PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607376}
7,4 4,3 tys. ocen
7,4 10 1 4300
Burnout Paradise
powrót do forum gry Burnout Paradise

po bardzo dobrym revenge i III, paradise można uznać za upadek brak resetowania wyścigów, otwarte poboczne ulice podczas wyścigu co sprawia, że bardziej skupiam się na mapie, oraz na wyhamowywaniu przed odpowiednim zakrętem zamiast wchodzić w niego z driftem.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

haha najslabsza? najlepsza czesci serii kolego.

Kazuya1

Dla mnie najlepsza część z serii. Z tego co czytam to jesteś CIENIUTKIM graczem, po prostu przyznaj się że ta gra jest dla ciebie za trudna. Idź graj w linówki typu call of duty

ocenił(a) grę na 10
szymas93

przeciez to zwykly troll i dzieciak. zobacz na oceny gier : wszystko z serii battlefield ocenil na 1/10 , a call of duty na 10/10 !!!

z takimi dzieciakami nie ma co dyskutowac.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

dzieciak bo nie podoba mi się battlefield? rozumiem nie lubię battlefield to nie jestem w elitarnym klubie "dorosłych". przykro mi, ale rozczaruje cię wielki damianie bo 18 już dawno mi strzeliło, i jeżeli według ciebie to, że nie podoba mi się konwencja sandboxa w burnout czy tragiczna dla mnie gra battlefield robi ze mnie trolla czy dzieciaka świadczy o twoim niedorozwoju umysłowym, a nie moim. mam prawo do takiego zdania, a tobie nie musi się ono podobać.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

dzieciaczku. nie mam zamiaru tracic czasu na bezsensowna dyskusje z toba, ale niedorozwojem to jestes ty oceniajac jedna z najlepszych gier na 1/10. Pewnie jestes fanbojem Call of duty, a takich popaprancow to ja nie lubie. a teraz zegnam.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

nie jestem fanboyem call of duty, ale to że coś jest uznane przez wielu za bdb nie oznacza, że ja również muszę chylić pokłony przed tą produkcją. jeden z kolegów uważa, że halo jest tragiczne ze względu na jak to powiedział:"pedalskie laserki", oraz 5m skoki, i szanuje jego zdanie pomimo, że się z nim nie zgadzam, a co do call of duty. trzeba przyznać, że grą idealna nie jest, ma wiele wad, ale rozgrywka jest 1000x lepsza niż w battlefiled. co z tego, że można rozwalać wszystkie ściany do okoła jeżeli grywalność jest o kant d*py? wracając do burnout paradise, sam sandbox jest fajny, ale: wracanie się po każdym przegranym wyścigu na linię startu? do tego otwarte ulice na wyścigi, niech część ulic będzie zamknięta. burnout 1,2, 3 i revenge były wyścigami typu arcade nie róbmy nagle z tej serii czegoś na styl need for speeda bo nie za to seria burnout cieszy się popularnością, dodatkowo takedown`y na otwartych ulicach są o wiele rzadsze, oraz tak jak mówiłem podczas wyścigu zamiast skupiać się na jechaniu skupiam się na mapie gdzie jest meta.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

rozgrywka jest o kant dupy w bc2 ?? My na pewno mowimy o tej samej grze ? Naprawde mowisz jak fanboj call of duty. Nie wymagam od ciebie bicia poklonow w strone battlefielda, ale o minimum uczciwosci i obiektywnego spojrzenia na ta gre. Jesli gra mi sie nie podoba, to nie oceniam jej na 1, bo na tyle nie zasluguje, oceniam pod wzgledem grywalnosci, fabuly, grafiki itd. Wiec zadna gra nie zasluguje na tak niska note.

Bad company 2 jest gra znacznie lepsza od Black Ops. Pod wieloma wzgledami, a popularnosc i wysoka sprzedaz zawdziecza tylko i wylacznie dobrym poprzednim czescia. Wiel ludzi jest rozczarowanych, czuja sie oszukani, bo Black Ops nie bylo niczym nowym.

jak mozesz mowic, ze grywalnosc jest o kant dupy ? wiesz co to jest grywalnosc ? Sam fakt, tego, ze w bc2 mozesz rozwalic kazdy budynek, czyni ta gre nieporownywalnie lepsza pod tym wzgledem od kazdej z czesci call of duty. Rozwalajac kazda sciane rosnie sila tej gry, czyli grywalnosc.

wracajac do burnouta. Tak, wiem, ze poprzednie czesci opieraly sie jedynie waleniu autem przed siebie. Tutaj trzeba sie wysilic, znalesc najlepsza droge do mety i uwazac, aby nie zboczyc z drogi. Do tego dochodzi swietna grafika i fizyka pojazdow, jak na gre arkadowa. To czyni z Paradise gre lepsza.

ocenił(a) grę na 10
damian_filmweb

mowiac o popularnosci i wysokiej sprzedazy mialem na mysli oczywiscie Black Ops.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

według mnie black ops to tragedia pod względem graficznym jak i grywalnością, i jakbyś nie wiedział mw1 i mw2 robiło jedno studio, a black ops inne. to, że można rozwalać ściany nie czyni gry bardziej grywalnej bo do tego również liczy się sterowanie, a dla mnie ten aspekt zepsół całą grę. wielokrotnie próbowałem grać w battlefield 2, ale dla mnie ta gra jest pomyłką przykro mi.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

tak wiem, ze to inne studio. Widze, ze masz dziwne wymagania pod wzgledem gameplayu, czyli samego sterowania, ktore jast najzwylkejsze i najlatwiejsze pod sloncem. Dziwne, bo to chyba ostatnia rzecz o jaka moglby sie przyczepic ktos znajacy sie na grach wideo, np. recenzent.
a oceniajac ta gre na 1/10, bo nie podoba ci sie uklad klawiszy albo szybkosc biegu jest zenujace. przykro mi, ale jak widac orietuje sie troche bardziej w tym temacie. A zadna czesc call of duty nawet nie dorownuje bc2, ale o tym kazdy juz wie.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

