PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645622}
7,2 5,4 tys. ocen
7,2 10 1 5359

Call of Duty: Black Ops II
powrót do forum gry Call of Duty: Black Ops II

Chodź gra zasługuje na ocenę 7 , to nie powinienem jej tak wysokiej oceny wystawiać i jej nie wystawię , bo to w ogóle nie jest ranga COD'a . Wydają co roku nową część i jest coraz gorzej , lub jest to samo. OK gra może i jest widowiskowa , no ale przecież to nie o to chodzi aby dobrze się oglądało , tylko dobrze grało. Poza tym ile można podziwiać tą widowiskowość? Starczy , mogliby bardziej innymi rzeczami się zająć które wpłynęłyby na rozgrywkę. Robią masówkę i tyle , gra się dobrze sprzedaje to wypuszczają byle co aby więcej i więcej.

Oceniam SINGLEPLAYER'a. Bo COD multi mnie w ogóle nie rajcuje więc nawet się w niego nie bawię , wolę Cs'a.

Dla mnie COD skończył się na MW2. Black OPS jeszcze mógł być , MW3 to totalna porażka jak na serię COD'a , a Black OPS 2 tylko podkreślił że nic nowego już nie potrafią zrobić.

GTRcreative

Nic nowego nie potrafią zrobić?, chyba nie grałeś w tą grę, w Singlu są nowości, kilka zakończeń, misje grupy uderzeniowej (czyli misje poboczne), niektóre z misji można zakończyć w sposób pozytywny jak i negatywny, możliwość wyboru w niektórych ważnych momentach rozgrywki, możliwość kierowania odziałem w misjach grupy uderzeniowej możliwość wybrania uzbrojenia, dodatków do uzbrojenia itp przed każdą misją, wyzwania w każdej misji które tym razem nie sprawią że będzie nowy Achiviement na steam tylko będą odblokowywać nowe bronie do misji takie jak np Minigun, to dla ciebie nie są nowości?, oczekujesz czegoś więcej?, wymień mi drugą taką grę FPS która wyszła a w singlaplayerze są tego typu możliwości, Treyarch próbowało wprowadzić do swojego produktu nowości, więc to doceń, bo to nie jest byle co tylko już pełen konkret którego w żadnej części call of duty nie uświadczysz. Widowiskowość?, silny aspekt call of duty, podobnie zresztą jak sama kampania która wyrwała odbyt swoją zajebistością, opowieść,dramatyzm sytuacji, zwroty akcji, chylę czoła, kwestia gustu ale nie znajdziesz w żadnym fpsie takiej opowieści jak w codzie. Więc nie pieprz że nie ma nic nowego bo jest, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo albo wgl nie grałeś w tą grę, albo jesteś ślepy i głupi.

Teraz kwestia Multiplayera której ty nie chciałeś poruszyć, dla mnie spoko bo nie ma tony cziterów jak w mw3, nie ma nobskich akimbo, żałosnych perków, itp te lamusiarstwo i szczyt kpiny jaki był w dobrym według mnie pod względem multika mw3 został usunięty przez co w BO2 gra się lepiej i tam również znajdziesz jakieś nowości. Grafika, stary silnik graficzny? spoko masz prawo jęczeć jak dziecko, ale ten silnjik wystarcza aby gra działała stabilnie nawet przy 200 klatkach na sekundę przy wielu akcjach na wielkich mapach których w singlu nie brakuje i to jest kolejna nowość tak swoją drogą. Mimika twarzy spoko, cutsenki wszystko działa stabilnie nowy silnik nie potrzebny obsługa DX11 wystarczyła. To tyle odemnie i na przyszłość nie wprowadzaj ludzi w błąd.

wiktor_hal

Dokładnie. Studio matka (IW) wypuscilo kaszanę a Treyarch uratował serię przed upadkiem. Uznałem że jeśli ten CoD będzie słaby to następnego nie kupię. Teraz wiem że będę kupował chyba tylko CoDy Treyarchu bo te w których panowie z 3arc niczego nie robią to kaszany.

waldeck

Nie zapominał że od Infinity Ward to wszystko się zaczęło, COD1,COD2, ubóstwiany przez wielu COD4, masz rację Infinity Ward ostatnio nie wprowadza nic nowego pomiędzy MW2 a MW3 ciężko dostrzec różnice, natomiast pomiędzy Black Ops a Black Ops 2 są różnice które wymieniłem wyżej, + ulepszona grafika której nie da się ulepszyć bo to grafika z 2005 roku z coda2 ale starają się jak mogą dali nawet DX11.Osobiście uważam że jeżeli Treyarch dodało do call of duty dosyć zaskakujące nowości, głównie w kampanii to Infinity Ward ma wręcz łeb przy armacie i są przypięci do muru, nie mogą cofać serii do tyłu dając nam same skrypy bez możliwości niczego (co mi osobiście pasuje ale skoro już Treyarch ruszyło do przodu to czemu IW ma odstawać) i też coś wymyślą, ale niestety nowego silnika bym się nie spodziewał najwcześniej za dwa lata.

wiktor_hal

IW pewno będzie odstawać jeszcze przez jakiś czas a następny DOBRY CoD którego IW wypuści będzie z nowym silnikiem. Tak czy inaczej, w tej chwili Treyarch wysunął się na prowadzenie. Czekam na odpowiedź IW choć przeczuwam że i tak niczego ciekawego nie wprowadzą.

waldeck

Treyarch z IW dzielą się doświadczeniami w swoich produkcjach, Treyarch całkowicie załapało tą widowiskowość i efektowność akcji od IW natomiast Infinity Ward dobrze wykorzystuje klimat jaki jest w produkcjach Treyrachu, osobiście chętnie bym zobaczył cod wydany przez obydwie firmy naraz.

wiktor_hal

Tyle że wtedy najlepszy podział pracy wyglądałby tak :
Multiplayer - Treyarch
Signleplayer -Treyarch& IW
Coop - IW ( ich Spec Ops są o niebo lepsze niż to gówniane Zombie)