PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12510
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

10/10

ocenił(a) grę na 10

Najlepsza gra w jaką grałem. W multiplayer można grać w nieskończoność. Mam nadzieje że Dice wyda nam jeszcze lepszego battlefield 3

ocenił(a) grę na 6
tyyyymuss

na singla porażka.
Gra nudna i nic wnosząca nowego.

ocenił(a) grę na 10
helsinger

kolejna zenujaca wypowiedz. nie masz kolego pojecia, a sie wypowiadasz. nic nowego ? najwazniejszya nowoscia jest tryb frost bite 2.0. dzieki temu gra jest niepowtarzalna. co do singla - gra jest dobra, jednak fabula slabsza niz w black ops. a multi ? multi to mistrzostwo swiata.

ocenił(a) grę na 9
helsinger

lepsze sa 'rewolucyjne' cody wydawane kazdego roku, isnt it?

ocenił(a) grę na 9
bojan89

No cóż, single w BC2 to tak jak ujął helsinger, PORAŻKA, ani akcji coda, ani humoru bc, ani wolności crysis.
W multi nie ma strony wygrywającej, obie gry są dobre ale ja chodzi o rewolucję to bf daleko do cod4.

ocenił(a) grę na 10
Lwie_Serce

heh użytkownik powyżej to typowy gracz grający w Call of Duty który jest zakochany w jej liniowości. Dużo graczy lubi grać w te "cudowne" CoDy bo wiedzą że ich Infinity Ward niczym nie zaskoczy i każda część będzie wyglądać tak samo. CoD to tak naprawdę tylko gra Call of Duty (1) a cała reszta gier z tej "serii" to tylko dodatki poprawiające grafikę i dodające nowe bronie i mapy.

ocenił(a) grę na 9
salamandra95pl

Eh, i pisz tu ludziom że lubisz gry po równo ale i tak będą za wszelką cene poniżać jedną a wywyższać drugą.
" Dużo graczy lubi grać w te "cudowne" CoDy bo wiedzą że ich Infinity Ward niczym nie zaskoczy i każda część będzie wyglądać tak samo. CoD to tak naprawdę tylko gra Call of Duty (1) a cała reszta gier z tej "serii" to tylko dodatki poprawiające grafikę i dodające nowe bronie i mapy."- a czy w BF nie jest tak samo?? w obu seriach z II wojny przeszliśmy do współczesności, w obu pojawiły się nowe elementy (np. odblokowywanie broni). Kwestia że nowe cody to nowa wersja jedynki jest troche niedorzeczna, bfy są również tylko modyfikowane a nie zmieniane, wyjątkami może być 2142 który jednak był strzałem nie w dziesiątke tylko najwyżej siódemke oraz silnik Frostbite który w postaci BC1 wyszedł tylko na konsole co mnie jak i wielu innych czekających na nowego BF bardzo rozczarowało. W kwestii jednego z plusów BF czyli pojazdów to powiem że seria naprawdę sie troche zacofała niż poszła do przodu, o ile usunięcie okrętów z 1942 mogę zrozumieć to zlikwidowanie samolotów jest przykre (słyszałem że mają wrócić w trójce ale nie wiem czemu, czarno to widze). Jeszcze brak komandora, rozumiem że zdobycie jego funkcji było bardzo rzadkie ale mogli przynajmniej dać możliwość wyłączenia go A NIE OD RAZU LIKWIDOWAĆ, jeszcze brak sprzętu jak antena czy artyleria na mapie.
Co do broni to sądzę że cod jest w tym lepszy, jako pierwszy (przed BF) dał nam możliwość dysponowania dowolną bronią w multi, co zostało w BF wprowadzone (najprawdopodobnie ZERŻNIĘTE) hmmm, w BC2 (jedynki nie licze za wersji na PC), w kategorii nowych broni to spójrzmy tak:
-cod 4mw daje dużo nowych broni PLUS dodatki i kamuflaże i plus umiejętności/ bf2,2142 daje dużo broni, ale jak pamiętamy jest podział na frakcje, plus kilka dodatków (praktycznie wyłącznie dodatkowu sprzęt)
-cod 5, nowe bronie plus dodatki plus umiejętności (fakt wyjątkowo podobny do czwórki ale tak samo można powiedzieć o BF2 i 2142) / BF-------------------------------
-mw2, dużo broni (wiele nowych a te kontynuowane z czwórki zostały zmodernizowane) plus nowa "generacja" dodatków ulepszeń i innych duperelków które raz polepszają i rzadziej pogarszają gre/ bc2, dużo broni (są nowe i są te z BC1), są dodatki i ulepszenia (ciekawe dlaczego już bardziej przypominają te codowe niż z 2 i 2142, hmmmm).
Blackopsa nie będe gdyż już wystarczył waw bez konkurencji (która by wtedy wchodziła na rynek).
Co do grafy to fakt, od mw1 cod był tylko ulepszany kiedy w bf silnik z 2 i 2142 został zastąpiony przez frostbite (i chyba tu pojawia sie powód dla którego bc był tylko na konsole, stworzyli na mniejszy konsolowy rynek gre tak dobrą jak tylko możliwe, poprawili co tylko sie dało (albo zerżneli, jak choćby regeneracje życia) i gre wypuścili na najważniejszą arene czyli PC.