PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611271}
7,4 3,9 tys. ocen
7,4 10 1 3891
Bulletstorm
powrót do forum gry Bulletstorm

Krótko i treściwie, opłaca się kupić grę?

użytkownik usunięty
Nabuhodonozor

nie na pc - spaprali konwersję

ocenił(a) grę na 9

durnoty gadasz - kupuj,bo konwersja jest dobra.

ocenił(a) grę na 7
mofo1990

Zgugluj sobie "Bulletstorm graphic issues" - zobaczysz ile wyników i ilu graczom gra nie działa poprawnie.
Grałem w wiele skonwertowanych gier, ale jeszcze tak skopanej grafiki jeszcze nie widziałem; tekstury sa w 16 bitach(!) i w niskiej rozdzielczosci, mimo iz w opcjach jest high, cienie dziwnie pocięte, calosc spowija niebieska mgła, gra się tnie w rozdzielczościach innych niż 16:9, a i w tych całkiem regularnie występują spowolnienia animacji. Do tego jest już miesiąc po premierze, a pomimo tylu raportów i próśb, PCF nie odzywa się na temat patcha.

Jeśli masz możliwość, Nabuchodonozor, to kup wersję konsolową, bo z pecetową to licho wie, czy zechce poprawnie działać.

dziki_wonrz

Na pecetach nigdy nie ma pewności, czy coś będzie działać, czy nie. Taki urok kompa. Niestety nigdy nie można mieć wszystkiego - komputery osobiste są bardzo wszechstronne, mają ogromne spektrum zastosowań, niezrównane możliwości ingerencji oraz konfiguracji, ale często coś się wykrzacza, wiesza, nie działa lub źle działa. Z kolei na konsoli wszystko śmiga niemal zawsze bez zarzutu, problemów nie ma prawie wcale, ale za to można na niej tylko i wyłącznie grać (ewentualnie obejrzeć film), zaś możliwości ingerencji i konfiguracji są bliskie zeru.

Ale abstrahując od tej zależności, na prawdę People Can Fly spaprało konwersję? Aż się nie chce wierzyć, ponieważ wykonana przez nich konwersja Gears of War (które przecież nie było robione przez nich, co z pewnością zwiększyło poziom trudności zadania) była jedną z najsolidniej wykonanych konwersji w historii.

ocenił(a) grę na 7
pl_szajba

Zgadzam się całkowicie z pierwszym akapitem, optymalizacja softu pod jeden konkretny sprzęt jest zawsze łatwiejsza. Ale wracając konkretnie do Bulletstorma, jest to pierwszy raz od kilkunastu lat mojego grania na PC, gdy doświadczam tak poważnych błędów, które nie są odosobnionym przypadkiem i/lub nie zostały naprawione natychmiast po premierze. A już w ogóle nie w żadnej produkcji klasy AAA.
No, strasznie dziwne cosz to PCF narobiło, szczególnie biorąc pod uwagę jakość ich konwersji GoW, może zlecili konwersję trzeciej firmie? Ponoć teraz skupiają się na stworzeniu dema PC, więc gdy/jeśli wyjdzie ono, to pojawi się też patch...

Co spaprali ? gra mi śmiga na Full na średnim kompie bez zająknięcia !
Pewnie że się opłaca gra wymiata ;)

ocenił(a) grę na 7
Nabuhodonozor

jeżeli chcesz grać w singla, to się zawiedziesz, bo jest strasznie krótki, a jeżeli chcesz grać w multi to też się zawiedziesz bo jest monotonne i bardzo szybko wdziera się rutyna. Mimo to warto zakupić gdyż gra daję sporo frajdy i przy okazji wspierasz polski rynek :p

ocenił(a) grę na 8
Nabuhodonozor

Singiel nie jest krótki, zależy jak grasz. Ja spędziłem nad tą grą 11 godzin na normalnym trybie trudności i doskonale się bawiłem. Świetna grafika (jak wspomniał Psyhe, gra działa świetnie i wygląda świetnie nawet na starszych maszynkach), fajna fabuła (polecam zostać do końca napisów), świetne teksty - doskonała lokalizacja a nie przepadam za lokalizacjami. Trochę śmierdzi Gears of War, ale to akurat zaliczam in plus. System zdobywania punktów bardzo zachęca do "bycia kreatywnym" bo bez tego nie kupisz nawet naboi.

