Nazywać się będzie Batman Arkham Origins. Będzie prequelem i pracuje nad nią studio Warner Bros. Games Montreal, a nie twórcy poprzednich dwóch odsłon czyli studio
Rocksteady. Premiera zaplanowana jest na 25 października na PC, X360, PS3 i WiiU.
Co o tym myślicie? Ja z jednej strony cieszę się, że powstaje nowy Batman, ale z drugiej obawiam się trochę zmiany dewelopera.
ja dodam jeszcze jeden z przeciwników to Deathstroke razem z 8 snajperami w święta będą chcieli zabić batman a w święta .Warner Bros. Games Montreal zastąpiło Rocksteady Studios, ale ma pełny dostęp do zmodyfikowanego przez Rocksteady silnika Unreal, dzięki czemu zostanie zachowany klimat Arkhamverse.http://www.batcave.com.pl/2013/04/batman-arkham-origins-pierwsze-inf ormacje-i-trailer/
ja myślę że będzie dobrze :) a jak myślisz kto jeszcze będzie przeciwnikiem batmana ????? ja myślę że joker.poison ivy,mr freeze ,firefly.twoface,może też bane ,black mask i liczę też że bedzie catwoman i talia :)
Poprzednie dwie części były zacne, więc z przyjemnością zagram w "trójkę", mnie także martwi zmiana studia, Rocksteady przy B:AC zawiesiło poprzeczkę niesamowicie wysoko (na moje, gdzieś tak w kosmosie:P) i boję się, że Montreal nie da rady jej przeskoczyć (albo chociaż się z nią zrównać).
Wydaje mi się że pełnoprawna kontynuacja Arkham City jest tworzona przez Rocksteady a Origins zostanie wydane żeby umilić okres oczekiwania. Dlatego też myślę, że nie należy spodziewać się cudów.
To może być solidna produkcja, ale moim zdaniem nie doścignie osiągnięć Rocksteady. Wielka szkoda, że zdecydowano się na prequel zamiast odważnie pociągnąć wątki zapoczątkowane w drugiej części. WB chyba na siłę chcę upchać do tej części Joker'a. Czekałem na kolejną cześć ze studia Rocksteady. Na AO raczej nie będę czekał z wypiekami na twarzy.
Czuje że ta gra nie będzie dobra jak poprzednie ito już nie to samo zmiana studia nie nastraja optymizmem ale z ciekawości w to zagram
Według mnie trochę za wcześnie jeszcze na ocenianie gry. Wyjdzie to zobaczymy. Może się okaże, że nie jest tak zła. Słabszy Batman może i nie zachęca, ale kreacja przeciwników na pewno. Potwierdzono jak na razie, iż pojawi się tam Deathstroke, Black Mask i Pingwin.