Ea idzie drogą Activision czyli szybko i do dupy! Activision zniszczyło serie Call of Duty a teraz EA zniszczy serie Battlefield!
Battlefield 4 powinien sie ukazać za co najmniej 5 lat na nowym silniku! a w miedzy czasie powinni zrobić pod serie gier typu bad
company 3 czy odświeżony 2142, nie wiem cokolwiek ale nie to!!! god damn you EA!!
Masz racje Activision Call of duty poprostu spier****ło, co chwile wypuszczali nowa częśc która była jeszcze bardziej gniotowata od poprzedniej, ostatnia czesc ktora byla w dobrym stylu to Modern Warfare. Co do Battlefield, przesadziłes troche że za 5 lat, mysle ze 2014-15 to dobry odstep, ale niech nie robia 10 czesci po roku jak Activision. Pzdr :D
EA krytykowało Activision za to, że wypuszczają grę co roku, za płatne dodatki i inne pierdoły, a teraz EA robi to samo!! Chce wydoić jak najwięcej kasy z jednej serii, tak jak to robi Activision z call of duty! skutek gra zeszła na psy, gorsza jakość, dobry marketing :( jako niegdyś wielki fan CoD'a szczególnie CoD4, to było coś, mogłem w to grac cały czas! to był nowy wyznacznik jakości w fps'ach! a teraz spójrz co się stało, właściwie to nic się nie stało, gra stoi w miejscu, a głupie łosie to kupują, a graczy PC sie dyskryminuje!! Myślałem że Battlefield będzie serią gier która będzie wyznaczać nowa jakość gier FPS, ale z tego co widzę EA chce zarobić kosztem jakości gier! smutne bo Battlefield to niezła gra, trochę zbugowana :) ale można w nią grac wiele godzin :]
no właśnie, tak jak napisałeś powinni ją wydać za kilka lat po trójce na nowym "FROSTBITE", ale cóż, są pazerni na kase jak ACTIVISION.
otóż to, tak jak battlefield 3 był hitem tak by też było w przypadu BF'a czwartego, jednak w zaistniałej sytuacji najprawdopodobniej będzie to odgrzewany kotlet.
Masz racje Activision Call of duty poprostu spier****ło, co chwile wypuszczali nowa częśc która była jeszcze bardziej gniotowata od poprzedniej, ostatnia czesc ktora byla w dobrym stylu to Modern Warfare. Co do Battlefield, przesadziłes troche że za 5 lat, mysle ze 2014-15 to dobry odstep, ale niech nie robia 10 czesci po roku jak Activision. Pzdr :D
Jeśli chodzi o Battlefield 4 spodziewane na taki czas to według mnie będzie to po prostu bf3 z nowymi mapami i minimalnie lepszą rozgrywką w ,,części" technicznej. Lecz gdyby Bf4 wyszedł wtedy kiedy mówisz, czyli za 5 lat, byłby Arcydziełem FPS tak jak narazie jest nim Bf3 (według mnie)
Uwielbiam wypowiedzi osób, które na niczym się nie znają poza wiecznymi pretensjami!
Drogi panie, w Battlefield 3 został użyty nowiutki silnik nowiutkiej generacji. Frostbite 2 przewyższa wszystkie silniki obecnie, w tym CryEngine 3 od Cryteka. Ale twórcy BF3, DICE, byli w stanie wykorzystać "jedynie" 20% możliwości F2 (widać, że jeśli jedna piąta mocy tego silnika dała grafikę i skalę jak w BF3, ten silnik potrafi sporo). Czy naprawdę uważasz, że jeśli BF4 zostanie wydane w roku 2014 lub 2015, zostanie na jego potrzeby stworzony nowy silnik od podstaw?! Czy wiesz, ile czasu i sił potrzeba, by taki silnik napisać? Nie sądzę, gdyż nie interesuje Cię nic poza pluciem na wszystko dookoła, bo Ci się to nie podoba, że gra zostanie wypuszczona rok wcześniej niż wg. Ciebie powinna zostać.
