PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=705298}
8,2 7,1 tys. ocen
8,2 10 1 7067
Batman: Arkham Knight
powrót do forum gry Batman: Arkham Knight
Tupac4ever

To ma być całkiem nowa postać, i ja przy tym pozostane. Jeśli jednak tak bardzo się upieracie że to ktoś kogo już poznaliśmy, to proszę bardzo, ciekawy artykuł http://www.batcave.com.pl/gry/batman-arkham-knight-pc/artykuly/kim-jest-i-nie-je st-arkham-knight/

Bartonson12

Hugo Strange to nie bedzie na pewno,straznik Tyger tez nie(skad ten pomysl w ogole?),Wrath\Prometheus tez raczej nie tak samo moze byc kazdy z przeciwnikow ktorych odkryto w trofeach zagadki w asylum,bardzo mozliwe ze to dziecko Waynea,to jest najbardziej mozliwe

Tupac4ever

Damian? Tsa, Bats musiałby mieć w takim bądź razie co najmniej czterdzieści lat. Radzę przeczytać opis, a dowiesz się skąd pomysł na strażnika, i powiem że wcale głupie to nie jest.

Bartonson12

niby ta postac jest caly czas w serii od asylum,wiec raczej nie jakis straznik tiger,to sa tylko domniemania

Tupac4ever

Ale kto jest cały czas w serii? Nic z tego nie zrozumiałem.

Bartonson12

no arkham knight

Tupac4ever

Rocksteady nie mówiło że ta postać jest cały czas w serii.

Bartonson12

To clayface.

Mursar2

Po pierwsze Clayface nie potrafi wytwarzać z siebie metalu, a po drugie do cholery, to jest kompletnie nowa postać nad którą Rocksteady pracowało z największymi scenarzystami DC. Boże, jak to ma być ktoś nowy to to będzie ktoś nowy.

Bartonson12

Postać jest nowa ale postacią może być każdy. Batman to postać ale był nią : Bruce Wayne, terry mcginnis. A z tym clayfacem to chodziło mi o to, że nie wyjaśnili jego wątku a jama łazarza mogła wpłynąć na jego ciało że ta zbroja utrzymuje go w jakimś normalnym kształcie i miałby powód aby go zabić. To tylko takie spekulacje mówiłem o tym bo nikt jeszcze nie powiedział że to może być clayface a czasem odpowiedzią jest to co jest najmniej prawdopodobne.

Mursar2

Jakby to był Clayface to bym się cholernie rozczarował.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

Ale Clayface mógłby np ubrać zbroje ;) nie musiałby się zamieniać już w opancerzonego gościa tylko w gościa co ubiera ten "kostium". Ale też nie wierze że to Clayface

Bartonson12

Rycerzem Arkham jest Jason Tood ponieważ można zobaczyć u bartonsona 12 ten artykuł i na zdięciu Jason jest w podobnym stroju i z pistoletami oraz w masce więc ja podejrzewam , że to on jest rycerzem

ocenił(a) grę na 8
Bartonson12

To ze pozostałeś

Tupac4ever

Nie wiem czemu ale wydaje mi się, że to clayface.

Tupac4ever

to Alfred

sunkid13

Ciekawa teoria.

Mursar2

czemu bys sie rozczarowal? jakbym go wymyslili to dopiero by bylo lipnie ;p

Tupac4ever

oczywiste ze to joker ps joker nie umarł na zawsze a jest juz potwierdzone ze powroci w arkham knight

Sidney_plaszczykowski249

Mógł byś podać źródło?

Mursar2

jasne wpisz w necie joker alive arkham knight

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

To tylko domysły, nic nie jest potwierdzone. Sram na to czy Joker żyje :) na pewno to nie jest Arkham Knight :) Joker nie był tak wyszkolony a tylko ponoć rok minął od wydarzeń z Arkham City. Chodzą głosy że na prawdę to może być postać która już była i w pierwszej i w drugiej części. Ale któż to by mógł być hmm. Tak czy siak Arkham Knight nie jest samodzielnym zły charakterem, on tylko stoi na czele jakieś armii. Ktoś kto mógł stworzyć taka armię to Hugo Strange, albo Ra's. No chyba że jakiś potomek Amadeusa Arkham.

Arkham Knight to ktoś albo coś co się dobrze przyglądało Batmanowi/Bruce'owi od Arkham Asylum.

DC potwierdza to że pracowali z RS nad tą postacią bo DC chce wrzucić tą postać do swojego nowego uniwersum "New 52".

Ra_s_al_Ghul

Potwierdzili że Joker pojawi się w AK, ale tylko w wspomnieniach i halunach. Pewnie chcieli go dać jako no nie wiem... ,,mentora'' gacka. Na pewno patrzyli też na to że to finał serii, więc musieli Hamilla dać.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

No ale halucynacje to nie jest fizyczny udział postaci w grze :) więc Joker nie żyje i zostawmy go w spokoju :) a jeśli sfingował swoją śmierć to strasznie będę zawiedziony bo RS wtedy pokaże że nie mają swojego pomysłu na grę tylko kopiują pomysły innych twórców.

