Mam pytanie jak prezentuje się grafika w batman Arkham City. Chodźi ogólnie o to czy tekstury są naprawde tak słabe jak gdzieś czytałem ( chodzi oczywiście o porównanie grafiki z tą na PC, oczywiśćie wiem ze grafika jest genialna jak cała gra) . Zdaję sobie sprawe, że nie ma jeszcze wersji PC, jednak licze na starych konsolowych wyjadaczy, którzy powiedzą mi jak prezentuje się grafika w innych grach na obydwie platformy. Gre kupie na 1100%, jednak chcę wiedzieć czy warto wydać 200zl i grać na 42 tv czy lepiej 100zł i grac na 23 calowym monitorze ( chodzi o PS3 które mam od niedawna i sie kompletnie się nie znam w tych sprawach) :)
Grafika to nie wszystko. Nawet najbardziej szczegółowa, dopracowana i ładna grafika nic nie da jeśli gameplay jest do du... nudny. Arkham City ma wiadra grywalności które starczą nawet na tygodnie grania.
NIe zrozumialeś mojej wypowiedzi. Chodzi mi o to, że bataman na konsole kosztuje 100zł wiecej niż na PC i pytam się czy warto kupić go na konsole, ponieważ wydaje mi sie, że gra z takim klimatem bedzie jeszcze lepsza jak wlaczymy ja na wiekszym ekranie, jednak jeśli grafika jest lipna to wole zaoszczędzic te 100zł bo dupy mi nie urwie jesli zaczekam jeszcze dwa tyg. Wiem, ze grafika to nie wszystko, dowodem na to może byc to, ze sam mam na swoim kompie zainstalowana cala trylogie piaskow czasu a jeszcze niedawno specjalnie podpinałem stary kompute żeby zagrać w PoP'a z 1989, wiec prosilbym o odpowiedz to poprzedniego postu :)
To w takim razie lepiej poczekaj na wersję PC albo spróbuj dorwać jaką okazję na Allegro. Ja swój egzemplarz gry dorwałem za 160 zł (wiem że wciąż nie mało), co jest i takmniej niż jakie ceny wołają w takich sklepach jak Empik czy Saturn, albo innych sklepach z multimediami. Rozrzut cen jest niemal absurdalny z powody tego że w PC jest u nas wciąż jest bardziej popularne niż jakakolwiek konsola. Najwięcej widziałem za 220 zł a najtaniej za 150 zł. Używaną grę w dobry stanie można kupić za jakieś 100 zł. Wielkim plusem tej gry jest że nie ważne gdzie ją kupisz i jaką wersję zawsze będziesz miał polską wersję, wystarczy że konsolo ma ustawiony język wtedy gra sama się dopasowuje (w wersji PC pewnie będzie do wyboru kilka języków napisów w tym polski).
To jeszcze pytanie, fajny jest efekt jak sie gra w gre z takim klimatem na tv, czy nie ma wiekszej różnicy?
Niestety w 3D nie pogram, ale skoro mowisz ze jest fajnie to poszukam czegos ciekawego na allegro i moze kupie na konsole. Dzieki za odpowiedz :)
3d nie robi szału w przypadku tej gry, poki co najbardziej sprawdza sie w fps'ach no zobaczymy co pokaze uncharted. Gralem na 55 calach i gra wyglada fantastycznie. Jedyna wada to doczytywanie tekstur w unreal engine ale tylko przy zaladowaniu levelu. Jest ladniejsza od arkham asylum ale full hd nie uswiadczysz gra jest wyswietlana w 720p - 3d to podwojny rendering stad tylko HD ready. Swoja droga ja kupilem kolekcjonerke za 320 i mimo to nie zaluje :)