Polecam wyjść na dwór i się przewietrzyć. Pozdrawiam!
Ale mogli przecież zrobić kontynuacje bad comapny 2 albo wydać jakąś odświeżoną wersje jakiejś pod serii BF, głownie chodzi o to, że nie podoba mi się polityka wydawania gier co rok, wole aby zrobili coś bardziej dopracowanego, która starczy mi na dłużej niż niedopracowany gniot, można by było wydawać co pól roku jakiś dodatek mapki bronie, żeby się nie znudziła i by sie interes kręcił. Wiem ile czasu trwa stworzenie silnika ale no kurde wszystko tylko nie bf4!! boje sie ze ta seria skonczy jak cod :\
Ale o co chodzi? Battlefield 3 został wydany w 2011, BF4 zostanie w 2013... to dwa lata różnicy. Do tego nie sądzę, by te wszystkie dodatki zostały zrobione już po premierze, zapewne zostały po prostu przygotowane podczas tworzenia BF3 i wycięte z podstawowej wersji gry, by lepiej zarobić. Nie wiadomo, czy będzie im się chciało robić dodatki do 4, ale kto wie? Kto już raz poczuł smak pieniędzy, zawsze go będzie do nich ciągnąć.
W sumie cieszę się, że zostanie wydana czwórka, gdyż to właśnie Battlefield ma najlepszy multi. A nie sądzę, bym wytrzymał na BF3 przez kilka lat.
Z tego co pisało niedawno na jakiejś stronie BF 4 ma być wydany pod koniec 2013 lub początek 2014 więc to nawet 3 lata różnicy więc nie wiem czemu ludzie tak panikują ale BF nie było nie jest i nigdy nie będzie jak CoD któremu wg mnie brakuje lat świetlnych żeby dorównać serii BF.
Lat świetlnych choćby w grafice. Jeśli wyjdzie MW4, to oczywiście na tym samym silniku, bo ja wierzyć w nową grafikę przestałem, kiedy usłyszałem o silniku Black Ops 2. Ale, skoro grafika nie jest najważniejsza, Battlefield pokonuje serię Call of Duty we wszystkich kategoriach i tyle.
A BF4 ma wyjść na konsole nowej generacji, czyli myślę, że gdzieś w grudniu. Pierwsze konkretne info ma być już w kwietniu!
Echh tylko na nowe??Szkoda.A od niedawna seria Splinter Cell umarła na Conviction ponieważ Michaela Ironsidea nie będzie a to już nie to samo.Nie ten sam Splinter Cell.Je bane sknery szkoda im było więcej wydać na mo-cap i dubbing Ironsidea bo oczywiście teraz zaczęła się liczyć kasa a nie zachowanie starego dobrego klimatu gry :(
Gry się zmieniają, potem takie hejterki jak ty stekaja ze znowqu to samo.
Nikt już nie chcę samej skradanki, trza troszkę więcej akcji. Hitman rozgrszenie byl przezs to nudny
Jeśli myślisz że jestem "hejterkiem" to się BARDZO mylisz.Mam prawo mieć własne zdanie a to że powiedziałem że SC już nie będzie ten sam powiedziałem tylko i wyłącznie dlatego że nie będzie Michaela Ironside'a do którego wielu się przyzwyczaiło.I po jednej wypowiedzi nie oceniaj człowieka.Dziękuje skończyłem i nie mam zamiaru więcej o tym rozmawiać
Battlefield 4 pokonuje WSZYSTKIE możliwe gry na polu graficznym. Frostibte 3... Ja pierdziele. Preordery za 170 zł, nieźle.
Bo to jedna z pierwszych gier co wychodzi na nową generacje konsol?..
Crysis wygląda lepiej w teksturach.
