PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629041}
8,0 5,7 tys. ocen
8,0 10 1 5734
Borderlands 2
powrót do forum gry Borderlands 2

Czytałem kilka postów i dużo osób skarży się na trudny poziom późniejszej gry. Natomiast gdy
ja grałem to najtrudniejszy był początek jak nie miałem najlepszych przedmiotów ;)

1. Grałem wszystkie misje poboczne i często bezcelowo walczyłem od nowa na danej planszy,
odwlekając misje scenariuszowe i tym samym wzmacniając się względem poziomu trudności
gry.

2. Najważniejsze to po każdej misji czy po prostu co pewien czas zaglądać do sklepu czy
czasem nie ma lepszego wyposażenia niż obecnie się posiada.

3. Ja byłem skupiony na konkretnych rodzajach broni i korzystałem głównie z klas: pistolety i
snajperki. Wydaje mi się, że każdy powinien skupić się na konkretnym rodzaju broni w
zależności od upodobania lub umiejętności danego bohatera, które rozwija w powiązaniu z
danym rodzajem broni.

4. Częste korzystanie ze specjalnej umiejetności. Bo czasem człowiek się zapomina i ładuje z
broni a tu myk i po zabawie. A te główne umiejętności pod klawiszem "F" są bezcenne.

To chyba na tyle gra nie wymaga wielkiej filozofii ale przede wszystkim powala dobrym
humorem, piękną aranżacją i wciągającą akcją :)

PS: jeżeli komuś nudzi się wykonywanie pobocznych misji lub przynajmniej przeszukiwanie
każdego zakątka w poszukiwaniu ukrytych skrzyni z itemami itp to niech nie pisze, że gra jest
zbyt trudna, tylko się bardziej postara. Życzę wszystkim udanej zabawy!

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

Tak przy okazji jeśli ktoś ma jeszcze jakieś porady to może pisać :)

hajdenrajch1989

6. wyłączenie i włączenie gry pozwala na ponowne czesanie skrzyń itemsy są przydzielane do poziomu postaci więc trzeba często zmieniać sprzęt.

7.unikalne artefakty jak sheriff badge dla pistoli http://s15.postimg.org/5jbeu5o0r/2012_10_01_00011.jpg czy deputy badge dla strzelb
http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20121124202747/borderlands/images/b/b5/Fry _deputy_badge.jpeg można zdobyć w lynchwood

8.gdy ogarniesz poziom adekwatny do misji i zbierzesz dobry loot to gra staje się banalna nawet w ultimate vault humter mode przy zastosowaniu wypracowanych taktyk i dobrej rozbudowie postaci

9.kasowanie postaci i testowanie różnych umiejętności nie jest drogie a daje dużo pożytku

ocenił(a) grę na 9
hajdenrajch1989

5. Powracanie do starych bossów i zabijanie ich dla lepszej broni, ja tak robiłem i czasami wypadła wyczesana broń.

ocenił(a) grę na 9
lisek696

to jest megalamerskie!

nigdy nie kupiłem nic w sklepie!
mam 33 level i ciupiewe wszystkie 4 DLCki

"Ja byłem skupiony na konkretnych rodzajach broni i korzystałem głównie z klas: pistolety i
snajperki."
tylko shotguny!

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

*2. W sklepach BRONIE zwykle nie są leprze od zlutowanych
10. Przed misjami czasowymi, wyczyścić teren
11. Jak najszybciej dać Maxi 40 000$
12. Wydawać szybko "Badassrangi" (niby nic wielkiego, a po 200-stu czuć różnice

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

Jak np wybierając punkty "badass" skupiałem się głównie na rozwoju okreslonych 6. Ale wiadomo, że nie ma się wpływu na to które się wyświetlą przy wyborze

ocenił(a) grę na 10
ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

To bardzo dobrze, ja polecam:
-fire rate
-gun damage
-melie damage
-shield capacity
-maximum healt
-special effekt chanse
(nie wiem jak to się pisze).
Chciałbym się dowiedzieć w co wy inwestujecie.
PS. Pro-tip Badass rangi/tokeny nie przypisują się do postaci tylko do całego profilu,
np. jak ktoś chciałby zagrać od nowa nie odinstalowując przedtem gry to ma te bonusy.

Piotr_Sadzynski

Zależy co budujesz, warto inwestować we wszystko prócz maximum health chyba - i tak jak Ci zejdzie tarcza to życie na późniejszych poziomach spadnie ci po 2 strzałach do zera.

ocenił(a) grę na 10
Moondog

Pewnie u Ciebie, u mnie życie pada po 10 strzałach bandyty, lub 8 robota.