Wady? Niewidzialne ściany, brak opcji skakania - niby nie jest potrzebna, ale czasem po prostu tego brakuje, czasami drobne bugi w teksturach, ale nic co mogłoby przerazić. W grze cały czas coś się dzieje i z czasem miałem wrażenie, że projektanci prześcigali się w pomysłach co tu jeszcze bardziej niewiarygodnego wcisnąć.

Zabawa jest przednia a ja jestem strasznym zrzędą pod tym względem.
Polecam.

ocenił(a) grę na 8
MrPiotrowicz

MrPiotrowicz
Co ty przez te 11 godzin robiłeś?!

Ta gra jest niezwykle krótka, przejście jej zajęło mi niecałe 6godz. a i tak dużo się ociągałem, bawiłem i przy okazji ginąłem. Tryb dla jednego gracza mógłby być znacznie dłuższy, tym bardziej, że gra wcale nie jest tania. Zabawa mimo to była całkiem niezła i czekam na kolejne części.

ocenił(a) grę na 7
subzero0pl

11 godzin ?? wow. Jak grasz tak jak ci gra nakazuje (czyli szybko, bo czas się liczy do punktacji) to możesz grę spokojnie zaliczyć w 3 godziny, ale za pierwszym razem na normalu powinno wyjść gdzieś koło 6h tak jak koledze, na spokojnie.

ocenił(a) grę na 10
MrPiotrowicz

Coś kiepsko ci poszła ta gra,ja na trudnym poziomie 6h grałem.
A gra na prawdę spoko,tylko brakuje bosa na końcu, "HEAVY ECHO" jest za proste jak na sam koniec
PS.jak myślicie,wyjdzie druga część???

ocenił(a) grę na 9
kasztan_fw

Mi przejście gry na trudnym poziomie zajęło mi 10 godzin. Bawiłem się przewybornie, Bulletstorma uważam za zdecydowanie jeden z najlepszych shooterów EVER. Brać w ciemno, tym bardziej, że kosztuję 5 dych :)

ocenił(a) grę na 9
Nabuhodonozor

Dlatego nie kupuje się oryginału tylko... pożycza oryginał od kolegi:D:D:D
Ja kupuje w najbliższym czasie całkiem w ciemno jedynie Wiedźmina 2 ^^

ocenił(a) grę na 7
Nabuhodonozor

1.Kilkanaście godzin rozgrywki.
2.Oprawa graficzna na poziomie.
3.Spora dawka "rubasznego" humoru.
4.Przycinki przyprawiające o palpitacje.
5.Po ukończeniu jedyne co skłania do powtórnego grania, to dalsza, sadystyczna, eksterminacja w celu nabijania punktów...yyy trochę mało.
6.Zakup-jak najbardziej...ale w tańszym wydaniu.

użytkownik usunięty
Nabuhodonozor

Oczywiście że się opłaca,ja mam tą grę na Xboxa360 i jestem z niej bardzo zadowolony,wczoraj akurat skończyłem trochę czasu mi to zajęło.Wkrótce rozpocznę znów żeby wbijać kolejne achivementy.Bulletstorm to według mnie jedna z najlepszych gier,polecam.

jestem nawet ciekaw czy rzeczywiście jest tak dobra jak ją chwalą, ale muszę poczekać aż zmienię sprzęt na lepszy ;)

Nabuhodonozor

no ba ! nie zaszkodzi na x360 i ps3 ze 80 a pc 50 .