Ra_s_al_Ghul

Nie no, oczywiście że fizycznie jest martwy, i też mam nadzieję że tak zostanie.

Ra_s_al_Ghul

Jeśli chcą to wrzucić do New 52, to raczej potwierdzili że Snyder pracował nad Knightem, co bardzo, ale to bardzo cieszy.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

Tak to bardzo dobra wiadomość, ale nie wiem czy widziałeś ten filmik nagrywany widelcem gdzie przemawiał Arkham Knight tak było słychać jakby to czarnoskóry aktor podkładał jemu głos.

Ra_s_al_Ghul

Nope. Odciąłem się od czytania newsow na temat AK, dlatego że wyciekło zakończenie.

ocenił(a) grę na 7
Bartonson12

hmm nie sądzę żeby to było zakończenie z tą sceną z postacią Arkham Knighta.

A tak poza tym:
http://www.youtube.com/watch?v=Vk3HTqZjWAs

miłego słuchania ;)

ocenił(a) grę na 8
Sidney_plaszczykowski249

To był żart na Prima Aprillis

Tupac4ever

Pozostaje głównie pytanie, jakie będą jego motywacje, za sprawą których zdobył swe umiejętności. No chyba, że to ktoś "na skróty", czyli podrasowany przez kogoś genetycznie czy coś w ten deseń... Może jedno i drugie?

Ketosz

hugo strange prowadzil swoje ''badania,, na straznikach tygera a wystarczy spojrzec na kostium te badania pewnie dotyczyły wlasnie powstania arkham knighta a hugo strange był we wszystkich częściach

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

Nie pamiętam żeby był w Arkham Asylum :)

Ra_s_al_Ghul

a był

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

No ale gdzie dokładnie?

Ra_s_al_Ghul

co ja pamietam kazda sekunde

ocenił(a) grę na 9
Sidney_plaszczykowski249

Nie było go w arkham aslyum byl tylko w biografii postaci

kubala102

ale by
ł

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

No też był i Prometheus i inne postacie ;) i co z tego?

Ra_s_al_Ghul

ale on był nawet w arkham city

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

Ale zrozum że fizycznie nie było tej postaci w Arkham Asylum, a to że był w Arkham City to każdy wie przecież.

Ra_s_al_Ghul

ale itak był a jak nie to może terry mcginnis

ocenił(a) grę na 7
Sidney_plaszczykowski249

1. Gdyby to był Terry to Bruce powinien mieć z 70 lat w tej grze. w tych czasach chyba nawet ojciec Terryego się nie urodził, lub jest jeszcze niemowlakiem.

2. Nawet gdyby to był Terry, który jakimś sposobem cofnął się w czasie czy coś, to dlaczego miałby być zły? I prowadzić armię przeciwko Batmanowi?

3. Terry nigdy w życiu nie byłby w stanie powalić Batmana jednym ciosem, nawet w swoim stroju który zwiększa jego siłę. Nawet kiedy był już dorosły i miał za sobą lata treningów pod okiem Bruce'a, to nadal umiejętnościami dorównywał co najwyżej Nightwingowi.

A co do Strange'a to też nie on, może był dobrze zbudowany fizycznie ale nie zna żadnych sztuk walki, akrobacji itp. żeby robić to co Arkham Knight robił w trailerach. Po za tym on umarł w ramionach Batmana, a potem się wysadził w powietrze. Nie miałby szans na powrót.

ocenił(a) grę na 7
Tupac4ever

Dobra okej to ja jestem Arkham Knightem ;) nie mogłem już wytrzymać jak widziałem że cierpicie z tego powodu że nic o nim nie wiecie. Mam do wyrównania porachunki z Batmanem, byłem też w Arkham Asylum ukrywałem się pod postacią jednego ze strażników ;)

ocenił(a) grę na 9
Tupac4ever

Strój podobny do stroju strażnika, broń taka jaką stosował Deadshot, dorównuje Batmanowi umiejętnościami. Moim zdaniem to może być uczeń Rash al Ghula wyposażony przez Hugo Strange'a może nawet ulepszony przez jakieś serum lub "zaprogramowany" przez Hugo. W końcu w Arkham City "procedura 10" była wizją Hugo i Rasha, oni współpracowali.

Tupac4ever

Ja myślę, że Arkham Knight to Arkham Knight i już. Równie dobrze autorzy mogą zostawić tajemnicę do samego końca z wieloma tylko domysłami, które mogą pojawić się w czasie gry ale to tylko taka moja teoria;)

Renkard

Jest nowa teoria
http://www.ibtimes.co.in/batman-arkham-knight-fake-leak-main-villain-character-b ruce-waynes-clone-605082

ocenił(a) grę na 10
wort801

Bardzo bym się rozczarował, gdyby to jednak byłaby prawda...

(Czy wiadomo mniej więcej kiedy możemy spodziewać się kolejnego zwiastunu ? )

jajko113

Ja nie wiem :(

ocenił(a) grę na 10
wort801

Zapomniałem, że przed nami Gamescom, na którym może ukazać się nowy materiał z gry (oby).