PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645622}
7,2 5,4 tys. ocen
7,2 10 1 5359

Call of Duty: Black Ops II
powrót do forum gry Call of Duty: Black Ops II

Do osób które grały warto kupować tą gre bo kupiłem 2 tygodnie temu medal of honor warfighter i się rozczarowałem.

Spiderman_filmaniak

Ja sprzedałem warfighter'a i mam zamiar kupić BO2. Grałem u kolegi i polecam.

Spiderman_filmaniak

Jeśli lubisz szybką i dynamiczną rozgrywkę to jak najbardziej ci ja polecam, ale nawet jeśli nie to jest to bardzo dobra produkcja.

adik789

Ja odradzam. Gra jest przekombinowana i z roku na rok panowie z Treyarch coraz bardziej niszczą piękną serie. (akurat to studio zawsze tworzyło kiepskie CoD'y). W grze jest, brzydko mówiąc, cholernie duży burdel. Więc jeśli ci nie przeszkadza, że zewsząd lecą granaty a ty nie masz gdzie uciec to polecam...

dVinci

Muszę się z tobą trochę zgodzić, ponieważ infinity ward robi jak dla mnie trochę lepsze CoDy,ale z tym że burdel jest w grze to się nie zgodzę i dodam że podoba mi się nowy CoD.

adik789

Infinity Ward już nie robi z tego co pamiętam ponieważ studio nie istnieje ;) Co do reszty to już kwestia własna ;)

dVinci

IW robi CoDy, ale nowy CoD jest bardzo w klimatach gier IW

mariiox

Sorki masz racje IW ciągle robi gry z tej serii ale to już nie jest to samo studio co kiedyś. Z tego co pamiętam w 2010 roku w wyniku kłótni z zarządem Activision główni twórcy serii CoD zostali zwolnieni. Wraz z nimi odeszło też wiele innych kluczowych postaci którzy mieli realny wpływ na wygląd gry. Podali oni Activision do sądu o złamanie kontraktu, sprawa zakończyła się polubownie jednak oda tamtego czasu wydawca ma problemy finansowa. Przynajmniej tak twierdzą co się może wydawać dziwne przy zyskach uzyskiwanych z tytułu CoD.

Co do tego, że najnowsze dziecko Treyarch jest podobne do części stworzonych przez Infinity Ward to się mocno nie zgodzę. Według mnie brak spójności, jakości i nowych pomysłów poza tym, że akcja toczy się w niedalekiej przyszłości co i tak wielkim pomysłem nie jest. CoD jest najlepiej sprzedająca się grą w historii a nie stać ich na wprowadzanie lepszej grafiki, silnika fizycznego, nowych pomysłów technologicznych. Jadą ciągle na tym samym tylko udziwniając grę, inaczej tego nie można nazwać. Powiem szczerze, że w najnowszej części jedyne co jest całkiem fajne to zarys, podkreślam zarys fabuły w singlu. Reszta to trzecia woda po kisielu...

Oczywiście każdy ma własną opinie i szanuje to. Podkreślę, że kocham CoD'a 4rkę właśnie za swoją innowacyjność, całkiem niezłą fabułę, niesamowitym multi i możliwości serwerowni. Co prawda ostatnio nie ma porządnych serwerów a ostatnie z takowych zostały mocno zniszczone przez lichych orgów cierpiących na niedomiar władzy. Teraz zostanę zlinczowany ponieważ powiem, że uważam jako obecnie najlepszą strzelankę głównego wroga studia Activision :P

dVinci

Ale ta lepsza grafika i silnik graficzny i tak wyciąga dużo z konsol, nie ma sensu wprowadzania go nowego skoro stary już wyciąga prawie max.
Jeśli chodzi o podobieństwa gry, to mówię tutaj głównie o MP które bardziej przypomina MW3 z większymi mapami i bez noobskich broni.
Ogólnie ja w CoDzie jeszcze czekam na prawdziwą personalizacje broni i żołnierza.

A co do CoDa: MW przyznam że fabuła nie jest zła, ale tak naprawde nie jest zaskakująca i nie wyróżnia się niczym.

mariiox

Pamiętaj, że konsole to nie jest największy rynek :) poza tym można zrobić na lepszym silniku i odpowiednio przerobić grę by konsola wyciągała. Poza tym obecnej generacji konsole przechodzą powoli w historię. Za chwilkę wejdą nowe konsole nie mówiąc, że Nintendo w zeszły tydzień niespodziewanie wypuściło nowe dziecko.

dVinci

Akurat ja mam kupione 3 ostatnie CoDy - BO,MW3 i BO2 i MW3 odstaje od reszty niesamowicie, gra z Black Opsami wygrywa jedynie coopem bo zombie jest beznadziejne a Spec Ops jest wspaniały. Za to multi i singiel zdecydowanie po stronie panów z Treyarchu

waldeck

Miałeś CoD 4? Wpierw chce wiedzieć zanim zacznę dalej dyskutować...

dVinci

Przeszedłem kampanię w CoD4, w multi grałem jedynie chwilę.

waldeck

Tyle dobrego, że singiel ogarnięty. Szkoda, że nie posmakowałeś tak naprawdę multi bo dzisiaj byśmy troszkę rozmawiali. Zombie mode jest wzięty właśnie z CoD'a 4 gdzie gracze stworzyli tego typu rozgrywkę i cieszyła się ona niesamowitym powodzeniem. W MW3 bardzo mocno ją zmienili ale uważam, że błysnęli inteligencją bo to był świetny ruch i całkiem spoko wykonanie. Prócz tego po dłuższym graniu w tryb wieloosobowy mocno byś się uśmiał i zarazem zniesmaczył grając w część wydaną przez Treyarchu zwłaszcza, że później Infinity Ward wydaje o wiele lepszy produkt. Nie chcę i staram się aby nie mieć skrajnych poglądów ale obecnie tworzące CoD'a studio jest kiepskie, nie posiada sensownych pomysłów i straaasznie długo się uczy...

dVinci

Zombie Mode to akurat coś nie dla mnie, mnie się ten tryb kompletnie nie podoba ( i wiem że z czasem się rozkręca i jest ciekawie) i nie rozumiem osób które namiętnie w niego grają ale cóż, gusta są różne.
Z innych CoDów na multi grałem właśnie w BO (1038h) MW3 (368) i BO2( 48 póki co) i uważam że MW3 jest najgorsze z tej trójki ( choć coop jest lepszy niż ten "zombie shit Treyarchu). I tak jest dobre ( 7/10) ale jednak do BO2 nie ma startu że o BO1 nie wspomnę z szacunku dla gości z IW.

Spiderman_filmaniak

Po co kupować CoDa na silniku FB?

mariiox

Na ps3