PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=682837}
7,5 5,8 tys. ocen
7,5 10 1 5766
Batman: Arkham Origins
powrót do forum gry Batman: Arkham Origins

ciekawe czy będę w tej części ja bym wolał szukać np komiksów

użytkownik usunięty
wort801

Ale to idiotyczne! Po co Batman miałby szukać komiksów? Trofea są jeszcze w miarę normalne jak na Riddlera, ale komiksy ?!

a czemu nie

wort801

Bo to ma być poważna gra, a nie infantylna zbieranka komiksów

Bowen

trofea człowieka zagadki to co niby też poważne ????

wort801

Bardziej poważne niż zbieranie komiksów, zagadki są trudne do rozwiązania i wymagające myślenia (Nie wszystkie, ale przy kilku musiałem użyć internetu, bo nie dałem rady ogarnąć), tak samo jak zbieranie trofeów, również niełatwe zadanie.

Bowen

każdy ma inne zdanie trofea człowieka zagadki już mi się znudziły

wort801

Nie wiadomo czy je dadzą, rocksteady już nie zajmuje się grą, może nowi twórcy odpuszczą sobie riddlera, chociaż szkoda by było, te trofea są trochę wizytówką serii.

Bowen

dla mnie moze ich nie być tak jak samego riddlera nie lubie go ja czekam na jokera .Man bata.black mask .poison ivy ,firefly

wort801

Jokera nie będzie, to na pewno

Bowen

nie wiadomo

użytkownik usunięty
Bowen

Joker będzie miał swoje 5 minut! :)

Postać Riddlera prawdopodobnie nie zostanie wykorzystana, ale twórcy obiecują że na pewno przygotują coś, co spodoba się graczom szukającym produkcji, które wymagają wiele zachodu, by ukończyć je w 100 % ! ;)

Będziemy mogli skorzystać z opcji "szybkiej podróży" ( coś jak w Far Cry 3 ) . Wszystko dlatego, że Gotham będzie 2x większe niż Arkham City. Do szybkiego przemieszczania się użyjemy uwaga... batwinga !

System walki pozostanie NIEMAL identyczny do tego w Arkham City.

W tej części gruntowne zmiany czeka "tryb detektywa", oraz będzie więcej zagadek detektywistycznych ( morderstwa itp. ) . Opcja ta będzie całkiem rozbudowana.

ps. James Gordon nie będzie ( jeszcze ) w tej części siwy! ;)

Pozdro!

Jeśli Joker będzie, to na pewno nie z głosem Marka Hamilla, bo on już oficjalnie pożegnał się z tą postacią, jakiś czas temu dużo można było o tym usłyszeć, a skoro jego nie będzie to równie dobrze Jokera mogłoby nie być jak dla mnie :D To co tutaj mówisz to całkiem ciekawe rzeczy są, mam nadzieję że są to potwierdzone informacje, bo Arkham City było dosyć małe, jeszcze przed ukończeniem fabuły całe ogarnąłem, a jak będzie 2x większe to będzie więcej zabawy :D

użytkownik usunięty
Bowen

CD-Action! ;)

Pisali też tam o Jokerze? Co dokładnie?

użytkownik usunięty
Bowen

Ben Mattes ( producent ze studia WB Games Montreal ) kilka razy odniósł się do "postaci wyjątkowo ważnej dla uniwersum". Jednak na razie to tylko domysły. Może trochę za bardzo to rozwinąłem! :D Ale do głowy od razu przychodzi Joker. Niedługa napiszę ci jeszcze jak wyglądał fragment gry, który był pokazywany dziennikarzom, ale teraz nie mam za dużo czasu.