Drogi panie, proszę włącz nowy gameplay (ten 17 minutowy) w full hd na pełnym ekranie i obejrzyj dokładnie. Jest on nagrany na PC w maksymalnych ustawieniach graficznych - choć pewnie mało osób będzie miało okazję odpalić tą grę w takowych. Przekonasz się, że Crysis 3 wymięka, może właśnie dlatego, że jest jeszcze na starą generację.
W teksturach dla mnie Crysis nadal wygrywa. A co do samego gameplaya to lepiej uważać bo wszystko może być specjalnie ulepszone na ten fragmencik gry.
Eee, cały gameplay to po prostu skąpy wycinek kampanii, tak samo było przy zapowiedzi BF3. Co do trailerów/gameplayów z mulit (co do którego mam ogromne oczekiwania), to pewnie będziemy mieli okazję zobaczyć je w czasie targów E3 (11-13 czerwca, o ile dobrze pamiętam). Trochę długo.
Uu, fanboye się denerwują. Niestety taka prawda pogódź się z tym, względem 3 jedyne różnice to lekko poprawione twarze i woda + zniszczalność z bc2...
Fanboye? Nigdy nie byłem fanboyem Battlefielda. Zresztą gówno wiesz o zmianach, bo nie grałeś. Co ty byś niby chciał względem BF3 durniu? A grafika jest mooocno poprawiona, o wiele lepsza niż BF3
Nie? To dlaczego wyzwałeś autora postu od hejtera mimo, że napisał prawdę? DICE kiedyś się chwaliło, że nie mieli żadnego DLC i że nigdy nie będą mieć i co? Rozkaz od EA i nie tyle co DLC, poszli o krok dalej tworząc Battlefield Premium, a w Bf4 mają być mikropłatności (które de facto były też wprowadzone do 3). Co w takim razie będzie w Bf5? Może abonament za multiplayer? Grafika mocno poprawiona? Przecież użyli nawet tych samych modeli m.in. postaci. Grafika wydaje się lepsza, bo jest brak niebieskiego filtru, który jest w Bf3. Zresztą to samo było mówione przed premierą Bf3, jaka to super grafika będzie i jaka zniszczalność otoczenia i fani tej serii się zawiedli bo zniszczalność była mniejsza niż w BC2 i była bardzo oskryptowana, a grafika nie przyniosła jakiejś rewolucji w stosunku do BC2. Zresztą o tym, że mówisz, że grafika jest mocno poprawiona to też mogę Cię nazwać durniem, bo przecież też nie grałeś w tą grę, prawda? Tylko po co? Gameplay był na najnowszej karcie graficznej AMD, czyli o takiej grafice na komputerze przeciętnego Kowalskiego możesz zapomnieć. Dodatkowo na gameplayu gościu spada z 200m, a potem spada na niego kawałek ściany i przeżywa, potem uciekając jeepem dostają kilkukrotnie rakietą z helikoptera i jedyne co się dzieje to rozbija im szyby, a oni jednym strzałem rozwalają ten helikopter z m320. To jest to robienie gry jak najbardziej realną? Nawet wszystkich bugów nie naprawili w Bf3, a już się biorą za nową grę, której jeszcze nie skończyli, a już się zastanawiają nad DLC do niej, eh...
zostaw go, on jest zbyt ograniczony żeby to zrozumieć! niech nadal się karmi propaganda od EA, w końcu widać ze to jakiś funboy jak tylko zobaczył lekko poprawione tekstury to pewnie od razu się spuścił i byłby gotów kupić ta grę nawet teraz. EA jest mistrzem reklamy wystarczy zobaczyć jak napompowali warfightera a wyszło jak wyszło :)
Hahaha EA zniszczy serie? Porównaj BF3 do Black ops 2 przecież to jest niebo a ziemia. I przecież widać postęp po gameplay'u czwórki...
