tych dwóch uruchamiasz, wszystko powinno cacy zainstalować D11. Ponowne uruchomienie kompa i napisz czy działa :)
Kurczę nic nie mogę napisać bo Wprowadzona przez Ciebie treść jest niezgodna z Regulaminem Serwisu

ocenił(a) grę na 4
iamhardkor

Dzięki wielkie za odpowiedź. Zobaczymy czy zacznie działać :D Jak nie to nie pozostaje mi nic innego jak reklamacja.

ocenił(a) grę na 4
iamhardkor

No i niestety ale nic to nie dało. Próbowałem rozwiązać problem na wszelkie możliwe sposoby, ale to wszystko bez efektów. Zapytałem się jeszcze o radę znajomego informatyka. Powiedział mi prosto z mostu, iż gra ma zepsuty plik data2 przez co pojawiają się te problemy. Sam nic z tym nie zrobię, więc pozostaje mi jedynie opcja reklamacji produktu.

tomb2525

dlaczego nie sciagniesz ze strony ubi??;)

tutaj masz managera pobierania... ok 20gb musi ci się ściągnąć;)
a i to żaden pirat! na kilku stronach gdzie prowadzone są sprzedaze kluczy do gier jest zamieszczony ten plik;)
po prostu sciagasz, instalujesz i a kod wpisujesz później w autoryzacji w programie Uplay

suicone

http://allegro.pl/assassins-creed-iii-3-pl-link-juz-wysylamy-key-i2816189167.htm l
masz tutaj w aukcji link do dwonloadera