PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605874}
8,1 13 tys. ocen
8,1 10 1 12510
Battlefield: Bad Company 2
powrót do forum gry Battlefield: Bad Company 2

mam pytanie do grających w Bad Company 2 online. Może trochę noobowskie, ale jak używać mikrofon w grze? Wiem że trzeba zmienić jedną linijkę w pliku z ustawieniami gry, ale co dalej? W opcjach gry - sterowanie jako kontakt domyślnie ustawiony jest alt. Tylko z kim wtedy się kontaktuję? Z moją drużyną? ze wszystkimi drużynami po mojej stronie?
I najważniejsze, dlaczego nikt nie używa mikrofonu? Gram od jakiegoś miesiąca i jeszcze nie trafiłem na serwer, na którym ludzie gadaliby ze sobą.
Trochę to dziwne, przecież taki kontakt ułatwia rozgrywkę, szczególnie w trybie Hardcore gdzie nie ma mini mapy i nie da się odznaczyć wrogów

P.S.
Gra jest rewelacyjna, szczególnie tryb multi. Ci co piszą, że to szajs to osoby, które pobrały grę z neta i przeszły tylko single. Kampania faktycznie jest słaba, bo za krótka i nawet na najwyższym poziomie banalna do przejścia. Warto czasami zatrzymać się w czasie rozgrywki i posłuchać wywodów towarzyszy, bo są na prawdę zabawne.
Dla mnie Single to jedynie rozgrzewka, prawdziwa zabawa zaczyna się w trybie multi.
Już nie mogę doczekac się Battlefielda 3 :)

ocenił(a) grę na 10
zonk_2

gdy masz mikrofon, czyli headset, komunikujesz sie z ludzmi z twojego skladu. Trudno trafic na kogos dobrego, bo w wiekszosci przypadkow koles z headsetem woli spiewac i wkurzac, niz pomagac. Polecam zebrac ekipe, szczegolnie na konsolach jest to latwe, i wtedy grac komunikujac sie.