Piotr_Sadzynski

No to chyba jak masz 5 poziom :) albo grasz psycholem

ocenił(a) grę na 10
Moondog

Mam 44 level

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

Na postaci Zer0

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

A ja dużo grałem Mayą :) ciekawa postać. ZerO trochę mi nie podszedł pod gust, a jego główna umiejętność bardziej przydałaby się w trybie multiplayer/kooperacji bo odwraca uwagę tym swoim hologramem. Pzdr ;)

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

Zaskoczę cię!
Zer0 nie nadaje się do sprzeczek multiplayer (chyba że przeciwnik jest niedoświadczony). Najlepszą postacią do walk z innym graczem jest Gunzeiker (czy jakoś tak...). Zer0 wybrałem z tego powodu, że wybieram tarczę która mi się ładuję w czasie kiedy jestem "niewidzialny" (czyli 5 sek.).

Piotr_Sadzynski

Zero i Gunzerker to postacie o największych możliwościach jeśli chodzi o dmg i walki z bossami. Gunzerker i jego Money shot albo Zero ze skillem Bore tną wszystko, (nawet na op8) w parę sekund. Maya przydaje się jako healer albo by slagować przeciwników (chociaż na późniejszych lvlach każdy powinien mieć jakaś broń ze slagiem), dzięki skillowi może podnieść kogoś z kolan. Krieg nieco odstaje na 72 lvlu, po prostu za bardzo polega na traceniu i odzyskiwaniu życia. Gaige nie grałem, za commando nie przepadam, ale każda postać może być dobra z odpowiednim buildem.

ocenił(a) grę na 10
Moondog

Nie lubię slagu.

Piotr_Sadzynski

Slag to podstawa na poźniejszych poziomach trudności, inaczej zabić jakiegokolwiek bossa jest niemożliwe, chyba że grasz Zero, wtedy możesz takiego Hyperiusa załatwić szybko dzięki granatom singularity + bore praktycznie z kazdej broni.

ocenił(a) grę na 10
Moondog

Prawie każdy boss pada po 10 atakach melli na moich ulepszeniach Zer0, a jeśli jeszcze nie padnie, to po parunastu strzałach z mojego sweet rewolwerka go powala. Ale dawno już w to nie grałem... chyba dziś zagram.

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

Ja też dawno nie grałem ale najbardziej uwielbiam znaleźć lub wygrać na automatach unikatowe rzeczy (żółte). Miałem raz znaleziony shield unikatowy to miał dziwne opcje których nawet nie zrozumiałem :D

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

Ja miałem mój świętej pamięci, cudowny shotgun od Tedidore, który przy przeładowywaniu latał za celem strzelając w niego, a ja go sprzedałem.

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

Pechowo :D Na przyszłość - jak przypadkiem coś sprzedasz to zawsze można to spowrotem odkupić.

ocenił(a) grę na 10
Nenson

Wiem, ale zorientowałem się następnego dnia, kiedy go szukałem.

ocenił(a) grę na 10
Piotr_Sadzynski

A ja na pamiątkę wszystkie unikatowe przedmioty mam schowane do skrytki :) Grał ktoś w pierwszą część gry ? bo nie wiem czy dobra i warto zagrać. Dwójka mi się przejadła lekko póki co

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

Jedynka jest podobna do dwójki, ale fabuła mniej dopracowana.

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

Po ukończeniu gry, przechodzę ją teraz na wyższym poziomie trudności "True vault hunter" i szczerze mówiąc jest bardzo łatwo póki co. Przeszedłem wcześniej dwa pozostałe scenariusze z tym dr. Nakayamą i drugi z walkami na arenie. I teraz mam level 41, grając misje na poziomie 35 :)

ocenił(a) grę na 10
hajdenrajch1989

True vault hunter poziomem trudności niewiele różni się od normalnego trybu (pomijając rabid skagi, które są nieustannym wrzodem na moim tyłku). Tym bardziej jeśli mając 41 lvl grasz na 35 ;)
Dopiero na ultimate zaczyna się zabawa, ale z unkempt haroldem daje się radę. Chociaż i tak w paru momentach utknełam na tyle, że prawie odinstalowałam grę :D

Nenson

Unkept Harold + bronie ze slagiem. Gunzerker ma zdecydowanie najlatwiej na uvhm. Jazda jest na OP8, gdzie mając 72gi poziom walczysz z 80+ lvl przeciwnikami (taki Goliath, może wyawansować nawet na 85 lvl, nazywa się wtedy Godliath i uchodzi za bossa)