PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12510
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

Dubbing.

ocenił(a) grę na 9

Polecam tylko i wyłącznie oryginalną, angielską wersję. Polska wersja jest żenująca!

ocenił(a) grę na 9
blink5

Nie jest taka zła. Pazura może i średnio pasuje ale reszta wychodzi dobrze.

StiX

Moim zdaniem głos Pazury jest najbardziej zbliżony do oryginalnego głosu Sweetwatera i przez to wypada najlepiej. Głosy reszty w ogóle natomiast nie pasują do postaci ;/

ocenił(a) grę na 10
blink5

dobbing jest spoko:) na szcxzęście sporo klną,co w sumie pasuje do tego typu gier:)

ocenił(a) grę na 9
zoidberg1987

Ogólnie nie jestem zwolennikiem polskiego dubbingu, nawet w filmach. Z reguły dobór głosów jest niewłaściwy moim zdaniem.

ocenił(a) grę na 10
blink5

Mi akurat dubbing w grach pasuje nie znam angielskiego i jak mam czytać i tracić fabule to bez sensu a co do gry to jest świetna gram cały czas nie długo Vietnam dojdzie to już nie odejdę od kompa

ocenił(a) grę na 9
Siarzewski

Świetny sposób by nauczyć się języka :)

ocenił(a) grę na 9
blink5

E tam tekstu tyle co kot napłakał... Mi naprawdę bardzo podoba się polska wersja i o ile zwykle jestem przeciwny polonizacji wszystkiego jak leci, to jednak swojskie k... rzucane na polu walki bardzo wzbogacają grę ;) Angielskie teksty jak dla mnie są dużo bardziej sztuczne i wyprane z emocji. Ale oczywiście kwestia gustu. Jednak polskiej wersji będę bronił do ostatniej k...
P.S. W życiu codziennym nie używam wulgaryzmów, tylko sytuacje wyjątkowe, a na pewno nie jako znaki przystankowe ;)

blink5

Skomentuję twoją wypowiedź jednym zdaniem, które - wydaję mi się - rozwieje wszelkie wątpliwości co do tego o co mnie chodziło kiedy pisałem ten post - Jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził.

użytkownik usunięty
blink5

Polska wersja jest wyśmienita. Pazura i Baka poradzili sobie wyśmienicie.

ocenił(a) grę na 9

in deed, dla mnie gra zyskała na tym, bez tego byłoby dużo gorzej

ocenił(a) grę na 8
blink5

polski dubbing jest bardzo fajny

ocenił(a) grę na 9
blink5

Można zmienić język. Zmieniłem na ang.. Eeee.. Brzmi strasznie... metroseksualnie... Nie no przepraszam - polska wersja zdecydowanie bije na głowe oryginał wg. mnie. Rzadko występuje to w przyrodzie ale jednak.
Co do gry - w wieku 35+ jeszcze parę miesięcy temu byłem przekonany że gry już nie dla mnie. Wspaniała metoda na rozładowanie stresu. Jak ktoś chce mnie ustrzelić na multi to zapraszam - póki co nie jest to takie trudne ;)
No właśnie - multi pokazuje dopiero pazury. Singiel to taka gra wstępna ;)

ocenił(a) grę na 10
Wojtulek

najlepszy dubbing jaki powstał w grach to max payne, ale bad company rządzi jeśli chodzi o różne teksty :D

ocenił(a) grę na 9
blink5

Panie! Widział pan polski dubbing w Mass Effect 2 ? BTW uważam, że dubbing stoi na dobrym poziomie, a aktorzy nie mówią w sytuacji, gdzie w oryginale brzmiało "F*ck they hit me", "Ojojoj, ale boli".
A grę serdecznie polecam, single jest na bardzo dobrym poziomie, a multi to rewelacja.

ocenił(a) grę na 10
blink5

Jedni chwalą, drudzy krytykują, ja jestem tym któremu się podoba.
To dubbing zachęcił mnie do kontynuowania kampani single.

blink5

wcale nie jest żenująca, bo moim zdaniem w porównaniu to wielu innych produkcji zdubbingowanych wypada całkiem mocno. Jest dużo przekleństw , a na trybie multiplayer '' strzelajcie do nich, rozwalcie sku.rwieli'' przebija wszystko ;).

ocenił(a) grę na 9
Slodkimisiu

Tak, polska wersja jest super :D