Nigdy nie grałem w żadną część tej gry, a postanowiłem spróbować, więc mam do was pytanie od której części zacząć? Czy od najnowszego Syndicate czy może Brotherhood czy Black Flag. Chce powiedzieć że nie jestem pewien czy pierwsze części nie będą zbyt "staro" wyglądać . Liczę na pomoc.
Powiem ci tyle, ja bym zaczął od pierwszej, ewentualnie już drugiej części, bo jedynka w mojej (!) opinii była dość średnia, dość liniowa, cały czas te same misje, nic szczególnego według mnie. Natomiast drugiej części nie można pominąć, uważam, że to najlepsza część serii, a grałem we wszystkie oprócz Unity i Syndicate (ale już za ok. 3 miesiące to sie zmieni). Mimo wszystko dwójke przeszedłem z 3 razy i to na 100%, mi sie nie nudziła i najlepiej byłoby zacząć od jedynki lub dwójki, chociaż jedynka też jest ważna dla ogólnej fabuły serii m.in. na wątek współczesny (nwm czy wiesz ale główny bohater wchodzi do maszyny, która symuluje te wszystkie opowieści z przeszłości- renesans itd.) i później będą jeszcze powiązania z głównym bohaterem jedynki- altairem. Wybór zależy od ciebie, ale od brotherhood np. nie ma sensu zaczynać, dwójki nie mozna pominac.
Najlepiej zacznij od jedynki, ponieważ pózniej jest dużo wątków o głównym bohaterze w tym przypadku Altairze :)
Pózniej dwójka czyli Ezio Auditore Da Firenze :D Czyli najlepszy bohater serii!
Trójka już była słabsza ale można ograc :) Główny bohater czyli Connor jest średniawy, ale jednak niektórym własnie on przypadł do gustu najbardziej :)
AC 4 Czyli Black Flag chyba najlepsza częśc po dwójce ;D Wielki otwarty świat, piękna grafika :D Co by tu pisac? W to trzeba zagrac :D
Reszta częsci nie jest już tak dobra :) Ale śmiało mozesz pograc ;D
Graj we wszystkie po kolei, począwszy od jedynki. To prawda, że jest monotonna i schematyczna, ale jeśli nie grałeś w żadną z gier z serii to na pewno ci się spodoba. Na pewno nie graj najpierw w jakąś nową a potem wracaj do starej, bo wtedy po prostu jedynka bedzie dla ciebie beznadziejna. Jesli nie zalezy ci na fabule calej serii a tylko na fabule poszczegolnych czesci to jedynke mozesz sobie odpuscic i zagrac w trylogie Ezio zaczawszy oczywiscie od dwojki. Jednak ja osobiscie polecalbym nie kombinowac tylko grac po kolei :)
Możesz spokojnie odpuścić Jedynkę i zacząć od AC 2 grałem we wszystkie części są lepsze i gorsze normalne ale moim skromnym zdaniem przoduje Black Flag mimo wszystko :)