PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=612048}
8,3 11 tys. ocen
8,3 10 1 11196
BioShock Infinite
powrót do forum gry BioShock Infinite

bo ze screenów wygląda na tępą strzelankę. Btw kumpel polecał

theMedicalDoctor

Jestem świeżo po trylogii. Ogólnie przed trójką miałem takie myśli, że "Eee tam, latające miasto, to będzie pewnie coś sztampowego, na siłę przeniesienie klimatu Rapture w zupełnie inne warunki, nie wyjdzie.." Bardzo się myliłem xD
Pierwsze co robi wrażenie to piękno miasta - robi wrażenie, te wszystkie widoki, tak odmienne od ciemnych podwodnych korytarzy. Gameplay jest podobny czyli broń palna (tylko dwie na raz) plus "czary". Jednak największym plusem jest rozbudowana historia i zagadkowi, sympatyczni bohaterowie. Gra zawiera kilka motywów, które uwielbiam w filmach i grach, dlatego bardzo mi się spodobała. Jeśli fabuła Cię wciągnie to nie spoczniesz póki się nie dowiesz o co chodziło. Również polecam ;)

ocenił(a) grę na 10
theMedicalDoctor

Dwójka nieco odbiega poziomem, ale pierwowzór i Infnite to growe arcydzieła. Nie można nazywać się gamerem bez przejścia tych gier.
Połączenie znakomitego i oryginalngo gameplaya z genialną fabułą, noi oczywiście z niesamowitym klimatem. Należy mieć jednak na uwadze, że aby poczuc pełnię potencialu tych produkcji najlepiej jest grać w nocy(ja przez kilka dni siedziałem od 22, nawet do 3) ze słuchawkami. ;)
Nad zakończeniem Infite myślałem dobre kilka dni i jedyne co pozostało mi do przemyślenia to, która gra(1 i Infinite) jest moją ulubioną ever.

ocenił(a) grę na 10
theMedicalDoctor

Strzelanina to w sumie najsłabszy element gry, bo miejscami jest trochę za dużo. Siła gry bardziej leży w ciekawej fabule. Pod wzgledem walk jest dość standardowo.

ocenił(a) grę na 9
theMedicalDoctor

Walka trochę powyżej typowej ale tępa nie jest. Fabuła a szególnie finał jest genialna