Gra nie jest w 100% Polska i nie jest też znakomita, chociaż trzyma poziom. Byleby następna gra PCF była dłuższa, bo kampania Bulletstorma jest śmiesznie krótka jak dla mnie. Nie za tą cenę.
Kill With Skill jest świetny przy odkrywaniu nowych sposobów eliminacji, ale przy setnym wbijaniu przeciwnika na bronę to nuży. Przynajmniej dwukrotnie zaliczyłem Jajecznicę i to diabelskim fuksem.
Dialogi są wyraziste, postaci dość sympatyczne (chociaż wolę generała od Ishiego), grafika może się podobać, chociaż nie jest to mistrzostwo świata - silnik najnowszy nie jest, odległe szczegóły są nieliczne, woda jest straszna - nieco podrasowana wersja z pierwszych części Pottera - takie jest moje odczucie.
Gra jest w porządku, cena nie - najkrótsze podsumowanie na jakie mnie stać.
"Gra nie jest w 100% Polska"
Bo co ? w napisach końcowych pojawiły się dwa nazwiska nie polskie?
Czy chodzi Ci o to że PCF spichneło się z Epic ?
Gra jest bardzo polska,ale fakt jest taki,że bez epic i elektroniców w ogóle by nie powstała.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Jak ta gra (moim zdaniem słaba i prymitywna) ma stanowić o całym dorobku kulturowym jednego narodu i podnieść go na poziom idealności? Amerykanie zrobili mnóstwo genialnych gier więc dlaczego wszystko co amerykańskie nie jest wg. Ciebie dobre? Czuję nacjonalistyczne szukanie byle czego żeby podbudować swoje narodowe ego.
najsmieszniejsze jest to ze czytalem gdzies wywiad z Bleszinskim, tp PCF mialo podobno wiecej niz pol roku na samo wymyslenie koncepcjii nowej gry, tzn przez ponad pol roku nie rozbili doslownie nic tylko wymyslali o czym bedzie gra( ktora polska firma moze pozwolic sobie na cos takiego??), dalej mieli duzy budzet na gre (podobno jest to najdrozsza polska produkcja ever ), w swojej siedzibie maja zatrudnionych nie tylko polakow ale tez anglikow i szwedow... i to mnie denerwuje wlasnie mieli tak OGROMNE mozliwosci zeby zrobic wyjatkowa gre, to poszli po najmniejszej lini oporu.. mysleli ze jak zrobia liniowa naparzanke ale za to z takimi bajerami jak te skillshoty i jeszcze jak dorzuca do tego tone bluzgow to gracze zes*aja sie z wrazenia ( no gimnazjalistom z pewnoscia bedzie sie podobac ) , no to sie zdziwili nie docenili gracza i teraz ponosza za to konsekwencje.. w Polsce oczywiscie wszyscy zachwalaja jaka to swietna gra, ale za granicami to nikogo ta gra nie obchodzi, co przedstawia sie w wynikach sprzedazy bo gra bardzo marnie sie sprzedaje.. produkowali ta gre 4 lata a za rok to nikt o tej grze nie bedzie pamietal.. smutne ale prawdziwe
Pewnie mierzyli siły na zamiary. Najważniejsze zbierać doświadczenie w realizacji takich projektów. Zapewne będzie coraz lepiej.
Robienie dobrej grafiki i animacji mają już w małym palcu, jak widać. :)
Ale jakże "nic"? Opracowanie koncepcji i stylu to długa i mozolna praca, powstawać muszą przez ten czas tony grafik koncepcyjnych, dla wszystkich postaci, wrogów i leveli. Nie wspominając już o tym, że trzeba sporządzić scenariusz gry, opisać szczegółowo wszystkie technikalia i historię, a to nieraz idzie w setki, jeśli nie tysiące stron. No i testy, czy np. taki i taki efekt da się wykrzesać z silnika, czy to a to uda się ukończyć w terminie, a jak nie, to pisanie od nowa i nowe testy. Ale mogę się mylić, nie wiem jak pracują profesjonaliści, takie wyobrażenie o procesach wynika tylko z mojego doświadczenia w modowaniu HL i HL2.
Ale nie żebym bronił gry, wręcz przeciwnie - straciłem cały szacunek dla PCF; grafika w grze jest mocno spaprana na moim (i wielu innych, wystarczy zaguglować) kompie, a mimo że jest już ponad 2 miesiące po premierze, Chmielarz i s-ka nadal nabierają wody w usta gdy się spytać, czy i kiedy wychodzi patch.
w jakim sensie spaprana, u mnie grafika byla miodzio i wszystko chodzilo plynnie.. moze za slaby masz sprzet?
Gra spoko ale za krótka.
Najbardziej mi się podobała misja z wypaleńcami,a wam??
Efektowna. Dobra grafika. Krótka. :)
Tylko dla czego "w końcu dowód??. Obie części "Call of Juarez" mi się o wiele bardziej podobały, "Wiedźmin" też. Pewnie coś by się jeszcze znalazło.
A wiedźmin ? A painkiller ? A Coj ? Oj kolego chyba nie zna się dobrych polskich gier komputerowych.
Wg. mnie gra nie była za krótka. Była w sam raz. No dobra mogła być dłuższa ; ]
Wiedźmin 1 część ma spartolony system walki, Bulletstorm właśnie ogrywam, skryptologia i liniowość terenu. O Painkillerze się nie wypowiem, nie grałem... Jak dla mnie polskie gry, filmy, bajki, muzyka są h*jowe.