Tu chodzi bardziej o politykę, żeby tylko jak najwięcej pieniędzy wyciągnąć od nas - DLC, Battlefield Premium, Mikropłatności. Tutaj to już się zaczyna robić gorzej niż z codem... Jaki Ty w Bf4 widzisz postęp? Lepsze twarze, teselacja wody, brak niebieskiego filtru i zniszczalność otoczenia z bc2(!), tylko tyle ich stać w nowej grze? Przecież to powinna być darmowa aktualizacja do trójki (niech im nawet będzie, że DLC).
Dla mnie zmiany graficzne są na duży plus. A co do tych wszystkich mikropłatności to premium się moim zdaniem opłacało i pewnie tak samo będzie w przypadku bf4. Nie rozumiem tego hejtu, jak widać ludzie tak czasem lubią
Jaki hejt? Każda gra od EA idzie tą samą drogą i dzięki temu Need for Speed jest już na dnie, Medal of Honor po Warfighterze też i jeżeli nie zrobią czegoś konkretnego to o tej serii też możemy zapomnieć, do tego wiele mniejszych tytułów, a Mass Effecta ledwo co wybronili. Ile EA jeszcze ma zniszczyć dobrych gier, aby ludzie się nauczyli, że każda gra wydawana przez nich jest robiona szybko i byle jak i z nastawieniem na zysk? Przecież nawet pracownik DICE, który odszedł zasugerował, że to wina EA i że seria się sypie...
O czym Ty opowiadasz? Odpal gameplay w FullHD i na pełnym ekranie i obejrzyj sobie tekstury - wszystko, każdy najmniejszy szczegół jest ostry jak żyletka. Jeśli chodzi o twarze, jest to ogromny postęp w stosunku do BF3 - gdzie twarze wyglądały jak maski/kukły.
Jeśli chodzi o politykę EA, mam to gdzieś. Osobiście, posiadam Bf3 bez premium i z dodatkiem Powrót do Karkand (który otrzymałem za limitowaną edycję) i gram. Nie interesuje mnie pierwszeństwo w kolejkach, bo zawsze wchodzę na początek rundy, ani inne durne pierdoły, jak nóż, nieśmiertelniki czy kamuflaże. DLC też mnie nie interesuje. Gram na 7 mapach i nie mam ochoty na inne.
Odpaliłem w FullHD, na pełnym ekranie i jakoś mnie specjalnie nie zachwyca. Co do twarzy to sam pochwalam. Tekstury też są lepsze, to oczywiste, tak samo jest w codzie co rok. Bf3 to była rewolucja i duży skok w grach, oglądając gameplay Bf4 nie czuję żeby było tak samo, po prostu wymiana tekstur i tyle, DICE umiałoby zrobić więcej...
Co do map, dodatków w Bf3 mam tak samo, ale jednak chciałbym zagrać na mapach, które są w niektórych DLC, a które kiedyś można było dostać za darmo w patchu... Co do mikropłatności to boję się, że ta gra będzie grą Pay2Win (albo późniejsze części tej serii)...
Jeśli ktoś posmakuje pieniędzy, już o tym nie zapomni. Ponieważ premium i dodatki przyjęły się znakomicie (90% graczy je posiada), EA będzie wywierać presję, DICE tworzyć DLC, EA promować i koło się zamyka. Jak zwykle to gracz zostaje oskubany. Niemniej jednak zamówię preordera Battlefielda 4, kiedy tylko pojawi się wesja box. W BF3 spędziłem wspaniałe godziny, poznałem mnóstwo fantastycznych ludzi i chcę to kontynuować, szczególnie w dni takie, jakie mamy...
A czytać umiesz? seria cod jest już zniszczona, a Battlefield dopiero zaczyna upadać, wiec nie porównuj tych dwóch serii! Postęp? jaki postęp lekko poprawione animacje i tekstury to samo przecież robi activision dodaje jakieś bajery poprawione lekko tekstury i zmienia tylko numerek na pudełku i jest!
Tam ku rwa pier do licie, i tak będziecie wszyscy grać i się tym jarać, i tak. Po co ten lament? O.o