Grałem w Battlefield 3 na singlu bo nie mam xboxa live.
Gówno i do bani.
Czy będzie tak samo w tej części?
Są misje lepsze i gorsze, ale ogólnie kampania prezentuje się całkiem nieźle, a już na pewno lepiej niż w BFie 3.
Jest oczywiście liniowo, a ukończenie całości zajmuje około 5-6 godzin, ale jest naprawdę widowiskowo.
Pomijając komputery za 1500zł, albo złomiaste konsole typu ps3/xbox360. Tam to nie warto nawet tego odpalać.
Po za tym BF to głównie multi, więc raczej na to bym zwrócił uwagę, a 4 ma lepsze mapy od 3 i do tego sam gameplay wygląda efektowniej i efektywniej.
No chyba, że pytasz tylko o kampanie bo masz zamiar piracić. To w takim razie współczuje...
Rzeczywiście singiel w BF 3 był i również dla mnie nieco drewniany i grałem w niego na siłę. W najnowszej części tryb dla pojedynczego gracza przeszedłem jednak z przyjemnością. Dałem ocenę 8 , bo najnowszy Battlefield nie mógł ustrzec się prostych błędów takich jak przykładowo szwankujące czasami SI naszych towarzyszy i wrogów. To jednak zdarza się w wielu grach i jeśli zbytnio nie będziemy się wdrażali w mało ciekawą fabułę , lecz będziemy czerpali tylko przyjemność z samego gameplayu, który jest szybki i efektowny , to wtedy ta gra powinna przypaść do gustu. Można spokojnie przejść ją w jeden wieczór , ale mimo wszystko po grze czuje się satysfakcję. Zakończenie było dość mocne , ale nie zamierzam spoilerować. Ja za swojej strony polecam tą grę :).