użytkownik usunięty
Bowen

Dobra to teraz opiszę jak to wszystko wyglądało:
pokazywany fragment rozpoczynał się jakieś godzinę po napisach początkowych. A dokładniej na dachu jednego z budynków Gotham City. Batman przybył na to miejsce, śledząc zbirów odpowiedzialnych za handel bronią, a ich szefuniem jest Pingwin. Batman chce go dopaść, aby dowiedzieć się o gościu który wydał rozkaz zabicia Batmana. Za chwilę do tego wrócę ale najpierw trochę wyjaśnię: fabuła kręci się wokół tego, że Czarna Maska wynajął 8 zabójców/asasynów którzy mają załatwić Gacka. Jednym z nich będzie Deathstroke ( google służy pomocą ) . No to wracam do mej opowieści. Czarna Maska wydaje rozkaz, a Batman chce się dowiedzieć, dlaczego chcą go dorwać. Prawdopodobnie wie to Pingwin.
Kiedy docieramy do bandziorów, o których wspomniałem na początku, uruchamia się cut-scenka z bardzo klimatycznymi dialogami. Wszystko w bożonarodzeniowej oprawie, bo tej nocy będzie rozgrywać się akcja gry. Po czym zaczyna się walka między Nietoperzem a zbirami. Po przesłuchaniu ( dosyć brutalnym ) Bacio dowiaduje się że Pingwin ukrywa się na statku Final Offer, zacumowanym w porcie. Kiedy docieramy do statku zaczyna się tzn. " predator room" znany z poprzednich części czyli ciche eliminowanie przeciwników. Najpierw odpalany nowy tryb detektywa, analizujemy sytuację i taktycznie załatwiamy wrogów. Nic nowego. Nad głową zbirów latał jakiś dron, zdolny do strzelania w naszego bohatera, jednakże twórcy stwierdzili że usuną ten element ponieważ nie pasuje do serii ( i dobrze ) . Po zrobieniu "lulu" wszystkim wrogom pojawia się Pingwin a za chwilę Deathstroke ( czyli jeden z lepszych zabójców, na którego Batman musi cholernie uważać ) . Skoro mowa o elementach, które twórcy chcieli wprowadzić ale z nich zrezygnowali. Akcja gry będzie dziać się w środku zimy, tak samo jak w poprzedniej części. Twórcy chcieli wprowadzić poziom stopnia intensywności śnieżycy. Warunki zmieniałyby się w trakcie rozgrywki losowo. To czyniłoby grę bardziej nieprzewidywalną. Twórcy tłumaczą się, że było by za mało widać ale przecież jest tryb detektywa, który zapewnia lepszy widok nawet w śnieżycy. Wynika to chyba z ograniczeń PS3 i X360 .Jutro jeszcze opiszę dokładnie zagadki kryminalistyczne, które mogą wyjść bardzo fajnie ale musi być ich spora ilość, żeby były atutem tej części. Pozdro! ;)

Dzięki :D Całkiem ciekawie to wszystko wygląda, jeśli recenzje będą dobre to może strzelę sobie gierkę na ps3 :D Oby tylko dorównywała Arkham City.

użytkownik usunięty
Bowen

"Batman: Arkham Origins - sandboksowy prequel gry online" - to wklep w google, to będziesz miał artykuł z najnowszymi informacjami z gry. Jest kilka nowych szczegółów których nie było w CD-Action.

ocenił(a) grę na 8

Nie szkoda Ci kasy na CDA? Wszystkie te info które wypisałeś były od dawna potwierdzone. O opcji szybkiej podróży słyszałem już miesiąc temu. Mimo wszystko szacun za avek ^^

użytkownik usunięty
Bartonson12

Hahahaha! Nie kupiłem CDA tylko, żeby poczytać o Batmanie! :) Zapowiedzi, recenzje, publicystyka... wszystko mam pozbierane do kupy, a dobrej publicystyki w necie brak. Kupuję co miesiąc i nie żałuję. Ja nie wiedziałem o tym wszystkim, najwidoczniej nie śledziłem stron internetowych na bieżąco, bo czasu ostatnio brak. No nic, tak bywa.

ps. Naruto jest git, to i avek jest git!

ocenił(a) grę na 8

No cóż. Każdy korzysta z różnych źródeł informacji :D

PS. Zgadzam się ^.^

użytkownik usunięty
Bartonson12

Wiadomo że internet jest szybszy ( jak cholera! ), ale czytanie czegoś na papierze zawsze jest przyjemniejsze, według mnie. :D