wydaje mi się, że gram i jestem w temacie wystarczająco długo by uważać siebie za kogoś znającego się na grach, 12 lat kontaktu z grami chyba wystarczy.
nie chodzi mi o układ klawiszy, bo grałem w wiele różnych tytułów z różnym ustawieniem klawiszy, ale granie w battlefield 2 przypomina mi wypróżnianie się po ostrym kebabie. słuchaj musisz sobie poradzić jakoś z tym, że dałem 1grze battlefield, i tak nie miało to wielkiego wpływu na ocenę, a dla mnie z gier bulletstorm, call of duty, halo, doom, condemned, medal of honor, black, far cry, king kong, quake, unreal tournament, resistance, killzone, judge dredd, turok i wielu innych uważam, że battlefield jest najgorszą grą fps z jaką miałem kontakt.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

kingo kong itd. ? ECH.. to chyba za malo siedzisz w temacie, albo jestes fanbojem, nie wiem. Przeciez kazdy komu powiesz, ze oceniles bad company 2 na 1, bo nie podoba ci sie sterowanie, wysmieje cie na miejscu i powie, ze jestes fanbojem. Mam gdzies srednia ocen tej gry, mialem na uwadze Ciebie, bo sie osmieszasz i tyle.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

czego k*rwa jestem fanbojem człowieku? jedyną grą, która mnie pochłonęła i można nazwać mnie jej fanboyem jest gears of war, a to zupełnie inny typ gry. wśród wszystkich fps, które grałem call of duty jest dla mnie najlepszą grą, w którą grałem, ale robi mnie to fanboyem? czy ja kupuje jakieś kretyńskie packi call of duty z kaskami czy samochodzikami po prawie 1000zł? czy paraduje po ulicy w koszulce cod? czy gram 24/7 w cod? nie! to już chyba nie robi mnie fanboyem, do tego lubię grać online tylko w dwie części mw 1 i 2 - żywotność mw1 już dawno sie skończyła, a mw2 już się kończy-do tego dodam fakt, że nigdy nie osiągnąłem 10 prestige mode bo na tyle mnie ta gra nie wciągnęła . rozumiem, że dla ciebie fanboy to osba, która nie lubi bad company, a cokolwiek innego, jakbym lubił grać w halo to pewnie byłbym dla ciebie fanboyem halo. no cóż przykro mi, że jesteś tak ograniczony, ale jedni wolą pc inni konsole, inni lubia obie platformy, a tutaj jest podobnie.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

dobra nie spinaj sie tak. inaczej trudno wytlumaczyc tak niska ocene dla bc2. jest to nielogoczne, zalosne i zwyczajnie glupie, ale nie...ty wiesz lepiej.

ocenił(a) grę na 5
damian_filmweb

tutaj jest takie coś jak ten użytkownik ocenił to tak i tak, czyli tu nie chodzi o obiektywną lecz bardziej o subiektywną ocenę. nie chcę nikogo urazić swoją oceną, ale takie jest moje zdanie, nie narzucam ci go i wiem, że jest wielu zwolenników bad company, ale ja sie do nich nie zaliczam, ale to nie znaczy, że prowadzę przez to zmasowany atak stojąc po stronie call of duty.

ocenił(a) grę na 10
Kazuya1

dobra wiem, ale dalej niezrozumialy jest dla mnie fakt, ze oceniasz jakakolwiek gre na 1, bo nie podoba ci sie sterowanie, a wszystko inne jest na wysokim poziomie. dziwne go jest.

damian_filmweb

Taki sam nudny i przereklamowany chłam jak BC2 czy Mass Effect.

ocenił(a) grę na 10
0wner2

na mozg ci sie rzucilo ? zaczynasz trollowac ? kurde nie potrzebnie wszedlem w dyskusje z takim durniem.

damian_filmweb

Masz 110% racje.

ocenił(a) grę na 10
szymas93

A no chyba mam, bo nie wiem jak mozna ocenic gre na 1 uwazajac ja za dobra w duzym stopniu.

ocenił(a) grę na 8
Kazuya1

I po co się ludzie kłucicie, każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie - dla mnie battelfield jest tragiczny a burnoot wspaniały.

ocenił(a) grę na 10
nakati_snake

To pograj w CODa. Swietna gra..

ocenił(a) grę na 8
damian_filmweb

Grałem, grałem

ocenił(a) grę na 8
Kazuya1

Jestem fanem tej serii i Paradise choć jest świetny to nie ma tej magii co 3:Takedown i Revenge, a nawet Dominator.Tu już nie ma beztroskiego pędzenia przed siebie na pełnej prędkości, tylko spoglądanie na mapę i szukanie drogi.Gra świetna, ale słabsza od poprzednich części(no może od Dominatora nie do końca ;).

ocenił(a) grę na 10
Kamilu24

Ja mam tylko kompa ale grałem w Revenge ( na symulatorze ) i w Takedowna i były całkiem fajne ale wydanie Paradisa na PC było według mnie najlepsze można było dla jaj jechać dłuższą trasą i do tego świetny Multi dla mnie to właśnie ten Burnout jest najlepszy plus do tego masa aut i świetna grywalność i grafa to jedna z najlepszych produkcji EA

ocenił(a) grę na 10
HEMI_Mopar

dobrze mowisz :)

Kazuya1

nie wiem, nie grałem. Grałem w trójkę i była świetna
A wtą część też zagram i kij ci w oko.